Přejít na obsah

Servisní intervaly - pevný, proměnný, jejich ceny v servisu


Pawouk

Doporučené příspěvky

Dnes prohlidka + mobilita = 483Kc s DPH.

Mimo to mi vynulovali promenlivy interval oleje, toz bomba :) Pritom mi nemeli nic nulovat, protoze v PP mam jenom udaje na olej a olej jsem dnes nemenil. Fakt jsem smutny z toho, ze v autorizovanem servisu nevedi jak to ma byt. Ale uz to neresim, protoze v cervnu jsem chtel stejne jet na vymenu oleje a nastavit si pevny interval.. takze se to akorat vynuluje znova.

Jsi mel svoje dily? Ci proc tak levne?

Dnes se hraje na kvantitu, ne kvalitu. Verim ze svoje auto si mechanik udela pořádně. Nicmene kamarad byl na tolik nenavidenem Jarove, s Audi, ne se Skodovkou a kvalitu prace i pristup si pochvaluje. Delali mu zadek po bouracce. U Audi kvantita neni potreba, platí se tam zlatem, jestli si dobre pamatuju, tak 1800Kc/h.

Editováno: , autor: Radius
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vidím, že nulování oleje v době, kdy jej neměníš je docela běžné. To mě hrozně vytáčí, měli by s tím něco udělat. Chtělo by to někam napsat, ať software upraví tak, aby se to nestávalo... Stalo se někomu s nastaveným pevným intervalem, že mu to taky vynulovali kdy neměli? Nebo se to stává jen u proměnlivých intervalů? Teď myslím jak to má třeba MR 2014 - ale novější to mají asi už stejně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak pošli vyjádření AS do ŠA :)

Napsal jsem do ŠA a dostal jsem odpoved: "moje odpověď je stejná jako v předchozím e.mailu. Pokud nastanou problémy se servisem, nechť mně ihned kontaktují."

 

Edit: Jo no, docela me odbyl:) Pridavam text co jsem presne napsal do ŠA:

 

----->

Dobrý den,

děkuji za odpověď.

Chtěl jsem se ještě zeptat.

1. Dejme tomu mám mobilitu ve Vašem systému do 1.4.2016, jenže tolerance je 3 měsíce nebo 3 tis. km, jak jste psal. Co když se mi stane, že v květnu budu potřebovat využít služby záruky mobility. Nebudou s tím problémy?

2. Ve stejnou dobu, kdy jsem psal minulý dotaz, jsem psal i do dvou servisů.

- Z jednoho mi odepsali, že tolerance je 1 měsíc, poté záruka mobility propadne.

- A z druhého mi napsali, že mi již propadla :D Dotaz jsem psal 24.2.2016 a v systému Elsa pán viděl, že mám mobilitu do 19.2.2016. Cituji: “Pokud přejedete interval, ztrácíte DZM - mobilita (19.2.2016 - to už jste proměškal). Znovuzavedení do systému je za poplatek (460,- Kč)”. A když jsem mu napsal, že jsem psal na infolinku a tam mi napsali, že tolerance je 3m/3tkm, tak si stál za svým, že vychází ze systému Elsa a poslal mi printscreen.

Jak to tedy je? Trochu mě zarazilo, že ani jeden z těch servisů nenapsal jak to doopravdy je. Nakonec jsem jel do toho prvního a servisní prohlídku mám za sebou (VIN: XYZ, najeto 28000 km).

Jenže když jsem byl na te servisní prohlídce (bez výmeny oleje, protože mám proměnlivý interval a podle PP, bych měl jít na olej až na podzim), tak mě udivilo, že pán, který auto přebíral nevěděl (divil se), že v PP mám jen olej a termín servisní prohlídku si musím hlídat podle nálepky nebo podle servisní knížky. Prostě, že Rapidy ročník 2013 mají v PP jen jeden údaj (jen olej, servisní prohlídku ne). Domluvili jsme se tedy, že uděláme servisní prohlídku + obnovíme DZM. Všechno proběhlo v pořádku, až na to, že když jsem dojel domů, zjistil jsem, že mi vynulovali PP. Takže ten olej, na který jsem měl jet na podzim jsem měl vynulovaný teď, i když se olej neměnil. Bohužel tuto zkusešnost má víc kolegů, kteří vlastní Rapid. Šli na servisní prohlídku a vynulovali jim olej (samozřejmě v jiných servisech).

Do toho servisu jsem se tedy už nevracel, protože v červnu, když budu měnit brzdovou kapalinu si nechám vyměnit i olej a přejdu na pevný interval. Takže se to potom akorát vynuluje znova.

Bohužel mám z toho špatný pocit. Protože nemám pocit jako bych přijel do autorizovaného servisu, kde by měli všechny tyto věci vědět. Za prve pán se diví, jakto že mě na servisní prohlídku neposlal PP a za druhé, ten kdo dělal servisní prohlídku mi vynuloval olej. Možná by to chtělo nějaké povinné školení :)

S pozdravem,

X Y

Editováno: , autor: SkodaRapid
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Informace k nulování servisních intervalů od MR 2014 z dílenské příručky.

Co mě zaujalo, že lzr přejít z QI6 na QI4 a zase zpět (za dodržení určitých podmínek samozřejmě). Původně se totiž psalo a říkalo, že to zpětně už nejde. Nebo to možná platilo u mr 2012 a 2013, že to budíky zpět nepustily a od 2014 to soft umožňuje? A zajímavý je, že se nulováním tlačítky na přístrojích přehodí QI6 na QI4. Tak tam to nulování neměli dávat a bylo by to! To vymyslel někdo, kdy myslel zadní částí těla.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nelze přejít na Q16 pokud tam již nebyl zadán z výroby. Stejně jako ty Miklis i já nepochopím, když je provedeno nulování tlačítky tak automaticky shodíš i Q16. A tam je myslím zakopáno v servisech jádro pudla. Najde se tu vůbec někdo komu to ještě při první předepsané výměně oleje nebo inspekční prohlídce nezkurvili?

post-87917-0-92764800-1458133601_thumb.j

post-87917-0-70591200-1458133620_thumb.j

post-87917-0-46137000-1458133631_thumb.j

post-87917-0-35142800-1458133640_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bonus ode mě: ačkoliv mám v servisce uvedeno přehození na pevný hned u první výměny oleje po 10000km, v budících mám aktuálně "Do dalšího servisu 21700 km a 519 dnů" ..... Což od 6.10.2015, kdy byla poslední výměna oleje, odpovídá tomu, že tam je pořád proměnlivý interval. Najeto něco málo přes 5000km v provozu z 90%krátkých tras.

A to je v servisce zaškrtnuto , že použit olej pro QI6 - NE. Takže pěknej bordel na n-tou.

271da9e0d196eb66578332e0d86a020f.jpg

Editováno: , autor: miklisek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi uděláme demonstraci před škodovkou, ať se naučí měnit olej... Když to udělají někomu, kdo to neřeší a jezdí podle toho kdy mu to ukáže, tak s olejem najede i 40 tisíc... Věřím, že ne každý má čas zkoumat, zda škodovka výměnu oleje nepo...kazila.

 

Nebo to dáme na Novu, která se takových kravin určitě chytne a donutí Škodovku s tím něco dělat... :-)

Editováno: , autor: Mariacek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...