Přejít na obsah

Spotřeba 1.6 TDI CR 77 kW


rachal

Doporučené příspěvky

  • o 3 týdny později...

Já mám dlouhodobou kolem 6.3, ale jezdím dost město. Když jedu hodně na spotřebu, tak dám UL-PHA 90km za 4.9 (85 km/h na okresce a kolem 120 km/h dálnice), ale abych se přiznal, tak jsem čekal trošku lepší výsledek. Když to naopak ženu třeba v noci a mám tempomat na 155 km/h, tak dálnice je tak za 7.3 a po okresce to spadne tak na 6.5. Ještě mě napadla taková věc: Vzhledem k tomu, že mám jednu z úplně prvních 1.6 tdi (červenec 2009), tak se mi zdá, že to bylo z doby, kdy ještě nebyly vychytány všechny mouchy v motoru, SW atd. Mělo by cenu nějak řešit aktualizaci SW v autorizovaném servisu? Jestli teda něco takového vůbec existuje?

 

S motorem jsem ale celkově spokojen, až na regenerace, které bych čekal někde po 700km a ne po 500km. A protože mi už trošku chybí výkon, chystám se na chip :)

 

PS: Ví se něco, jak to bude dál s upravami motorů ohledně DieselGate?

Editováno: , autor: Aleš Veigend
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

tuším že ten chip ti od roku 2018 neprojde na STK...

Jinak mám taky 2009, tankuju naftu v zime maxe od OMV (naprosto v pohodě starty i při -20) a jinak když nejsou mrazy, tak beru od euroil bez biosložky. po dálnicích mám tempomat na 160, po silnici jezdím normálně, když mě sekne nějaký slowman tak ho nepředjíždím (většinou to nemá smysl bude před ním další). 60 % dálnice, 30 % okruhy a silnice a 10 % město. Snažím se jezdit svižně a spotřebu mám stabilní na 1000 km kolem 6.3l. Motor nepodtáčím, jak padnout otáčky pod 2 000 řadím na nižší rychlost.

PS. dej info jak ti dopadl chip, hraju si s tou myšlenkou už déle, přece jen je ten motor gumový když mě nikdo na dálnici přibrzdí, tak mírný kopec je pro ten motor na rozjezd fakt nepoužitelný. Díky

 

Jo jen teda jak jedu nad 120 km/h tak už spotřeba prakticky neroste a je fuk jak rychle jedu když nemám pedál na podle pořád, jinak jsem se nikdy pod 5.5l nedostal ani hodně pomalou jízdou...

Editováno: , autor: 15degren
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Díky za reálné spotřeby, jsme na tom teda uplně stejně... Tankuju taky EuroOil a přidávám VIF. V srpnu jsem byl na chipu u MotorPower a jsem naprosto spokojenej. Je to super, to auto je jak vyměněné :) udělal mi tam 105kW a 298Nm, auto vůbec nepolevuje po 2500ot, ale naopak se krásně točí až do 4000ot. a výkon stále roste a krouťák nevadne. STK není třeba se tolik bát, jakmile auto projde emisema (u kvalitního úpravce není problém), tak už nemají nástroje jak zjistit přítomnost jiného SW v řídící jednotce. Regenerace zůstaly na stejné úrovni, auto se chová naprosto standartně jak v sérii, jen výkon je o dost vyšší :D Určitě se toho neboj a jdi do toho!

 

Jak jsem řešil aktualizaci SW, tak jsem právě u MotorPower zjistil, že v mém autě už byla aktualizace udělána na verzi 3 (asi při výměně EGR), ale že už je dostupná i verze 7 a byla mi nabídnuta aktualizace.

 

Spotřeba po chipu se ještě uvidí. Možná to žere míň, ale zase si víc užívám toho výkonu :lol: Nevím jestli za to může chip, nebo jsem si toho jenom nevšimnul, ale ukazoval mi blbě PP. Ale ukazoval více, než za kolik to jezdilo. Musel jsem dělat korekci na 94%, ale jak to dopadne musím počkat na další tankování.

Editováno: , autor: Aleš Veigend
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 1 rok později...

Ahojte,

 

mam octaviu 2, 2011 1.6 tdi 77 kw DSG najazdene 241 000, spotreba dialnica 5,8 skoro stale 140 km/h s velkym predvidanim a pod.., spotreba pri zahriatom motore  ak STOJIM napriklad na krizovatke, alebo pred tym ako vypnem motor je 0,7 a to vzdy, nejde o regeneraciu DPF.  DPF filter je podla VAG DPF zaplneny na 90% (Oil ASH 62g). Aku máte vy spotrebu na voľnobeh pri zahriatom motore ? Predpokladám že to bude DPF (moj laicky nazor), stretol sa s tým niekto, ake mate spotrebu pri státi ?

 

Ďakujem

Editováno: , autor: jarinoo3
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj Aleš, dik za odpoved, ako pozeram tak mas chipnuty motor, nedaval si si upravovat aj spotrebu, chcem zistit ci je to fabricky normalne, ze mam  spotrebu pri stojacom a zahriatom mototre 0.7 alebo je zvysena a mala by byt 0,5 alebo nizsia, pretoze ked som pozeral na youtube tak spotreba na octavii 2 fl bola okolo 0.4-0.5

 

dik

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
Návštěvník

Ako meriate realnu spotrebu na jednu nadrz?

Od cvaknutia pistole na pumpe po zasvietenie rezervy?

Ide mi o to ci to je najpresnejsie mozne meranie.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Každá pištoľ “cvakne” inak. Ja tankujem ešte tak 0,5 - 1,5 l po cvaknutí (podľa zvuku). Je to určite presnejšie ako cvaknutie.
Na druhej strane pol litra rozdiel v natankovanom množstve ti spraví akú odchýlku pri 800-900 km?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

s novými vstřikovači jsem teď dlouhodobě na 5.6, většinou dálnice tempomat kolem 140. Před výměnou jsem byl na 6,7. Je to údaj dle palubáku, ale ten se mi rok zpět přesně schodoval s tankováním a sníženi spotřeby je znát i reálně, jezdím podobné trasy tankuji méně.

Editováno: , autor: 15degren
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 25. 5. 2013 na 21:30, Warpcz napsal:

Já se svoji 1,6 (r.v. 2011, 94 000 km) dokážu po okreskách jet za 4,5 bez potíží, kolikrát to jde i za méně, ale ta jízda je spíše otravná...

Ja jazdim ties dlsie trasi ale  mam 5.8 a ket jej trosku dupnem tak ma tich 6.5 ale este nigdi som sa nedostal pod 4litre a som ju kupil asi pred mesiacom 1.6 r.v 2011  a mam najazdene 218tisic km a rozvodi boli menene

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ve 218 km už ti nefungují vstřiky proto ti to tak žere. Vyměň a budeš jezdit do 6 i když dupneš a na 4l se na okresní silnici do 90 km/h normálně dostaneš. Tvůj druhý dotaz, ano na 99 % ti nefunguje EGR jak je původní a určitě už ho někdo před tebou rozhýbával/čistil aby do nej nemusel sypat prachy a prodal to, jestli jsi koupil před měsícem s tím že egr no problém tak bych chtěl aspon nějakou slevu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...