Přejít na obsah

Stěrače - přední, zadní, výměny gumiček atp.


jvees69

Doporučené příspěvky

Zdravím lidi,

 

řešili jste někdo výměny gumiček ve stěračích, případně stěrače nové, jde mi o to, že jsem sháněl vyměnitelné gumičky do stěračů, nikde nelze sehnat. Nějaké jsem objednal, měly prý sedět, ale jsou trochu jiné a nelze je do té stírací lišty zasadit. I ve škodovce mi řekli, že se gumičky sehnat nedají, že se měnit nedá, tak jsem koupil origo nový stěrač, řešil jsem hlavně zadní na kombík za kterej jsem dal 4 kila .. celkem dost, když si vezmu, že gumička se dá sehnat za nějakých 15 korun.  :kol-46:

 

Máte někdo zkušenost, kde sehnat? Auto kelly, bados, škoda auto bezvýsledně, prý nelze ..  :kol-25:

 

A ještě jedna věc, když hledám na netu, dá se koupit za nějaké 2 stovky v průměru přední komplet, řidič, spolujezdec (kompletní stírací lišty i s gumičkami) ale zadní nikde není ... 

 

Díky moc za rady  :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

v tom tématu je diskuze jak to říct slušně ... "vo hojnech" ... pročetl jsem ji celou a nenašel nic co by mi pomohlo ..  :kol-44:

 

PS: závěrem je tam napsáno, že nemá smysl u takového auta řešit výměny stíracích gumiček ...  :kol-34: proč by to nemělo smysl když ty lišty jsou na výměnu připravené, stačí jen sundat jeden konec toho zakončení, vytáhnout špatnou a nasadit novou ..  :kol-24: a neříkejte mi, že tu není nikdo, kdo tohle nedělal ...  :kol-142:

Editováno: , autor: jvees69
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jo tak to je mazec :D  :kol-44:  přesně na co jsem narazil, neboť gumičky mám v garáži ale výměnu jsme prostě neudělal.. když jsem si přečetl tenhle návod, je to přesně to, co mě jediné napadlo, celé to rozebrat, protože jak se píše, gumičky jde vytáhnout, ale zpátky dostat jiná už ne... jen rozebrat.. tak díky za tip a odkaz  :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Ahoj,

nevím jak u SII, ale u OII je výměna gumiček jednoduchá a předpokládám, že to bude stejný. Rozeber aero lišty dle obrázků tady na tom odkazu a nasuň tam tu gumičku, co sis koupil. Nevím, jak jsi zručný, ale mně výměna trvá pár minut. 

U zadních stěračů máš pěkný postup na odkazu v předchozím příspěvku. Výměna gumičky jde i přes ten prostředek a nebo rozebrat.

Gumičky kupuju u nás místním obchodě s doplňky na auta.

A jinak lišta na zadní stěrač originál na SII se dá koupit za 315,- tady http://www.amd-autodily.cz/elektricka-vybava/lista-sterace-zadni-aero.html Je to sice dost peněz, ale zase je to pohodlnější. Záleží, jak máš hodně času.

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Ahoj tak ten tvuj problem jde vyřešit tak na 50% gumičky na SupaII nekoupíš u Škody ale dají se objednat u VW na Sharon dostaneš se na polovinu ceny stěračů Aero ,jednu nutno zkrátit,mám to odskoušené,je tam malé ALE po roce jezdím hodně cca 45000km,musíš koupit znova komplet,jelikož ty původní ztrácejí prušnost a při stírání vynechávají v krajích

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě nepřijde zase tolik dát jednou ročně litr za stěrače... To se vám chce se s tím zabývat? Možná když měl člověk Š120, ale když jsem to zkoušel před cca 4ma rokama, gumičky vydržely jen chvíli a stejně šel člověk koupit nový stírátka. Řešili jsme to i u služebních aut (jedna lišta 1500,-) a výsledek naprosto stejný. Opravdu mi nepřijde tolik peněz dát jednou za rok nový lišty...

Editováno: , autor: waikiki
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...

Zdarec,

 

Mam problem s prednymi stieracmi a neviem si rady. Dnes prsalo a po par minutach sa zacali "zasekavat". Celkovo reagovali uplne divne a po par zotretiach sa vzdy zastavili hocikde na skle. Ci uz cyklovac, ale aj 1. a 2. stupen nestieral tak ako mal. Opatovne prepnutie packy stierania pomohlo ale po par zotretiach to iste. Tak isto jedno zotretie (packa smerom dolu) fungovalo... Chyba na diagnostike ziadna... nejaky prosim napad?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Už som to tu rozoberal. Rozobrať motor a vyčistiť. Spinanie motora funguje cez elektromagnet.

Jednoduchý test. 

Ak ti nefunguje, tak chyť z vonku stierač v úchyte (tam kde máš krytku) a potiahni k sebe. Čiže smerom od okna. 

Ak sa ti rozbehne, tak je to táto závada. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravím

U Superbu II mi nastal problém se stěrači (mechanizmem stěračů). Při spuštění klasického sekvenčního stírání (při libovolném modu rychlosti) stěrače jakoby v impulzech stírali do půlky okna kde se zastavily. Takhle to bylo několik týdnů.  Pak se ale párkrát stalo že zvládli i když trhaně setřít celé okno, tudíž sem si říkal že se možná nějaká přidřená část opět rozhýbala. Poté se ale však vrátilo do starých kolejí. Dnes jsem je zkoušel znovu rozhýbat, ale při opakovaném pokusu jakoby čep, který stěračem otáčí vyskočil ze svého uložení a vyosil se. Nemá někdo zkušenosti s podobnou závadou(čím je způsobena) ,popřípadě co je nutné k opravě?

 

Díky 

 

Video ukazuje stav když se stěrače ještě rozběhly a zvládli setřít celé okno

Editováno: , autor: Jakub Formanek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...