Přejít na obsah

Servisní intervaly - pevný, proměnný, jejich ceny v servisu


Pawouk

Doporučené příspěvky

V návodu se píše, že pokud se blíží servis výměny oleje zobrazí se na 10s symbol servisu. Ten blížící se servis, to je asi kolik dní? Pak dále píšou, že pokud je dosaženo intervalu, tak se zobrazí symbol na 20s. Co se stane, když přijedu do servisu například 2 týdny po dosažení intervalu? Příjdu o záruku? Díky

 

Dnes jsem byl na výměnu oleje a ptal jsem se na to. Prý se toleruje do 1 měsíce. I když při proměnlivém intervalu nejde zjistit jak dlouho přejíždíš olej. Sice něco pak řikal o načtení jednotky motoru, ale to jsem nepochopil jestli to jde vyčíst kdy se měl olej měnit.

 

A jinač cena za výměnu oleje 2407,- příště si beru olej svůj a prdím na ně  :kol-44:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

tak se pomalu chystam na servisku 30tis km/2roky. Sice mam najeto necelych 18tis., ale jelikoz uz chci prezout na letni, tak to planuju udelat naraz. Premyslim, jestli nechat Longlife nebo dat pevnej, jelikoz za rok stejne clvoek musi na dalsi servisku, kvuli te brzdove kapaline, pokud jsem spravne pochopil. Ikdyz mozna na to kaslu a necham tam dat zase LL a bude dalsi dva roky klid.

Ma nekdo zkusenost na kolik ho to vyslo bez slev? Pocitam serviska vc. vymeny LL oleje (olej jejich) + prezuti tak do 5 tisic Kc?

 

Vyjma toho budu opet resit problem s klimou (uroven otacek vetraku si zije svym zivotem), ale to je na jnou debate. Cekam ze se zase bude prehravat soft, kterej nic nevyresi, a ja zas budu jak trubka x tydnu jezdit a zkouset. Uz mne to pomalu zacina s*at.

Editováno: , autor: pusher...
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli máš auto dva roky, je to jedno, kolik jsi najel, stejně už musíš. Pak se chodí po roce, pokud máš prodlouženou záruku anebo chceš mít malé bezvýznamné plus při následném prodeji. Olej se řeší v sekci o olejích do 1.2TSI. Pevným intervalem a neLL olejem nic nezkazíš, pokud budeš měnit olej po 10tkm, motoru to jen prospěje a peněženku nezrujnuje, zvlášť jestli jezdíš krátké trasy. Brzdovka se mění po třech letech, pak po dvou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

vlastne ta geometrie byla free, nevim proc to pisu. :)

 

meli tam nejakou akci na mereni zdarma, lezel u tecynika na stole letak o tom, tak jsem mu rekl, at to udelaji a kdyz bude potreba, at to seridi. nakonec ale nebylo potreba nic delat, protoze zadny problem nenamerili.

 

Fakturu s rozpisem co tam presne delali mam zalozenou doma, takze se na to muzu jeste podivat a kdyztak to sem placnout. to cisteni klimy myslim bylo kolem 700Kc, olej 500Kc/l, je to nejakej LL Castrol, nevim presne kterej, ale mrknu se na nalepku co mam z boku ma palubce, popr. to bude ve fakture. filtr myslim 399, vse bez DPH.

Editováno: , autor: pusher...
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapi, asi se zeptám jako úplnej blbec, ale mám k autu jen tu elektronickou servisní knížku, alias prázdné desky bez servisního plánu a v maxidotu ten "příští servis" ukazuje jen výměny oleje nebo jakýkoliv servis včetně třeba výměny brzdovky...? Jde mi o to abych neprošvihl prohlídku a nepřišel o záruku z důvodu jak tu někdo psal, že první prohlídka je sice po x km a 2 letech (olej) ale následující dvě prohlídky mají být po roce kvůli jiným úkonům než oleji. Já jsem zatím v té první dvouleté periodě takže nemám vyzkoušeno, co vlastně ten maxidot bude pak ukazovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ptáš se správně, dnes už je jen elektronická, já průkopník má sice papírovou servisku, ovšem taky už bez servisního plánu jako takového, píše se jen ohledně výměn oleje a servisních intervalech. ty půjdeš do servisu až tě tam maxidot pošle, žádnej stres. Později jak po 2 letech nebo 30tis to nebude. Dřív rapid ukazoval jen výměnu oleje - můj případ. Dnes ukazuje i inspekční prohlídku nebo jak to nazývají, prostě servis bez výměny oleje, pokud není potřeba, oba údaje by ti měl maxidot ukazovat kolik km, popř. dnů do či onoho servisu zbývá. Tedy žádnej strach, že by si něco profláknul, až maxidot ukáže, půjdeš - ukazuje s nějakým předstihem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Garanční prohlídka u servisu, kde jsem dlouhodobě spokojen i s cenou dle položek:

 

Prohlídka s výměnou oleje (pevná) 5,20Kč * 90(asi min) 421,20Kč

Filtr prachový a pylový výměna 5,20Kč * 10(asi min) 46,80Kč

 

Filtr olejový 231,52Kč

Vložka filtru prachová 443,65Kč

Šroub 46,55Kč

Castrol Magnatextxt 5W-40 3,9l 1352,33Kč

Glacidet - Koncentrát 3l 370,50Kč

Šroub 4,8X16COC.TORX 2ks 19,57Kč

 

Celkem 3152,12 bez DPH.

 

Vždycky to jde levněji (třeba olej do tisícovky), ale já sázím na kvalitu a služby (třeba auto po dobu opravy zdarma a přivezou mi náhradní i 100km daleko bez keců na zavolání). Jinak v 29000km, protože jsem tam byl rovnou i v rámci výměny uraženého zrcátka, jinak 30tis. Interval jsem si nechal změnit, resp. jezdím na výměnu oleje k nim co 15tis., protože prostě žiju v přesvědčení, že olej pro turbu v TSI má být kvalitní, aby se mi hned po záruce nevys****.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...