Jump to content

Autoradio a nizke napajeci napeti

Recommended Posts

Zdravim forum a potreboval bych poradit s nasledujicim problemem:

mam autoradio Blaupunkt Melbourne SD27 v Octavii 1 rok 98. Fungovalo cca 4 roky. Ted jsem zjistil, ze nejde zapnout-jen problikava. Tak jsem ho vymontoval, zapojil primo na zdroj 12V a zjistil ze radio bezi jak ma. V aute jsem zjistil, ze kdyz radio zapnu tak na napajecich pinech 6 a 8 konektoru autoradia  spadne napeti na cca 9V. Tak jsem si rekl, ze je asi v haji baterie, ale ta ma 13,7V - ve stejnou chvili kdy na pinech 6 a 8 je jen 9V. Z ceho je teda napajene autoradio - je tam jeste nejaky regulator? S nastartovanym motorem napeti vsude cca 13,7V. S baterii zadne potize nejsou, starty OK.

Diky za jakoukoliv radu nebo nakopnuti spravnym smerem.

Pin 6 NENÍ napájení autorádia!! Je to pin s napětím pro podsvícení. A ten regulovaný je, to ano.

Napájení je na pinu 4 - spínané +12V a 7 - stálé +12V. U některých neorigo rádií to bývá obráceně.

Takhle jsou zapojené piny pro origo rádia:

post-57881-0-64579400-1367900435_thumb.j

a takhle ve Tvém rádiu:

post-57881-0-80164800-1367900464_thumb.j

čili 4 a 7 obráceně jak jsem psal výše.

PS: Pořád mi vrtá hlavou jak jsi ho připojil přímo na zdroj a vyzkoušel, když v autě jsi napájení mylně měřil na pinu č.6.