Přejít na obsah

Rapid vs konkurence


Pawouk

Doporučené příspěvky

tam už jsem dřív samozřejmě koukal, ale nevšiml jsem si té možnosti. dneska jsem na to nějak zapoměl, mrknu zítra. dík.


Krtík27: je to bída. není k tomu skoro nic. Seat fórum je tak mizerně udržované, že je nemožné tam něco najít, a hlavně se tam toho moc nedozvíš. Myslel jsem, že zdejší správci obsahu jsou přísní, ale teď už vím proč - hledáš = najdeš. Na nějaké originální doplňky a podobně skoro zapomeň, a i na zahraničních webech a obchodech je toho minimum. Možná něco ve španělsku, ale to jsem zatím nezkoumal a španělsky neumím. Vzhledem k ceně jsem ale i tak zatím spokojený.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Naštěstí je u toho Leonu spousta věcí shodných s Octavií nebo Golfem, takže se to dá dohledat, ale doplňky a takové je horší, a komunita na Seat fóru, to je kapitola sama o sobě... Ale jak píše runner zase je to "zohledněno" v ceně a když chce někdo auto na ježdění a nepotřebuje si s ním hrát :-) ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Matrab: klima zeslabena - ted je to fajn. uzitecna funkce. dik za radu.

 

Prijde mi ze je i dost rekneme netuningovych veci... na skodovku muzes treba dokoupit originalni tmave podbarvene mlhovky namisto svetlych, jinou radici paku, jiny volant, jine radio, odpoadkovy kos do kapsy dveri, jiny ramcek masky, original ledky do osvetleni SPZ, a dost dalsich "zbytecnosti"... maji to prehledne treba na skoda eshopu, a potom spoustu dalsich veci v jinych eshopech s nahradnimi dily. Tohle Seat nema a pokud ano tak velmi omezene.

Editováno: , autor: runner
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemáš zač :)

 

Tak ty origo ledky budou pasovat i na Leona, on koncern zas tolik verzí osvětlení SPZ nedělá (ostatně ani jsem se nedíval, jestli na Leonech co mají LED světla, jestli je osvětlení SPZ LED nebo žárovka...), koš do kapsy a takové sedět bude asi taky (jen je třeba změřit, nebo vyzkoušet), pak různé "dekorační zbytečnosti" má SEAT jako originální příslušenství, není toho tolik jako u Škody jejich "nefiremních" doplňků. Na druhou stranu Seatů u nás nejezdí až tolik aby se člověk musel tolik odlišovat :). Ale je to něco za něco, myslím, že ta cena na úrovni Rapidu je docela ospravedlňující :).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osvětlení SPZ má Leon jiné než rapid, chtěl jsem přehodit ale pohledem jsem zjistil, že to má jiný tvar.

Můj Leon social edition má leda full edison a něco halogen... :D
Jak píšeš ta cena samozřejmě stojí za to a nikdy bych se nerozhodoval dle toho co se dá dokoupit. Na rapida jsem si koupil jen pár drobností za pár korun pro radost, jako třeba ty originální ledky do osvěltení SPZ. A sem tam jsem se jen tak koukl na netu co se dá koupit, ale většinou buď drahé (nejsem až tak fanda) a nebo někdy (pro mě) tuzing, ale samotné zkoumání mě bavilo. Teď to nemám, tak řeším jiné "hlouposti" pro radost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stejné osvětlení SPZ by měli mít:

 

Citovat

 

