Přejít na obsah

Predné svetlá, žiarovky


kajovod

Doporučené příspěvky

Effektive, píše. protože je to návod pro všechny výbavy atd. mě se tam taky píše o maxidotu a nemám ho, píše se vyhřívaných sedačkách a nemám je, píše se o kontrole tlaku v pneumatikách a nemám ji, píše se o xenonech a nemám je. někde je to tam napsané. na začátku v úvodu:

Návod k obsluze

V tomto Návodu k obsluze jsou popsány všechny možné součásti výbavy vozidla,

aniž by byly označeny jako mimořádná výbava, modelová varianta nebo výbava

určená pouze pro některé trhy.

Ve Vašem vozidle tak nemusí být všechny součásti výbavy popsané v tomto Návodu

k obsluze.

Rozsah výbavy Vašeho vozidla zjistíte z prodejní dokumentace, kterou jste obdrželi

při koupi vozidla. Pro bližší informace se obraťte na svého prodejce ŠKODA.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Maxidot neřeším ten návod popisuje dost podrobně a zmiňuje i alternativní displej tak z toho člověk pozná co má. Tlak pneumatik taky poznám podle tlačítka, stejně tak vyhřívaná sedadla a xenony. Ale ohledně žárovek a např. snímač. hladiny nemám jak poznat že to tam mám nebo nemám tak očekávám že to mají všechna auta.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, bohužel tyto věci poznáš až když to funguje nebo nefunguje, jako jsem to teď třeba poznal já, souhlasím s tebou že je to návod na hovno v těhle věcech, ale co se dá dělat. Kolikrát to neví ani mechanici v ŠA co jaké auto má a jaké ne, dokud se někam nepodívají do svých příruček nebo někde v diagnostice. To už by jsme ale dost zabíhaly od témata předních světel. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem byl v servisu kvůli té kontrolce světel. Závěr je takový : minimálně můj Rapid má hlídání žárovek osvětlení RZ. Auto bylo píchnute na diagnostice a hlásilo to závadu na osvětlení RZ ( o víkendu jsem namontoval led osvětlení).

Hlídání hladiny kapaliny ostřikovačů nemám, dnes jsem ji vystříkal až nadoraz a nic se nerozsvítilo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bylo mi řečeno jestli si to dobře pamatuju,že to led osvětlení je určeno pro individuální trh a že moje jednotka ho indikuje jako neoriginální dil který tam nepatří a oficiálně to nejde překódovat. Sám jsem s toho jelen.

Jinak jsem vypozoroval, že se to rozsvítí jen v případě, když hned při startování auto rozsvítí normální světla, při denním osvětlení se to nerozsvítí a nerozsvítí se to ani v případě, kdy automat, nebo já rozsvítím normální světla až při jízdě.

Mám světelný a deštový senzor a auto je r.v. 10. 2014

Editováno: , autor: Lusta17
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Malý dotaz: jaké máte zkušenosti s výměnou žárovky H15 u Rapida, zkoušel jsem to, ale opravdu žárovka H15 nejde ani s použití síly povolit (v prezentaci na internetu to jde snadno, ale u octavie). V servisu to povolovali sikovkami (asistovalo pět servizních pracovníků) no hrůza a montáž nové H15 také nic moc. Nedovedu si představit výměnu na silnici a nedej bože za tmy. Není nějaký přípravek na výměnu žárovky H15?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Hezky si protiřečíš (slušně řečeno) ......

Ano, Rapidy asi mají kontrolku hlídání žárovek v budících (dvakrát se mi rozsvítila - falešný poplach), ale vlastní kontola není zprovozněna/nakodována. Když mi 2x praskla žárovka H7 a nic to nehlásilo, LED panely v osvětlení interiéru taky ne, LED SPZ též ne. Mám to potvrzeno koneckonců i oficiálně dle VINka přímo ze ŠA. Myslím, že to bude tak u 99,9% uživatelů. Zbytek 0,1% to možná mít bude v rámci dešťového a světelného senzoru a to ještě až od MR2015.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

http://www.svetzarovek.eu/p-4457/k-950/krabicka-autozarovky-osram-h7-12v-55w-px26d-cool-blue-intense-2ks/

http://www.svetzarovek.eu/p-22413/k-950/krabicka-zarovek-h7-12v-55w-px26d-osram-cool-blue-hyper-2ks/

 

Svítí asi nejvíce do běla, ale krom toho že to bude "hazet" bílé světlo, tak ho nebude zrovna moc. Světelný tok je u pr. hyper blue cool téměř poloviční oproti normální žárovce. Viz osram technická dokumentace.

Editováno: , autor: Supermarine_Spitfire
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale ja se ptal na zarovky do obou svetlometu tak jsem to prave nechapal kdyz mi nekdo daval odkaz na ty Nightbreaker . Jak jsem se docetl tak ty h15 ani nedelaji zadnou zarovku s bilym efektem takze kdyz si vymenim v hlavnim svetlometu tak kazdy svetlomet bude svitit jinou barvou chapu to spravne ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...