Přejít na obsah

O1 1.6 55kW - "chrastění" motoru při akceleraci


zeto

Doporučené příspěvky

Zdravím,

 

mám následující problém. Při akceleraci, a to jak při rozjezdu, tak i při zrychlováni u již rozjetého auta třeba při 70km/h se od motoru ozývá takové jako chrastění. Ne pískání, ale spíš bych to přirovnal k chrastění jemného řetězu. Ozývá se to hlavně když jsou po přeřazení otáčky kolem 2 tisíc. Kdyby to byl diesel, řekl bych, že to dělá volnoběžka alternátoru, ale to pokud vím nemá. Byly udělány rozvody (v servisu) včetně napínací kladky, vyměněn klíňák i drážkový řemen (podle servisu). Sám se v tom moc nehrabu, ale je to hrozně nepříjemné, teď se to už ozývá(i když jen lehce) i když třeba ujedu 50 km, pak půl hodiny stojím a nastartuji a ani se nemusím rozjet (možná je to jen souhra náhod s jsou to dvě různé věci). 

Když se to za jízdy ozve, tak většinou stačí na okamžik ubrat a znovu přidat, pak to jen lehce zachrastí nebo pískne a je to OK. Ale při nižších otáčkách to je slyšet skoro pořád. :-/

 

Předem díky za nápady. :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...