Přejít na obsah

Přední tlumiče - výměna


Patrik088

Doporučené příspěvky

  • o 3 měsíce později...

Ahoj, rozhodl jsem se nechat otestovat tlumiče a výsledky (viz příloha) dopadly dost zvláštně. Poprvé jsem nechal testovat v B+B service 07/2018 (157 tis. km), podruhé v 10/2020 (196 tis. km) a potřetí teď (200 tis. km). Poprvé vyšly tlumiče ještě jako vyhovující, a tak jsem to neřešil a jezdil. Když jsem jel na test podruhé, čekal jsem, že už budou zralé na výměnu, takže to, že jeden je na 0 mě nepřekvapilo, ale zaskočilo mě, že 2 se výrazně zlepšily! Po 40 tis. km! I když se píše, že se vztahuje k aktuálnímu zatížení atd., tak mi přišlo divné, že rozdíl by zatížení udělalo až takový drastický rozdíl. Proto jsem se rozhodl, že nechám udělat test ještě jinde (Bestdrive) - tenhle týden. A světe div se, všechny tlumiče jsou v pořádku a pravý zadní (tj. ten, který byl při druhém měření na 0) je z nich dokonce nejlepší! Těch paradoxů a anomálií se tam dá najít spousta, ale asi není potřeba je vypisovat, protože z toho plyne závěr, že na sebe testy vůbec nenavazují.

 

Má každý z nich jiný způsob měření? To bych asi ještě pochopil, protože např. Bestdrive považuje za vyhovující tlumiče, pokud mají více jak 75 % a B+B cca 40-65 % (referenční hodnota byla u každého měření jiná). Co ale nechápu, proč u B+B došlo ke zlepšení po 2 letech a najetých 40 tis. km, z čehož cca 8 tis. byla dovolena v Portugalsku s plně naloženým autem!

 

Ale to hlavní, proč se ptám je - mám tlumiče vyměnit, nebo věřit testu v Bestdrive a ještě chvíli jezdit? Odhad mechanika v Bestdrive byl ještě rok, nebo třeba 30 tis. km. Říkal, že je to překvapivý výsledek, ale, že tlumiče se i jemu zdají ještě OK, a že výsledek není úplně neobvyklý, že už měli taxíka, který měnil tlumiče v cca 250 tis. km.  Problémy při jízdě necítím. Jezdím tedy hlavně po dálnici a nebo je také možné, že jsem si postupně na špatně fungující tluimiče mohl navyknout a proto se raději ptám, zda s tím má někdo zkušenost. Díky za odpovědi!

img056.pdf img057.pdf img055.pdf

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...
  • o 3 týdny později...
  • o 1 rok později...

ahojte, kedze ma caka servis náprav vratane tlmicov a pruzin, uvazujem rovno nad vylepsenim brzd. kedze mam 1.9 tdi predokolku manual tak mam vpredu 280mm brzdy, velmi rad by som isiel do 312 mm z RS, kazdopadne to nie je take jednoduche. viem ze treba zohnat cely novy otoč z RS prip ineho auta kt. moze disponovat 312kou. kedze ma vsak moj tlmic 50mm a RS tlmic 55mm, rad by som vymenil aj tlmic za taky, ktory ma 55mm, kedze sa mi moc nepozdava varianta s vysustruzenym kovovym plieskom.

 

gro otazky teda je - je v poriadku na Octaviu 2 1.9 TDI Manual predokolka umiestnit predne tlmice z O2 RS 2.0 TDI? Je najlepsia varianta potom umiestnit aj dozadu tlmic z RS? nemozu sa vyskytnut nejake problemy pripadne velke vahove rozdiely t.j. tlmice nebudu pracovat tak ako maju?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

panove mel bych dotaz, potrebuju na aute od rodicu vymenit tlumice a zajimalo by me kolik se pohybuje cena z praci, u kratke octavie za predni tlumice, byl jsem ve dvou servisech a oba se shodli na cene za dily podle toho jaky vyrobce se vybere ale za praci chce jeden 1200,- / 2 tlumice + geometrie , druhy chce 2500,- + geometrie,  da se tam delat neco vic ze je cena o 1300 vyssi ? oba jsou nezavisle servisy vpodstate kousek od sebe, oba dobre reference, ne zebych vybiral podle te ceny jen mi to prijde zajimave

 

kdo tu byl ted nekdy na predni tlumice a kolik platil ? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kolik si řekli za tlumiče? Máš srovnání jejich ceny s nějakými e-shopy, třeba Skoda-dily.cz atp. - bez AutoKelly prosím 😄 Sice Fabie 2, ale 3,5hod  práce "jen" za 2.300 (bez geo). Zisk z opravy si ale vzali na o 100% předražené ceně dílů.... Mě měnili navíc stabilizační tyčky, ale ty se stejně při výměně tlumičů demontují, připravil bych se na to, že pokud to bude hodně zarezlé, budou je muset odříznout.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...