Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Každá mapa má v sobě identifikaci a řídící soubor, který umožní její nahrání je digitálně podepsán, tj. upravit identifikaci a změnit kontrolní součty pro nahrání....narazíš na problém s digitálním podpisem a uvnitř navigace je další klíč a ten ví, že prostě je validní pouze pro mapy s určitou identifikací, tento klíče je rovněž digitálně podepsán a navíc obsahuje VIN vozu pro který byl uvolněn.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Plus teda kvalita dat opět nic moc, podíval jsem se na svou oblíbenou křižovatku v Lipůvce a co myslíte - i v aktuálních mapách je tam kruháč. Tj. už minimálně dvě aktualizace, kde měla být normální křižovatka. A přitom v mapách Here je to správně a je to tam správně už dlouho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Četl jsem v jiném vlákně, že pokukuješ po Supovi. Já si OIII budu muset nechat déle. 

 

V létě jsem musel jet podle navigace v mobilu, asi se k tomu vrátím. Pro mě osobně je Columbus zklamání, nedodělek. Zastaralé mapy a zvláštní výběr tras, špatným nastavením to ale není.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Má někdo zaktualizováno? Mně to totiž po úspěšné aktualizaci úplně shodilo navigaci a píše to toto:  :kol-43: 

post-36409-0-15365800-1448565646_thumb.j

Současný stav je takový, že mám navigační systém Columbus bez navigace. :D V MaxiDOTu zmizel ukazatel světových stran a ukazatel teploty se přesunul z pravé strany MD doprostřed.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koncern opravdu začal montovat navigace Columbus a RNS510 až v roce 2008 a od 05/2011 v nich záměrně nechal způsobit softwarovou chybu a tím dle mého poškodil všechny zákazníky, kteří si tuto navigaci koupili spolu s novým vozem, protože způsobí časem pád celé této navigace(jedná se o špatný kontrolní součet pro oblast identifikace hardwaru a postupem času to zmenší oblast NAND pamětí s kontrolním součtem natolik, že navigace nelze spustit a nelze ji opravit přehráním jakéhokoliv typu software).

 

V roce 2004 se mohla objevit jedině po vlastní instalaci majitele vozu.

 

Nutné povolit diagnostikou "Vývojový režim" a následně dlouhým držením tlačítka MENU se dostat až do menu kde je volba green menu(do něj nevstupovat!!) a v této části menu si najít položku SWDL....zbytek je skoro shodný s aktualizací software:

http://forum.skodahome.cz/topic/122512-infotainment-navigační-systém-columbus/?p=2016337

Editováno: , autor: ferda25
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...