Přejít na obsah

Columbus - aktualizace map


Doporučené příspěvky

Já vím že je to malinko offtopic, ale mě to prostě nedá. Tady i po letech vidím neutuchající snahu aktualizovat mapy v autorádiu. Já mám Columbus, ale navigačku jsem pustil snad jednou abych jen viděl že to (nějak) funguje. Jinak si nedokážu představit, že bych jezdil bez online navigace s dopravou. A je úplně jedno jestli jedu Praha-Chorvatsko, nebo Praha-Strakonice nebo Praha:Pankrác->Praha:Modřany. I na té čtvrthodinové cestě po Praze mě Google navigačka už mnohokrát vytáhla z průseru (zácpy). 

Tedy zvědavý dotaz zní - k čemu vůbec ještě dneska někdo tu starou offline navigačku v autě používá? Trochu mám podezření, že to jsou lidi co pak stojí 4h v koloně na D1 nebo 10h v koloně v Rakousku..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravím chalani,

potreboval by som radu, existuje verzia máp kde je Česko aj Slovensko ? Kamarátovi som nahrával nový FW 5238, ten šľape, nahrával som tam mapy CD_8542 V16 East Europe, tie idú ale ak chcem mapy Čiech tak musím vložiť do DVD mechaniky CD_8536 West Europe. Dá sa to nejako spojiť a nahrať na HDD do RNS510 ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 2 týdny později...

Můžu poprosit o malou radu? Minule jsem přes naváděcí cd aktualizoval z SD karty mapy bez problémů, ale při těch posledních mapách, které tady byly nedávno poslané mi to nejde. CD načte, udělá se první operace kopírování, pak se rádio párkrát restartuje, píše přípravu sw a pak vyskočí hláška (viz Foto).. Zkoušel jsem měnit formát času z 12 na 24 a opačně ale nepomohlo to. Pak se restartuje a znova načte do normální provozu Nevíte co s tím?

 

IMG_20200512_122845.jpg

Editováno: , autor: MigelAntonio
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já teda přidám svoji zkušenost s aktualizací na nové mapy v17 (8555). Jelikož mám již špatnou mechaniku, aktualizuji přes kombinaci start CD + SD karta. V minulosti vždy vše ok, ale tady u té verze nevím proč mi vytvořené start CD (přes maps tool) vůbec nešlo. Vždy se to seklo na nějaké té hlášce SWL.... Nehodilo to chybu nic, pouze to na této zprávě vyselo třeba 30 min a nic, vůbec to neskočilo do té fáze instalace kde se to vždy sekne na těch 31% HDD. =D Zkusil jsem dle jiných zkušeností dát zaváděcí CD z jiné verze a vše proběhlo bez problémů, aktualizace map proběhla za cca 30-40 min a vše OK.

 

Tak třeba to někomu pomůže...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vložíš DVD s novými mapami, spýta sa, či sa majú nové mapy používať z dvd, alebo uložiť, keď si vyberieš druhú možnosť, zdanlivo sa nedeje nič, ale ak skúsiš dvd vybrať, hodí hlášku  "data sa ukladajú" a vidíš tam aj aktuálny stav. Na konci zahlási "dvd môžte vybrať" a je hotovo. U mňa ukladanie trvá necelých 40 min, ak by to bolo výrazne viac, alebo by sa to opakovane spúšťalo, treba vyčistiť mechaniku, prípadne kúpiť novú.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...