Přejít na obsah

Propojení osvitu přístrojů při denním svícení


miklisek

Doporučené příspěvky

Už jsem toto téma lehce nakousl ve svém tématu o RAPIDu. Nemá někdo z vás nápad jak zapojit osvětlení přístrojů aby svítilo i při zapnutém denním svícení. Je mě jasný, že to nakódovat nejde, RAPID nemá inteligentní elektroniku. Spíš se jedná o nějaké spolehlivé funkční propojení na úrovni kabeláže.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to tak schválně.

Ve dne, kdy svítíš denním svícením, nepotřebuješ mít osvětlené přístroje.

Za snížené viditelnosti, jakékoliv, kdy chceš mít i přístroje osvětlené, už MUSÍŠ svítit normálními světly. Takto Tě aspoň trkne, že něco není v pořádku a rozsvítíš si ručně.

 

 

 

PS:

Magorů ve tmě jen s denním svícením potkávám celkem často :rolleyes:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale já myslel toto: to chybějící podsvícení ciferníků u daylightu mě opravdu vadí z jednoho prostého důvodu. Na rozdíl od OI jsou číslice a stupnice málo kontrastní, připadá mi to jako by byly z fosforeskující barvy. Prostě za dne bez slunce, kdy se určitě svítit nemusí, protože to není snížená viditelnost, to opravdu moc vidět není. A hlavně může svítit slunce a mám tmavé brýle, to už není vidět vůbec, nebo jen málo. Prostě mě to vadí, že to není kontrastní. Tak teď svítím plným osvětlením.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Výcuc z komunikace se ŠA:

 

Dobrý den pane XY
Ještě se na Vás obracím kvůli tomu osvětlení přístrojovky při denním svícení. Opravdu je to docela nepříjemné, že ciferníky mají poměrně nevýraznou barvu. Není na ně vůbec vidět i při slunečném dnu, když jedu např. v lesních úsecích nebo není úplně plný ostrý slunečný svit a mám nasazeny sluneční brýle. Je to docela nepříjemné. Je mi jasné, že RAPID má jednodušší elektriku než třeba Octavia, takže nakódovat to asi opravdu nejde. Je však možný nějaký "hardwarový" zásah = propojení napájení osvitu přístrojů, aby svítilo s denním svícením po zapnutí zapalování? I když od Vás asi takovou radu nedostanu, berte můj požadavek jako návrh na zlepšení komfortu jinak skvělého vozu RAPID, se kterým jsem velice spokojen.
S pozdravem "miklisek"

 

Vážený pane "miklisek",
děkujeme Vám za odpověď a mrzí nás, že funkce denního svícení tak, jak je u našich výrobků nastavena, neplní Vaše požadavky. Dovolujeme si proto informovat Vás, že významem takto nastavené funkce je také zájem o co největší úspory energie a v souvislosti s tím i plnění emisních limitů. Váš e-mail samozřejmě předáváme příslušnému oddělení k informaci.
S pozdravem, XY| PST - Péče o zákazníka
ŠKODA AUTO a.s. | V. Klementa 869 | 293 60 Mladá Boleslav | Czech Republic
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 3 měsíce později...

Na tuhle funkci jsem si po více než roce tak nějak zvyknul a neřeším to, ale podle mě teoretické řešení by bylo možné. Podle mě by stačilo propojit v pojistkové skříni z pojistky denního svícení drátek na pojistku podsvícení budíků. Při nastartování by budíky byli napájeny z denního svícení a při rozsvícení obrysových/potkávacích světel se denní svícení vypne a vypnulo by i napájení podsvícení budíků a ty by již svitili normálně. Ovšem toto by šlo jen jestli má podsvícení budíků samostatnou pojistku, což z hlavy nevím... :):kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pojistky 3 Sdružený panel přístrojů, regulace sklonu světlometů, telefon, snímač stavu oleje a 22 Panel ovládání topení, řídicí jednotka klimatizace, telefon, sdružený panel
přístrojů
, snímač úhlu natočení volantu, multifunkční volant, blokace klíčku automatické převodovk
y. Pojistka 17 Rádio (START-STOP), denní svícení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Ale mě tedy reaguje intenzita podsvětlení na úroveň vnějšího světla, takže v noci to tak nezáří. Jediný co je blbý, je nesesynchronizovaná intenzita Climatronicu s rádiem. To se ale řeší tady  http://forum.skodahome.cz/topic/125314-podsv%C4%9Btlen%C3%AD-p%C5%99%C3%ADstroj%C5%AF/

Zkus ten test z osvícením čidla v rychloměru baterkou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...