Přejít na obsah

Stahovani el oken - okno se vraci


plazboz

Doporučené příspěvky

Ahojte,

mám takový problém, že mi úplně dobře nefunguje stahování okýnka u spolujezdce.

Otevírání je v pořádku, ale při zavírání - pokud se okýnko při zavírání dostane do cca třetiny, tak automaticky zase sjede dolů - jako kdyby zapracovala ochrana proti sevření. Když to konkrétní místo přeskákám - mačkám otevírání přerušovaně, tak se pak okýnko normálně dovře.

 

Přikládám videa:

 

 

Ostatní okýnka fungují bez problémů.

 

Už jste někdo řešil stejný problém? Dal by se problém odstranit aniž bych rozdělával tapec? Pokud už budu muset rozdělat tapec, čím by to mohlo být způsobeno - na co se zaměřit a zkontrolovat?

 

Díky moc za info.

Editováno: , autor: plazboz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mohl by to dělat spínač okna, řešil jsem přesně  takovou věc. Spínač je rozebíratelný a pod gumovou krytkou je tištěný spoj, který ovládá otevírání, který byl totálně zalepenej humusem a zoxidovanej, vyčistil jsem to  okno funguje normálně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Spinac okna? To asi ne, protoze to dela i spinac u spolujezdce a take kdyz stahovani a vytahovani oken spustim dalkou v klicku....ma jeste nekdo nejaky napad?

Viditelne tam zadna necistota neni, ani poslechove to tam do niceho nenarazi, zkusim tu sparu jeste projet necim tenkym kolem dokola, jestli nevydloubnu nejaky kaminek, ale hadam, ze kdyby pak jelo sklo pres nej, tak by to bylo slyset....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tam zadna pojistka jako takova neni :) Me pomohlo prendat motor z jedne strany na druhou a vse funguje. Ono kdyz ten tapec rozdelas tak uvidis motor a v nem je jeste nastrcena jednotka, jednotku nechas motor prehodis a nebo vymenis :) Cele je to tam na tri srouby. Je zajimavy, ze blbnou jen spolujezdcova okna.

A ty motorky jsou mezi sebou zamenitelne? Tos myslel jako to prohodit mezi dvema okny? To zas bude blbnout to druhy, ne? :) Sorry, ale jsem z toho jelen...asi se poohlidnu na vrakovisti po jinem motorku...umel by nekdo podle Etky zjistit jaky by tam mel presne byt? Nebo jsou ty motorky obecne ve VW zamenitelne? Dal by se napr. pouzit treba z GOLFu nebo Passatu? Kdyz uz to budu mit rozebrany, tak abych tam rovnou soupnul jinej.....O2 Combi,MR2007, pravy predni...diiiky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám stejný problém, podle mechanika je problém v motorku stahování, lehce se v vyměnit nedá, je až pod plechovek, který je prinytovany ke dveřím. Prý stačí motorek jen promazat a vyčistit a pak to pojede, řešit to ale budu až s příští výměnou oleje. Mě to však navíc ještě jakoby píská při otevírání,zavírání.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyzkoušejte tzv.aktivaci automatiky spouštění oken, kterou je třeba provádět vždy po odpojení a připojení akumulátoru:
 

Postup obnovení funkčnosti je následující:

 

• zapněte zapalování,

• stiskněte příslušný spínač nahoře a podržte jej, dokud se okno nezavře,

• spínač uvolněte,

• znovu stiskněte příslušný spínač nahoře a podržte jej asi 3 s.

 

Takto dle manuálu. Doporučuji následně provést totéž pro dolní polohu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem podobný problém u téměř nového auta a taky na okně ve dveřích spolujezdce.

Zpočátku, při postupu dle manuálu, se nedařilo.

Teprve, když jsem v jednom cyklu provedl uvedený postup pro horní a následně i dolní polohu, je vše OK.

Postup provést po zapnutí klíčku a ukončit vypnutím klíčku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Měl jsem stejný problém se stahovačkou ale dělalo to u pravého zadního okna, nejdříve jsem po rozebrání zjistil, že ve dveřích mám pomačkanou a zkroucenou takovou malou bužírku, která je vespod u okna a tím jak se okno zatahovalo, nebylo schopno překonat odpor té gumy a samo se stáhlo zpět. Musel jsem tedy vyměnit celou sametku i s malým zadním trojuhelníkovitým oknem což mě stálo asi 2tis. Pak jsem na okně znovu nastavil dorazy (jde to i přes dálkáč)

a ted zatím vše jde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

napoj na diagnostiku a sleduj, co to bude hlasit primo pri chodu okna - typicky to treba zahlasi, ze to nesmyslne dojelo do koncove polohy (pak je problem s tim, ze nemas naucene/nebo se to odmita z nejakeho duvodu naucit koncove polohy), nebo uvidis, ze to zahlasi aktivaci pojistky proti priskripnuti a pak tam nekde muze byt mechanickej problem. V obou pripadech se asi nevyhnes rozebrani dveri a prekontrolovani, jestli tam neco mechanickeho nevadi, ze je spravne usazeno sklo okna v uchytech atd. Az pak ma cenu jit po jednotkach a motorech (original servis to dokaze bohuzel objednat jen jako celek - motor+jednotka za cenu kolem 6500 KC/kus)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...