a až pudu kolem, budu se muset podívat, jestli když jsou LED světla na Leonu, jestli jsou v osvětlení SPZ LED, nebo ne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Bohuzel dalsi zuzovani nabidky. Rozdily nebyly velke, ale mne se treba Toledo libilo zvenku vyrazne vic. Prodeje byly v desitkach kusu mesicne, ale porad jsou to prodana auta. Za koncem osobne vidim bud politicke rozhodnuti a nebo vytesneni kvot na vyrobu ve prospech jinych modelu. Precejen u nas je cenova uroven stale jeste velmi nizka a po zlevneni vetsiny provedeni Rapidu by dolu muselo i Toledo. Pak uz by asi nemelo smysl drzet model v nabidce a podkopavat si jim Leon.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Seaty tady v ČR se nebudou nikdy pořádně prodávat, nedivil bych se, kdyby zrušili úplně prodej. Je to pro většinu taková srágora, pro ty znalejší nouzovka - aha, asi neměl na škodovku ale chtěl podobnou techniku.. Tolik přiblblých řečí jsem v životě neslyšel když jsem vyměnil škodovku za seata. U Leona možná i díky karoserii, pro většinu lidí vypadá auto jako Rapid nebo Oktávka. Prostě klasika tvar a hlavně koupit za dané peníze co nejvíc materiálu a místa v kufru(vzduchu). Český národní sport.. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo lidi jsou úplně zblblí. Jezdí s tím kolikrát do práce člověk sám, větší část roku, jednou potřebuje v létě na dov. trochu víc místa a tak ten 650 litrovej kufr potřebuje, to je jasné. A co kdyby někdy potřeboval z Baumaxu si v tom domů dovést vanu že? Jak se mi tuhle chlubil jeden známej s Octou v kombi, že v tom odvezl při rekonstrukci bytu vanu. No a nebo co když bude jednou za 7 let kupovat lednici že? Jak jí asi pak domů dopraví. :D Neříkám, že víc místa nepřijde vhod, ale nic se nemá přehánět. Čím víc má člověk místa k dispozici, tím víc vozí zbytečností a to u rodin platí dvojnásob. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jak se to vezme. Kufr nepotřebuješ, dokud nepotřebuješ něco odvézt a pak ti je designové auto bez kufru k hovnu.

Já si taky před 4 rukama kupoval televizi a jelikož nevěřím přepravní službě, tak jsem si jí chtěl přivézt sám.

Musel jsem si nakonec půjčit od kámoše Octávii v kombíku. Moje auto mi v ten okamžik bylo k hovnu.

Má to i tu výhodu, že opravdu an dovolenou nemusíš přemýšlet co vzít/nevzít a jak to naskládat.

Když si vezmu, že běžný kufr je kufr hatchbacku, tak tam se prostě s jedním dítětem nevejdeš a věci skládáš na sedačky.

Ono pak vidíš ty lidi s podobným autem jak ti říkají že kufr nepotřebují, ale musí mít na střeše rakev, aby vůbec někam mohl jet...

 

ať si každý má co potřebuješ, bohužel velikost kufru bude ustupovat - segment B v kombíku nebude vůbec...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám Rapida, ohne kombík. A dovolenou s jedním dítětem jsme absolvovali úplně v pohodě, včetně kočárku. Bez věcí na sedadlech, to bych k dítěti na sedadla nikdy nedal, pokud nejde o lehké věci. Ještě se mi nestalo, že by mi rapidí kufr nestačil, No letos už pojedeme s dvěma dětmi tak uvidíme. Máš ale pravdu, že když ho někdo využije a využívá ok, ale kupovat auto s hovadským kufrem kvůli tomu že možná jednou za 10let budu potřebovat  převést ledničku a většinu jízd jezdím s prázdným kufrem je dle mého o ničem. Na druhou stranu je pravda, že kufr co má lift Škoda, jinde mají až combi ve stejné třídě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

souhlas kufr je naprd...prostě národní sport. Ale opravdu zalezi na vyuziti auta, ja jezdim 90% sám a město tkaže by mě stačilo klidně citigo.

Velky elektro spotrebice sem si vzdy nechal dovezt to same nabytek ikdyz jsem mel rapida a veslo by se to tam nějak......jeste abych se s tim tahal foe :-)

Teď mám zas sedan (kdysi alfu 156) a je to fakt pecka...a vubec ta konstrukce je taková pevnější. Jednou za rok když by bylo potřeba jet na dovolenou ve vícero než dvou lidech tak ano postačí rakev jak obonus. Spíš teď řeším jak povezu vánoční strom, nechce se mi kvůli tomu kupovat střešní nosiče :-D Možná to půjde prostrčit kufrem ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...