Přejít na obsah

Servisní intervaly - pevný, proměnný, jejich ceny v servisu


Pawouk

Doporučené příspěvky

  • o 2 měsíce později...

Tento týždeň som nechal po prvom roku vymeniť olej. Názory na to sa ku mne (od ľudí zo Škoda servisov) dostali rôzne - od úplnej zbytočnosti po (ako sa hovorí) "zlatý stred" že nie je to vyslovene treba, ale rozhodne to neuškodí, až po názor že ho treba meniť pravidelne rok čo rok aj keď je tam LL olej... Ja som sa rozhodol po prvom roku vymeniť, a potom každé dva roky (prípadne to skrátim na rok a pol a cca 15-20 tisíc maximálne). Výmena oleja a servis je v palubnom počítači pekne rozdelený. Nájazd bol skoro 11.000km a počítač hlásil predpokladaný servis a výmenu pekne po dvoch rokoch , neskrátil to hoci jazdím krátke trasy (často do 15km) a skoro denne.

Samotná výmena 130 Eur (ale v cene je hodinová prehliadka nového Karoqu vystaveného v predajni a iných kúskov, napríklad SuperB Sport Line :-) ), interval vynulovaný správne, takže o rok na prvú prehliadku bez oleja a potom po troch rokoch na druhú prehliadku aj s olejom. Rozhodne som kľudnejší keď mám na zimu nový olej a starý čo čistil surový motor je vonku... A o rok bude menej platenia za prehliadku (bez výmeny oleja), to je tiež fajn.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Uz jsem to tady nekde jednou psal. V unoru 2016 jsem psal email do skody (sks.service@skoda-auto.cz):

 

Dobrý den,
vlastním Škoda Rapid 1.2 TSI, r.v. 2013. Podle servisního plánu bych měl jít v únoru na servisní prohlídku (olej ne). A chtěl jsem se zeptat, jaká je časová tolerance? Mohu jít na tuto servisní prohlídku později? Příšel bych o záruku mobility? V červnu mě čeká výměna brzdové kapaliny, tak bych to spojil v jednu návštěvu.

 

Odpoved byla nasledujici:

 

Vážený pane XYZ,
Tolerance překročení servisních intervalů je následující (platí pro samostatnou výměnu oleje i servisní prohlídku):

Kilometrová (3000 km) a časová (3 měsíce). Pozor musí se dodržet obě dvě tolerance. Můžete překročit počet kilometrů o maximálně 3000 km, ale musíte dodržet i lhůtu 3 měsíců (samozřejmě i v opačném případě).
S pozdravem

 

Na druhou stranu, kdyz jsem psal do servisu, tak mi napsali, ze podle Elsa, jsem mobilitu uz presvihnul.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

 

Tak včera absolvována první kontrola po 2 letech. Cena super, jednání ještě lepší. Byl jsem připraven, že zaplatím 700,- za pylový filtr, ale sám přijímací technik mi řekl, jestli ho chci vyměnit, že je to jen doporučení vyměnit po 2 letech a jestli to zvládnu sám, prý dost ušetřím. Olej jsem měl svůj, žádné blbé kecy o záruce nebo nějaká razítka o vlastním oleji apod. naprosto v pohodě a s úsměvem. Končila mi záruka mobility po 2 letech, automaticky prodloužena bez poplatku, prý pozornost podniku na vánoce 1f642.png:-) Zřejmě konkurenční boj, protože v tak malém městě jsou 2 stejné autorizáky jen přes silnici, to jsem ještě neviděl 1f642.png:-) takže když to shrnu a k ceně přičtu svůj olej 4 l za 600,- (proměnlivý interval Shell 0W-30) a pylový filtr, který ještě nemám, ale cena bude kolem 300,- za uhlíkový, tak komplet prohlídka za cca 1.600,- Kč a to už je ušetřených hezkých pár tisic, když vidím, kolik si dokáží některé servisy účtovat.

 
 

24173087_1713907458669937_992032613802157313_o.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Kolegov Rapid 01.2016 CXMA (kupovany na Slovensku) v zaruke, po prvej garancnej vymene oleja. Poobede sadol do auta, otocil klucik. Tma, pristrojovka, radio. Vzdy po niekolkych pokusoch nastartoval ale hned to zdochlo. Skontrolovali sme poistky. Po ruke som mal iba cinsky OBD a Caristu, nacitala nam nekonecno chyb. Telefonat na slovensku Skodu, kontaktovali rakusky autoklub. Prislo zlte auto, skontroloval si to podla svojich predpisov. Zavolal odtahovku a auto islo do najblizsieho autorizaku. Tam prehrali soft. Po niekolkych dnoch sa situacia zopakovala, opat odtah do autorizaku, auto je teraz u nich a pravdepodobne vymenia riadiacu. V ramci mobility mu OAMTC dali nahradne BMW na tri dni. Dam vediet ked sa to vyriesi.

 

P.S. chcel som sa hlavne podelit o skusenost so zarukou mobility v zahranici. Ak admin uzna za vhodne, nech to kludne presunie do vhodnejsej temy.

Editováno: , autor: sk0d@
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 2 měsíce později...

Dnes servisní prohlídka s výměnou oleje (60 000km/5let)

 

- výměna brzdové kapaliny + brzdová kapalina

- výměna oleje (olej vlastní) + šroub

- čištění brzd-bubnů vzadu

- výměna svíček + 4x svíčky

- čištění a plnění klimatizace + kabinový filtr uhlíkový

- prodloužení DZM

- změna z proměnlivého na pevný interval

 

Po slevě 10% za práci a materiál 5994,-

Olej 4l mě stál 849,-

IMG_20180427_175627.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...