Přejít na obsah

Převodovka DSG


omicron

Doporučené příspěvky

a na to jsi prisel jak? me ve vw rekli "pravidelne po 60 tisicich", tak to tak delam

No ano, oni říkají po 60k km, ale asi netušej že to platí pro DSG6. Pro DSG7 sám VW uvádí, že náplň je doživotní. A ano - olej se v nějaký její části vyměnit dá, protože teďka měli zase nějakej ten problém s olejem, kterej měnili v rámci servisní akce za minerální. Sám bych to ale neudělal už proto, že ta DSG7 převodovka je krám a dřív se rozpadne než v tom ten olej bude opravdu potřeba vyměnit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V DSG7 se zadny olej v nicem nemeni, nikdy a vubec. Ten olej, co tam je, je dozivotni. Vymenit ho, neudela vubec nic a nepomuze nicemu. Mozna by pak prevodovka vydrzela o 10 let dele nez zbytek auta, ale nevim, k cemu by neco takoveho bylo dobre. Nevim, odkud mate jine informace, ale je to naprosty nesmysl.

Editováno: , autor: mike_k
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha, takže ve vw se půl dne na dílně na mojí káru jen tak koukali, pak vytiskli fakturu za výměnu oleje v dsg7 a já spokojeně zaplatil a odjel. Super, hned zítra tam na ně vletím!

 

To klidne muzes, pokud ti rekli, ze je to potreba. Menil jsi to uplne zbytecne.

Editováno: , autor: mike_k
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Este raz ...jaja01 má prevodovku čo som písal a tam je predpísaná výmena po 60tkm,vypúšťa sa cez výp.šrób+z bočného šróbku mechatroniky odkiaľ vytečie ešte zhruba 1,2l ...plnenie a kontrola hladiny je tá istá,ako u 6°DSG

p.Sichta má na mysli 7°DSG s iným označením a tam ide presne 1,7l...žiadna kontrola hladiny sa nerobí,jednoducho vypustíš-naleješ

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám u Passata automat rok 99, kde je také celoživotní náplň. Tak jsem to nechal jednou vyměnit, dost dobrej humus z toho tekl a tak nějak rok od roku to nechám občas vyměnit. Mě prostě nikdo nepřesvědčí, že je nějaká kapalina, která nezmění své vlastnosti a funguje stále stejně. 

Měnil jsem i u svého DSG6kv, což je jasné, ale tedy cenovku za 5 tis beru jako těžký ojeb.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Ja som nepisal, ze je jeden druh 7st. DSG, mal som aj ja v A5 7st. S-tronic, ale ten sa do Skody nemontuje. Pokial viem, skodovka vo svojich autach pouziva vylucne 7st. DSG, ktora ma suche spojky a tam sa olej nemeni, kedze tam nie je. :) Mam na mysli samozrejme prevdovku DQ200, ktora JE problemova. Napr. v Rusku je na nu zaruka 10 rokov alebo 150.000 km, vydobili si to zakaznici. Pochybujem, ze v Tiguane je tato prevodovka, kedze je dimenzovana len to 250 Nm a ten 2.0 TDI ma asi iny krutacik. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Samozřejmě, že tam v 0AM 7°DSG olej je. Konkrétně tam je 1,7 l převodového oleje a 1 litr hydraulického oleje v mechatronice. Podle výrobce se tyto oleje nemění. To ovšem tvrdí pro každou převodovku. Že olej není v oblasti spojek, je zřejmé z toho, že se označuje jako tzv. "suchá".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, v prevodovke je 1.7l syntetickeho oleja, ktory sa pri zvolavacke meni na polosyntetiku alebo mineral, nepamatam presne, ale pisem o tom vyssie, ze mi ho menili. A v mechatronike sa olej neda v beznom servise vymenit, kedze je napusteny pod tlakom, jesli se nepletu. V kazdom pripade je vymena oleja v prevodovke pri 60k platna asi ako vymena oleja v manuale = naozaj nema valnejsi zmysel. Aj keby si rovno menil olej v prevodovke/mechatronike, pochybujem, ze by si zabranil pokazeniu, vid. moje prispevky vyssie.

 

Pri 75k menene obe spojky, pri 150k menena mechatronika. DQ200 je jednoznacne poruchova prevodovka, koukni dsg7 tečka com.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...