Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Dovolím si tedy polemizovat - v čem je Peťo tedy prosím Passat prémiovější model než např. skutečně "prémiovější" Superb ? Chápal bych značku Audi jako prémiovou, ale VW ?

Ano píšeš celá značka, mimochodem je veřejné tajemství, že i v Německu se Škoda prodává lépe než VW. Nebo prodávala. To asi není důležité.

 

Myslím si, že by např. ten upgrade/update navigačních map měl proběhnout současně nebo skoro současně, 4 měsíce čí více rozdíl je skutečně něco jiného, než nějaká více či méně "prémiovost značky"... To je skutečně šlendrián uvnitř Škody, anebo naschvál lidí z VW...:wacko: Ale žádná prémiovost. Navigace v autech je dnes takřka již standardní vybavení, není možné nějak "ukazovat svaly" tím, že budu jednotlivé značky "trestat" za jejich neprémiovost tím, že jim budu zdržovat aktualizaci map. Tolik k mé polemice.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Iba prilejem aj ja....

Stiahol som mapy z VW portalu do Superba....najprv sa vsetko tvarilo ok,akurat pri kazdom starte navi sa zobrazovala hlaska...mapy sa overuju,pripravuju a podobne....nevenoval som tomu pozornost az dovtedy,ako ma pocas navratu z Holandska navi poslala kvoli 100vkam uzavierok,ktore sa tam neviem z akeho dovodu zobrazili,nie navolenou trasou cez Nemecko a Rakusko na Slovensko,ale vodila ma uplne pometene cez Nemecko a nakoniec ma supla cez Cechy/v navi vsetko nastavene spravne,cesta naplanovana tak isto spravne/,takze asi tam bola nejaka chyba,mozno aj pri tom stahovani.

Radsej som si teda par dni dozadu stiahol tu Skodovacku 2018/2019 a ziadna hlasky o overovani map nevyskakuju a navi naviguje uplne korektne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 9 hodinami, shooter.jk napsal:

Jak se prosím mapy aktualizují?

Stačí opravdu stažená data přikopírovat na origo SD kartu?

Nerad bych si rozhodil jinak funkční navigaci nějakou chybou, tak moc díky za odpověď :-)

Ano stačí rozbalit zip na origo kartu. Pro klid duše můžeš původní data zazálohovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Achjo, zase nejednoznačný ofiko postup....

Zadám VIN na http://updateportal.skoda-auto.com/, nabízi mi aktualizaci map buď

ECE 2 2018/2019  (3,00GB)

nebo 

ECE 2018/2019  (12.00GB)

 

Zároveň také píše "Poslední aktualizace proběhla v srpnu 2018, příští aktualizace je plánovaná na listopad 2018."

"Aktualizace map probíhá pravidelně dvakrát ročně, ostatní aktualizace software, např. Bluetooth, MirrorLink nebo RadioStanic probíhá nepravidelně, dle potřeby."

Jako fakt jsou dva update v ročně a jsou 3 měsíce od sebe, takže zbylých 9 není žádný, nebo je to špatná informace?

 

Navigace píše že mám ECE1 2018/2019.

Tak já nevím. Listopadová ještě asi nevyšla, srpnová asi jo. Nevím jakou mám já (měsíce tam nejsou, jsou tam jen roky, takže my chybí detail). Ale něco mi nabízí. Je to to samé nebo novější? Proč u malé mapy je nějaké číslo za ECE a u velké není? Je to tak matoucí....

Editováno: , autor: capo
velikost fontu
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co jsem vypozoroval, tak "jarní" aktualizace map je s "lomítkem", tj ECE2017/2018, ECE2018/2019, "podzimní" je bez lomítka. Tj. listopadová aktualuzace bude označena jako ECE 2019.

 

Ty mapy ECE 2018/2019 byly k dispozici ke stažení např. na stránkách Volkdwagenu o mnoho dříve, nevím, proč je Škoda nabídla letos až v srpnu. Takže aktualitace 2x ročně je pravda, jen Škodovka nesmí to uvolnit pozdě ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
před 3 hodinami, spirito napsal:

Mám to aktualizované, je to ECE 2019. Vždy to nejdřív vyzkouším, než dám odkaz.

Divne, stiahol som to, rozbalil, dal na USB, vlozil do radia a ponuklo mi to ze je aktualizacia ECE2018/2019 dal som dalej a po aktualizacii ked si dam info v nastaveniach tak tam vidim mapy ECE2018/2019... Ako je to mozne?

 

EDIT: Tak uz som zistil kde bol problem, mal som v aute pichnutu SD kartu s predoslou aktualizaciou a ono mi to nacitalo kartu a nie USB.

Editováno: , autor: Scenic
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...