Přejít na obsah

Vibrování vozu


Doporučené příspěvky

Zdravím.Takže nedělá to moje fabka úplně pravidelně, ale stává se, že když přidám plyn tak se začne celá přední část vozu klepat.Míň plynu - míň se klepe a obráceně.Nejvíc je to když přidám do kopce.Prostě když potřebuju krouťák.Je to 1.9 tdi s čipem na 100 Kw.Netuší někdo kde je zakopanej pes?A opravdu to není při každý jízdě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Příteli okřídleného šípu,

pro: saimon3 - tak, jestli ta Tvoje Fabule nemá z toho přidání plynu strach a potom se rozklepe :) Ale nyní vážně, příčina vibrací může být různá - od nevyvážení, volných gumových uložení, volných spojů, čepů atd. To si asi nechtěl slyšet. Ty si chtěl slyšet, že to dělá pouze spojka, že? Na zvedák s ní a provést důkladnou kontrolu podvozku. Nic jiného Ti nezbyde.  Ale možná se Ti někdo ozve a prozradí Ti, že to dělá to nebo ono a bude to v cajku. To Ti přeji. Radek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zdravím, mám stejný problém jako saimon3. Při volném zrychlování od 100km výše mi začne vibrovat volant. Kola jsou vyvážený. Nedělá to v určité rychlosti, ale pouze když na pětku ze 100/110 začnu volně zrychlovat. Když dám 4ku a vytočím ji do 110, tak to nedělá.

 

V servisu mi bylo řečeno, že je to možný, že to bude poloosa vnitřní kloub. Máte prosím někdo zkušenosti s výměnou, cena, případně tip, kde sehnat díl atd. Jaká to bude poloosa (bylo mi řečeno, že ta delší). díky moc..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ok, díky, 1500 je ještě v pohodě.

zapomněl jsem uvést motorizaci. 1,9TDi 74Kw. našel jsem tohle... http://www.levne-autodily-skoda.cz/product/kloub-poloosy-vnitrni-uplny-skoda-fabia-2-14tdi1974kw1j0-498-103kpo-dovoz-9488/

 

příjde mi to možná až moc levný. V origo mi řekli, že by to stálo cca 4tis.

Vždycky jsem se snažil dávat origo, ale tohle ne :kol-72:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen potvrdím, že to s největší pravděpodobností budou poloosy. Služební Focus se klepal jako ratlík v celém spektru otáček. Následná výměna komplet poloos to vyřešila a auto bylo ready. Pokud se přestane klepat po uvolnění plynu, tak je to jasné. Jinak jsou firmy, které dělají repas. Ale víc ti poradí přítel Google. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Byl jsem na STK .Známej to vzal projet a samozřejmě nic.Koukli na to technici a taky mi bylo řečeno, že to jsou poloosy.Já jel dnes do Praglu a po 40 km to začlo dělat.Na 1, 2 při vytočení nic. Začína to hodně vibrovat až od 3-ho stupně.Až mi z toho třasu klepe vejfuk do podlahy. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 2 roky později...

Zdravím pánové , já mám přesně opačný problém , při zrychlování na 1. a 2. stupeň se ozývají divné zvuku z motorového prostotu a převodovky a auto se rozklepe , ale to jenom v  tom případě , když se rozjedu svižně ,  při jemném akceleraci je klid .  Nejdřív jsme mysleli , že spojka (už měla taky svoje kilometry ) ,  tak jsme ji vyměnili a dělá to stále . Už se vyměnilo lízátko pod motorem , to samé  :kol-44:  .  Auto najelo po chipu cca 60 tis. km a byl klid až teď . Už nevíme , kde může být problém . Mohl by někdo poradit . Díky 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

čaute mam Fabiu 1,9SDI auto sa rozvibruje na 3, 4 a 5 prešiel som celú túto tému poloosi som vymenil dnes som kupil spojku a hodim tam novu mozno sa to strati uz neviem co by mohlo byt spojka zabera uplne na vrchu a dokonca dnes som nechal zatiahnutu rucnu brzdu mal som zaradenu jednotku pustil som spojku a s autom to neurobil nic ako keby som tam mal vyhodenu rychllost a volnobeh predpokladam ze spojka to uz ma uplnne za sebou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...