Přejít na obsah

problemy so startom


m.ondoestok

Doporučené příspěvky

Čaute, po načtení a komplet diagnostice mi servismen řekl, že jediná závada (mimo vytlučených ramen předku) na mým autě je padání nafty. Je to šikovnej chlap, dělá nám firemní auta, nemám důvod mu nevěřit, vždy si se vším poradil a opravil. Můj problém se startováním si ověřil in natura když přejížděl do dílny. Ráno jsem mu auto v 5:30 postavil na plac kolem poledne potřeboval přejet, nastartoval, zdechlo, napodruhý po krátkým točení běžel. Přečetl co se dalo a dle jeho sdělení jsou všechny hodnoty a parametry OK, cituji "žádná anomálie v nastavení ani synchronizaci, vstřikovače OK" nic co by mohlo způsobovat obtížné startování nezaznamenal.

Jsem na začátku, ale i tak dobrý, někde se začít musí. Říkal mi o nějakým ventilku na palivovém filtru, možná prý čerpadlo v nádrži, ale vadu čerpadlo by to prý mělo přečíst.Nwm. Bude se to blbě hledat, ale je tu dost příspěvků dá se od ledasčeho odpíchnout.

Dál se tím budu zabývat na konci listopadu, teď nemám čas a auto potřebuju, pak sem napíšu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ZÁVADA VYŘEŠENA

 

Zdravím pánové, tak mohu s potěšením říct, že problém se studeným startem je pryč. :D  Nakonec nebyl špatný vstřik, ale ohoblovaná váčková hřídel na 3 tím válci. Takže vyměněna hřídel + zdvihátka a je po problému. Auto krásně chytá už se nemusím bát, že nenastartuju, hlavně je tiché a hlavně výkon šel nahoru a spotřeba dolů. Auto jede jak za mlada :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, tak po týdenním ježdění nastal opět problém, auto včera začalo mít divný chod kolísaly otáčky, žádný výkon, plynový pedál skoro nereagoval, smrad z výfuku nehorázný při zapnutí topení zápach spalené nafty, spotřeba 8,5 l s klidnou nohou, spotřeba volnoběh 0.8-1.0L/h a hlavně během jízdy poškubávalo. Dneska ráno natočím malinko popojedu žádná reakce plynu, následné zdechnutí. Natočím znova ujedu 10 km a auto během jízdy zdechlo a už jsem nenatočil. Byla vyměněna hřídel, hydroštely, těsnění pod vstřikama. Obávám se, že nejspíš odešlo čepadlo. Už jsem z toho auta bezradný

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Dobrý den, jsem tady nový a mám menší podobný problém s autem. Auto mi nechce nastartovat, chytne až po 4 tém natočení a někdy i déle. Začalo to dělat tenhle týden. Diagnostika neukazuje žádné chyby vstřiky v normě. Na autě jsou nové vstřiky, těsnění pod vstřikama, baterka, nová vačka, filtry, nafta vždy aditivována. Auto je 20000 km po rozvodech. Auto hodně kouří, když startuji tak z výfuku letí bílý dým a jakmile to chytne, tak uplně černo. Jinak se mi snížil hodně výkon a spotřeba šla nahoru, motor se celkem chvějě. Děkuji za popřípadnou odpověd. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravím nikde jsem to tady neviděl tudiž se omlouvám jestli se to tady už řešilo 

Mám superba 1.9 96 kw a jde o to ze kdyz byla tedka zima tak jsem přišel do auta nažhavil a otočil a nic baterka je dobra a strater novy az potom když jsem to zkusil znoval tak zase nažhavil jsem a nastratoval a držel jsem ten klíček v vte poloze startovaci cca 8-10 sekund a chytlo to napoprve jako kdyby jste dali hadici otočili kohoutkem a čekali až ta voda dojde na druho stranu nevite kde by mohl byt problem ? diky moc za info 

 
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli netočí starter, mohla by být chyba v něm, i když je nový. Pokud jsem se s tím setkal, tak byla chyba ve starteru, dále to může být ukostření motoru (zkontrolvat) a plusové napájení, které jde do něho přímo z akumulátoru. Dále může být špatný "budící" kabel (zkontrolovat konektor na starteru). A v neposlední řadě mi prošlo rukama pár špatných spínacích skříněk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Ahoj chlapi tak si tu pročítám příspěvky o špatném startu.

Mám taky teď s tím problém co pozoruji asi čtrnáct dni, ale není to každý den.

Jde o to že ráno někdy na startují až na potřetí tahá a tahá ale nechce naskocit jak naskočí tak už celý den nastartují normálně.

Baterka je nová tak co by jste mi poradili ?

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chce to začít vždy od nejlevnější varianty. Tak prvně diagnostika (podívat se zejména na hodnoty teplot), dále zkontrolovat nastvanení rozvodů.

Když už jsem si někdy nevěděl rady a majitel byl sockózní typ, tak stačilo přidat startovací dávku.

Tahle operace je krajní a levná nouze a neřeší důsledek špatného startování.

Řeší to spíše špatné startování za tepla, ale mám vyzkoušeno, že i za studena

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

OPRAVDU UŽ VYŘEŠENO :-)

Takže už definitivně vyřešeno, bylo to opravdu to čerpadlo, jak jsem psal naposled, že jsme ho vyměnily a pak to po nějaké době zase nestartovalo.

Koupil jsme totiž čerpadlo z vrakáče a asi jim tam někde dlouho leželo či co, každopádně jsme to čerpadlo rozebrali, vyčistili a přetěsnili a vše normálně funguje.

Škoda že sem musel vyměnit díly za 20,000 kč aby jsme na to přišli, protože jsme to vzali od předku do zadu. :-/

Jinka čerpadlo z vrakáče kompletní za 2,500 kč

Takže hoši, čerpadlo. čerpadlo .....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...