Přejít na obsah

Výměna brzdového obložení FN3


Carlo

Doporučené příspěvky

Včera jsem měnil brzdové obložení a kotouče na přední brzdě . Octavia 1,8T, brzdy FN3, průměr kotouče 288mm. Podle dílenské příručky se vnitřní brzdová destička klasicky nacvakne do pístku pomocí pružinky, ale ta vnější se má na brzdový třmen přilepit - na zadní straně destičky má být samolepicí vrstva.

Když jsem brzdy rozdělal, tak skutečně vnější destičky byly na třmenu i po deseti letech přilepené. Nijak dramaticky, strhnout to šlo rukou. Destičky byly z výroby Pagid / Ate. Problém je, že destičky i kotouče jsem koupil TRW. Zdály se v pohodě, na zadní straně byla nějaká černá fólie. Jenže když jsem to chtěl namontovat, tak se ukázalo, že to není žádná samolepicí vrstva, ale akorát asi 1mm tlustá guma. Jelikož by mi dneska vypršel termín technické, neměl jsem čas to řešit s prodejcem - asi bych to chtěl vyměnit za ty Pagidy. Tak jsem vzal Chemoprén Extrém a ty desky jsem tam normálně nalepil.

Nemáte s tím někdo zkušenost? Musí se ty vnější desky opravdu lepit? Je jasné, že funkční polohu desek zajišťuje třmen a konzola brzdy (držák čelistí), to lepení má asi zajistit jen oddělení desky od kotouče, nebo spíš, aby to tam nějak nevibrovalo. Budu rád za každou zkušenost nebo názor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...