Přejít na obsah

Servisní intervaly - pevný, proměnný, jejich ceny v servisu


Pawouk

Doporučené příspěvky

moje zkušenost po 10 letech s LL u O1 1.6mpi : při každé výměně vlastní olej předepsané VW specifikace, proměnlivý interval a PP mě poslal vždy do cca 25.000 najetých km na výměnu. Tady se rozhlížím po specifikaci pro rapidův litránek, který ráno přebírám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím všechny. Možná jsem špatně hledal a toto už někde je , ale prosím o vaše postřehy informace pro předepsaný servis po 120 000 km , Škoda Rapid , r.v. 2013 , 77 kW , prodložené intervaly. Co se bude měnit , kontrolovat , řešit a na kolik to asi vyjde ? Má někdo nové zkušenosti s tím , když si donese do autorizovaného servisu svůj olej , filtry apod. ? Můj autorizovaný servis do určitého roku toto akceptoval , ale od určité doby už ne. Změnilo se něco v přístupu autoriz. servisů Škoda obecně ? ...

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@paja3000 se servisem při 120tkm osobně nevím, protože v té době už mi tam nikdo neuvidí, ale co se týče vlastního oleje, tak je to jen a pouze na každém servisu, těch servisů je čím dál méně..a pokud tě servis s olejem odmítne i přesto, že už máš po záruce, jak oni toto rádi zdůrazňují, když je auto v záruce, tak bych jel rozhodně jinam..

Editováno: , autor: ski1961
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě teď, ski1961 napsal:

@paja3000 se servisem při 120tkm osobně nevím, protože v té době už mi tam nikdo neuvidí, ale co se týče vlastního oleje, tak je to jen a pouze za každém servisu, těch servisů je čím dál méně..a pokud tě servis s olejem odmítne i přesto, že už máš po záruce, jak oni toto rádi zdůrazňují, když je auto v záruce, tak bych jel rozhodně jinam..

To jo , auto už je po záruce ....a řešil jsem to přesně , jak píšeš ...v jiném servisu (bohužel ochota servisů i neautorizovaných je čím dál tím menší) . Prostě se mi nelíbí platit autorizáku za olej 700-800 Kč za litr oleje , když ho můžu koupit v renomovaném eshopu cca. za max. 200 Kč /litr apod. Přitom ty servisy jej nakupují po sudech a za úplně jiných podmínek , než já , coby agent kupující si 4 litry za rok.... Kdyby si dali nějakou rozumnou přirážku "za skladové hospodářství" např. v rozmezí max. 20-30 % , tak dejme tomu mávnu rukou , ale účtovat cenu v násobcích , to je zlodějina ....

Mě jen zajímalo , jestli ještě existují některé autorizáky , které použití nějakého vlastního materiálu umožňují ..... a pak také mě zajímá , jestli byl někdo na předepsané prohlídce po 120 tis. km a co to obnášelo (vč. ceny) .... Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 18 minutami, ski1961 napsal:

@paja3000 popsal jsi to naprosto přesně s tou jejich cenou..já naštěstí zatím mám takový, kde bez problémů berou i v AS..

 

zkus se třeba podívat do téhle debaty, kterou jsem založil na téma oleje, kam začali lidé psát zkušenosti, kde olej zatím berou, jestli nemáš třeba nějaký v okolí :-)

 

 

díky .... u mě nejblíže asi ten Manfred Schoener K. Vary ..... ale nejsem si jistý , jestli to ještě platí .... stejně moc nechápu tu "nenažranost" servisů - než aby měli nějakou zakázku za přijatelný peníz (s dodáním mého materiálu) , tak raději nic (a platit materiál s přirážkou v několika násobcích standardních cen - nemyslím z pochybných e-shopů s nejnižšími cenami - to mě fakt štve)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

ahojte, potreboval by som info ohladne servisnej prehliadke pri 60 000km na Fabii. Je mi jasne ze sa bude menit olej, filtre, je tam este nieco naviac co sa ma robit? Popripade je tu niekto kto to v poslednej dobe absolvoval a vedel povedat co sa vsetk orobilo, plus aka bola cca cena? Dakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@JaMi v 60tkm se samozřejmě mění olej, všechny filtry (kabinový,olejový a vzduchový) a navíc svíčky..pokud nebudeš mít vlastní olej, tak počítej s cenou cca kolem 7.000,- AS mají ceny rozdílné, takže někde to může být méně a někde více..

přikládám jednu fakturu za takovou prohlídku pro představu..jsou AS, které to dokáží i podstatně levněji..

 

 

61094618_10214624239940917_4558792525514539008_n.jpg

Editováno: , autor: ski1961
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 20. 6. 2019 na 19:17, rkonf napsal:

Dnes jsem byl s 1.0 TSI na 1. servisní prohlídce + výměně oleje (najeto 30 tkm) v autorizovaném servisu v Praze. Olej Castrol LL 5W-30, filtr, výpušťák a kabinový filtr. Cena 4800,-

 

tych 30k si najazdil za menej ako rok ?

ja mam auto 2 roky a mam len 12 k. mal by som ist na serverisnu prehliadku ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 3 týdny později...

Já jsem zvědavý, olej jsem měnil minulý rok v srpnu cca před 11000 km, garančku mám v lednu tak to nechám v autě rok a pul (jezdim spíš sluzebakem). Na vlastní olej se zeptam, tak doufám že nebudou proti. Kdyby tam byl rozdíl 100 korun na litru, tak nad tím i mavnu rukou, ale vyloženě okrádat se nechat nechci ?.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...