Přejít na obsah

Servisní intervaly - pevný, proměnný, jejich ceny v servisu


Pawouk

Doporučené příspěvky

nikdo ti přesně neřekne, na kolik ti to spadne..prostě to neřeš, až tě počítač začne hlásit servis na olej, tak to začni řešit..servisní se ti nezkracuje, zkracuje se ti jen ten olejový podle toho, jak jezdíš, když se jezdí málo, tak se zkracuje, jak už jsem psal mám to podobně..tohle prostě nijak neovlivníš, jedině, že bys začal hodně jezdit, tak se ti to zase natáhne ?

Editováno: , autor: ski1961
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejde ani tak o to, že by auto stálo, ale hlavně o počet studených startů. A tobě se ten interval "nezkracuje". LL interval je interval 15-30tis/1-2roky dle toho jak se s autem jezdí. Pokud se jezdí dlouhé trasy, bude to po těch 30/2, pokud se jezdí často se studeným motorem, časté starty atd, je to blíže k těm 15/1.

Pokud by auto jen stálo, tak se ten interval ani nehne. Jde o to, že pokud se motor neprohřeje, může olej degradovat ředěním benzínem a podobně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To že to nezapisovali nikam viditelně ještě neznamená, že to není někde v systému, ŠA uchovává spoustu informací k danému vozu, které pomalu majitel ani neví. Mimochodem kontrola počítadla servisu je součástí každí servisní prohlídky (aspoň by mělo být).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

@radlat a proč by to mělo být lepší ? lepší v tom, že pro dobrý pocit budu mít nakodováno v autě 15000/365 a tím povinnost se nechat jezdit dojit na olej do servisu každý rok, pokud mi třeba ten servis vlastní olej nevezme ? je to samozřejmě každého věc..osobně tu změnu na pevný moc nechápu..co brání každému si to v té polovině vyměnit sám a nebo když to nezvládne ta za pár peněz v nějaké autodílně ? stačí, že mě budou dojit 1x za dva roky ?

Editováno: , autor: ski1961
  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...