Přejít na obsah

Hučení, bzučení v přístrojovce po vypnutí zapalování


miklisek

Doporučené příspěvky

Hučí nebo bzučí mi něco v přístrojovce při zhasnutých budících a vypnutém zapalování. Jde to jakoby z oblasti rádia (nebo že by za rádiem kde je vlastně  topení?). Když jen zapnu zapalování, doba zvuku je krátká, když přijedu po delší jízdě, zvuk trvá hooooooooooooodně dlouho, zatím jsem neměl tu trpělivost a čas čekat v autě tak dlouho. Pravdou je, že po příchodu k autu za delší čas (hodina, dvě, ráno) je v autě ticho. Jak jste na to vy?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jsem rád, že nejsem sám :kol-28:. Mechnik v servise to neslyšel nebo spíš při pátku nechtěl slyšet............ prý to jsou klapky climatronicu, že se nastavují polohy dorazů. Možná, že to bude opravdu nějaký ten ventilátorek v rádiu, když ten zvuk jde přímo z oblasti rádia.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 let později...

Caute mam podobny problem s tym bzucanim v oblasti radia. Nie som si isty ci mi to uz robi od novoty, ale teraz sa to prejavuje dost hlasno. Najprv som si to vsimol na volnobehu, radio bolo vypnute. Nasledne som skumal a naozaj nieco bzuci za radiom. A ked vypnem motor este istu dobu to robi a potom prestane. Dam zapalovanie bez nastartovania a bez radia a bzuci to zase. Prestane bzucat az po vypnuti zapalovania. Je tam naozaj za radiom nejaky ventilator na chladenie ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No u mna sa tam nejaky bzuciaci ventilatorik roztoci hned ako dam zapalovanie a pri nastartovanom motore to bzuci vkuse, pocut to na volnobehu. A vypina sa az ked vypnem zapalovanie, ale aj to az po malej chvili. Inac mas pravdu aj pri otvoreni dveri sa roztoci a po chvilke prestane. Otazka je ci sa ma nadalej tocit aj po nastartovani ?

Editováno: , autor: siscox
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...
  • o 1 rok později...

V paneli climatronicu je teplotné čidlo na meranie aktuálnej teploty interiéru. Za tým čidlom je malý ventilátor, ktorý nasáva vzduch do vnútra na to čidlo. Je vhodné udržiavať ten prieduch čistý, inak sa tam zvykne ukladať prach. Za bežných okolností ho nieje ale temer počuť, skús nahrať ten zvuk na video.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zkusim vysat. Jinak nekdy to dela daleko vetsi rachot. Pokud vytahnu pojistku tykajici se klimy tak se nezapne ani climatronic a je krasny klid. Po zasunuti opet rachot. Musi tam byt nejaky vetracek nebo neco ktery to dela. Dela to mam pocit uz pri otoceni klicku. Pak za jizdy a po vypnuti zapalovani to jeste chvili dojizdi a pak se to vypne- to je na tom videu

Editováno: , autor: Josef_1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...