Přejít na obsah

Servisní intervaly - pevný, proměnný, jejich ceny v servisu


Pawouk

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 2 týdny později...

Ve středu jsem byl na první servisní prohlídce (Škoda Yeti 2 roky od koupě), cena 1098 Kč s DPH, z toho bez DPH 350 Kč za prohlídku. 70 Kč za výměnu pylového filtru. 440 Kč za pylový filtr a 32 Kč za kapalinu do ostřikovačů (chybělo tam jen pár deci, takže odhaduji, že dolili max. půl litru). Co na to říkáte? Drahé nebo ne?

 

IMG_20181215_111410.jpg IMG_20181215_111435.jpg IMG_20181215_111452.jpg IMG_20181215_111511.jpg 

 

… Bylo to bez výměny oleje, ten mi měnili cca před 4 měsíci:

 

 

Editováno: , autor: osobne
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne nemám Mobilitu Plus, nic takového jsem neplatil, mám standardní 2 letou záruku a nějakou delší záruku na prorezavění karoserie, to je myslím 6 let. Tahle záruka mobility je jen asistenční služba, kterou jsem měl zdarma na dva roky od koupě vozidla a nyní mi ji po servisní prohlídce o rok zdarma prodloužili. Proto mě zajímá, jestli ji budou prodlužovat při dalších servisních prohlídkách, nemusel bych si pak platit asistenční službu v povinném ručení. Podle těchto článků to vypadá, že záruku mobility Škoda prodlužuje doživotně, pokud jsou dodržovány termíny servisních prohlídek v autorizovaných servisech.

https://auto.idnes.cz/mnozi-ridici-spatne-chapou-zaruku-mobility-fe2-/automoto.aspx?c=2000M150Y02A

https://www.louda.cz/servisni-akce/38/skoda-zaruka-mobility

Editováno: , autor: osobne
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@osobne pozor na tu asistenční službu..taky jsem nad tímhle přemýšlel..na co platit dvě asistenční služby..rozdíl zásadní je ale v tom, že asistenční služba z povinného ti vozidlo odtáhne tam, kam chceš, přesněji řečeno tam, co máš zaplaceno v podmínkách, kdežto, asistence z mobility ti auto odtáhne jen do prvního autorizovaného servisu, takže pokud bys měl poruchu někde dále od bydliště, tak ti ho do domovského servisu neodtáhnou..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Četls ty podmínky služby a brožuru:

image.thumb.png.daec4d3492ed9fca5ae09c2ac80e95e6.png

 

jak jsem psal, je to zpoplatněné, některé servisy si to nechají zaplatit, některé to dávají jako "službu grátis", jiné na to ani neupozorní a mobilita padá.

 

EDIT: Mobilita Plus je prodloužená záruka na auto na 5 let nebo 100tis. km. Plus její součástí je zdarma prodloužení Záruky Mobility po dobu 5 let nebo 100tis. km. Ale to už jsem psal.

Editováno: , autor: Martab
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Budeš, protože i když nebudeš třeba měnit olej v případech proměnlivého servisního intervalu, tak se mění něco jiného. Proto se to dnes dělí na servisní prohlídka  a servis olej ( nebo tak nějak) V palubním počítači máš dva servisy v podstatě. Tedy to pak vychází, že tam stejně musíš každý rok a když se to pak sejde, tak někdy 2x za rok. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Dnes jsem si všiml že mi zbývá do výměny oleje 407 dnů/19900km. Byl jsem v servisu loni v listopadu před cca. 75dny. Mám proměnlivý interval 2roky nebo 30000km. Když jsem ze servisu odjel tak bylo nastaveno 30000/730 dnů. Ujel jsem asi 2000km. Umí někdo poradit nebo má někdo podobnou zkušenost? Octavia III.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@lsturma je to tak..jezdíš málo, tak se ti automaticky začne olejový interval zkracovat, mám to taky tak..na druhou stranu mám zjištěno, že když zase začneš jezdit, tak se ti km a dny v oleji začnou přičítat..u mě osobně to mám vyzkoušené, že když jedu 1x za kvartál v kuse 300 km, tak za tyto km mi přibude u oleje cca 25 dnů +/- a i nějaké km navíc..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...