Přejít na obsah

Vadná spojka?


Luke88

Doporučené příspěvky

Zdravím, potřebuji poradit zda-li mi odchází spojka nebo jen nějáká část popř. jiná závada. Při vytočení motoru cca nad 2500 otáček a sešlápnutí spojky se z ní ozve kovové rachocení které utichne jakmile se otáčky dostanou pod onu hranici. Dělá to jak při jízdě při řazení tak stání na místě a vytočení motoru na neutrál. Mám 1.6 FSI, najeto 73 000km. Díky za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak upřesňuji závadu.. Dnes ráno jak jsem vyjel tak po chrastivém kovovém zvuku ani známky, ale po ujetí cca 10 km se zas ve vyšších otáčkách ozýval onen zvuk.. a ejhle nebylo k tomu třeba ani mačkat spojku stačilo pustit plyn.. Takže něco kovově chrastí jak by z motoru a dělá to jakmile pustím plyn při otáčkách nad 2500, při jakémkoliv rychlostní stupni i neutrálu.. Budu vděčný za každou radu díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stuj na miste, nastartuj, vypni radio, klimatizaci a poslouchej. Pokud neco uslysis a po seslapnuti spojky to zmizi, tak sou to loziska v prevovodvce.

Pokud sou to loziska v prevodovce, tak ji nech vymontovat, umej ji a odvez ji p. Sixtovi do MB. Pocitej s tim, ze pokud sou to loziska prevodovky, je poskozeny i vypinaci lozisko spojky a je treba udelat celou spojku.

Editováno: , autor: LiveBomb
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak bohužel video je příliš velké 11 MB.. Každopádně jsem to nevydržel a zajel do servisu a výsledek.. Včudu katalyzátor oprava 13 000,- Což rozhodně dávat nebudu.. Proto budu rád za každý tip kde nejlevněji koupit popř. i namontovat v okolí Ostravy. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podívej se po druhovýrobě, nebo na vrakovišti třeba budeš mít štěstí, ale prvně bych trochu zahledal proč ti odešel, aby sis nespálil další.

 

Máš na autě nějaké úpravy? Kde tankuješ, nenabral jsi něco podezřelého? Nedělal jsi nějaké blbosti, jako roztlačoval auto, atd..?

 

Aha:

http://forum.skodahome.cz/topic/117804-prisada-do-benzinu/?p=1594740

.... a taky to máš bourané, tak to by mohlo být tím...

Editováno: , autor: XTomos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...