Přejít na obsah

Servisní intervaly - pevný, proměnný, jejich ceny v servisu


Pawouk

Doporučené příspěvky

  • o 4 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...

Čau všichni, tak jsem si podrobněji prostudoval servisní knížku a možná se mi budete smát, ale překvapilo mě, že jak u pevných servisních intervalech tak i u proměnných člověk musí po prvních dvou letech každý rok v podstatě na prohlídku v obou variantách. Předpokládám ale, že v podstatě vždy v té prohlídce kdy se olej nemění (u proměnného intervalu) tedy v lichých letech se tam jezdí nejspíš jen kvůli brzdovce ne? První výměna brz. kapaliny po 3 letech, následně každé 2 roky. No to, že už serviska neukazuje co kdy se mění, to už jsem si všiml. Pak se tam vychcaně píše ohledně záruky mobility a vyplývá z toho, že sice platí po celou dobu životnosti vozu (pokud člověk navštěvuje autorizovaný servis) ovšem po skončení záruky je potřeba zaplatit nějaký registrační poplatek, jinak nic neplatí. Vychcanost jako vždy. Jinak pro ty co chtějí vědět kdy se co mění, mám servisní plán na VW což bude to samé, snad s emi podaří to sem narvat.

Rapid - servisní práce.pdf

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Popsal jsem mu moji zkušenost s úžasnou zárukou mobility, když mi umřelo auto v neděli v 10h večer na D11, přesně mezi H.K. a Prahou. Tehdy si mě operátor nejprve přehazoval jak horký brambor s technikem, než po 2h poslal odtahovku, která mě odvezla zpět do H.K. do servisu. Tam mi jakýsi vrátný jen suše sdělil, že všechna náhradní auta zrovna mají mezi zákazníky. Na dotaz, jak se mám v noci s rodinou a bagáží dostat do Prahy, jen krčil rameny. Nakonec jsem si zaplatil 3500,- za soukromý odtah do servisu v Praze... a na tohle mi technik v servisu fakt neměl co odpovědět! :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

včera jsem při stavu tacho 10500 nechal vyměnit olej v 1.2 TSi 63 kW v autorizáku a cena 2615. celou dobu přítomnost u výměny, která mi byla sama nabídnuta. olej vypuštěn, následně přes vypouštěcí otvor vysán zbytek ze dna vany. nalit originální vw longlife III olej z flašek, zbytek automaticky do kufru na dolití. zápis do servisky bez výmazu serv. intervalu a následující prohlídka dle pokynů PP. spokojenost, cena dobrá. trošku jinej přístup, než když jsem měl škodovku, tam to bylo jak na pásu, fofr a nezájem znat na každým kroku. seatu je málo, takže pohoda i v servisu :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

550 litr oleje, filtr 290, práce 350. ceny s dph a nějaká sleva, celkem oněch 2615. v jiným servisu chtěli 750 za litr.

 

ještě dodám, že těch 750 chtěli v servisu, kde dělají škoda i seat. spíš bych si myslel, že ve škodovce to musí být levnější, když je tolik servisů. v seatu jsou rádi, když tam někdo vůbec přijede asi, tak se nesnaží ho obrat, aby přijel i přístě. ale chce to hledat a na škodovku se dycky najde dobrej servis za dobrou cenu.

Editováno: , autor: vormen
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

dnes jsem koukal kdy mám jit na servis a MFD mi to ukazuje při nájezdu 6700km (víceméně 2x 12km /den) a stáří 6 měsíců takto:

 

1. 19.700 km (to je hádám olej)

2. 23.300 km (to je hádám servisní prohlídka)

3. 23.300 km (to nevím co je)

Na dny jsem nekoukal ale je to něco přes 400

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja du do servisu ted, 60t km, volal jsem do servisu, olej v akci už není, jinak cena 440kc bez dph litr castrolu.. koupl jsem mobil super 3000 5W40 za 650kc vcetne dopravy, 4 litry..pokud by to měli pořád v akci tak na to prdím, ale tahle mi to přijde dost... tak uviidime na kolik to celkem vyjde...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...