Přejít na obsah

Vaše spotřeba


Pawouk

Doporučené příspěvky

Tady se můžete rozepsat podrobně o spotřebách. Ideální je napsat údaje z PP (průměrná spotřeba, průměrná rychlost, ujetá vzdálenost, doba jízdy, včetně fotografií), popsat ujetou trasu a styl jízdy. A nakonec konfrontovat průměrnou spotřebu podle PP s výpočtem podle ujeté vzdálenosti a načerpaného paliva (přesnějších výsledků se dosáhne až po několika natankováních).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 4 týdny později...

Nechci vám plevelit téma, kam nepatřím a již brzy (snad) budu psát do nižší výkonové kategorie. Tato prezentace spotřeby moc nevypovídá, ani o auti, ani o řidičovi. Důležitá je dlouhodobá spotřeba, ale tam se zase projeví hlavně vliv řidičovi nohy ;) a trasa. Ideální by bylo, kdyby si dal každý do podpisu svoji spotřebu, sledovanou na některém serveru. Moje je na  http://www.ceskybenzin.cz/prum_ikona/1646.png I když nemám daleko do důchodcovského věku, tak plata vajíček za oknem ani klobouk na hlavě nevozím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Dnes najazdených 520km s priemernou rýchlosťou 74km/h ... priemerná spotreba 5,8l/100km (podľa PC). Trasa z Košíc do Veľkého Krtíša a späť, krátke trasy v meste (Košice, Veľký Krtíš). Pritom som vôbec nebol brzdou premávky. Predbiehanie kamiónov a osobných aut x krát... Som veľmi spokojný. A ešte poznámka: mám 18" kolesá....

Na tej istej trase s tým istým štýlom jazdy s predošlým autom (Peugeot 307 Break 1,6 HDi som mal priemernú spotrebu 5,5l).... :)

Editováno: , autor: techteb
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 2 týdny později...

Tady muj dlouhodoby udaj z PP. Auto ma najeto 16 000km. (udaj jsem nestihl pred vynulovanim) takze s posledni doby. Spotreba je tedy udaj ktery mi vrasky na čele nedela, nemam potrebu se mu podrizovat. Jinak muj styl jizdy 80% okresky, 20% dalnice. Rad se svezu, mam rad vetsi akceleraci a rad si vychutnavam zatah motoru. casto predjizdim, jezdim nad rychlostni limity, ale tak, aby mne to v pripade potkani svestek moc nebolelo a abych sebe a jine moc nehrozoval. Radim v rozmezi 2500-4000 otacek. Vyjmecne pres tuto hranici, jen v pripade prudciho predjizdeni. Nejezdim plynule, casto brzda/plyn. Proste firemni kára a malo casu. :) Pro info kdyz jsem mel 1,9TDI/77kW tak jsem mel dlouhodobych 6.0.

post-79848-0-03306800-1390138619_thumb.j

Editováno: , autor: bicista
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem si dneska z J.Hradce do ČB vyzkousel taky nejakou tu eko jizdu :) vysledek 4,5l/100. Ale je to opravdu tezkej opruz tak jezdit, neustale jsem sledoval maxika a aktualni spotrebu, aby tam byl co nejmensi udaj,nikoho jsem nepredjizdel, lochtal jsem plyn, div mne do nohy nebrala krec. Slo by to mozna jeste niz, ale musel by tam byt vetsi podil cesty z kopce. Pokud ma byt motor v zaberu, tj pohani vozidlo, je okamzita spotreba dle maxika vzdy 5,5 a vyse. Nerad bych aby se nabylo dojmu, ze kdo si koupi 1.4Tsi, uspori na palivu, podle mne ne. Jelikoz takhle se jezdit neda, jalikoz je to opravdu opruz a vyzaduje to maximalni sebakazen nad plynovym pedalem a velice klidnou jizdu bez prudci akcelerace.

 

 

post-79848-0-02213400-1390228864_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zacal jsem se studenym motorem. Maximalka byla 90 pokud to slo a udrzoval jsem ji pres tempomat. Z kopcu toho moc nebylo. Jizda po okreskach JH smer Trebon a dale do CB. Prujezdy vesnic to zhorsovali. Jelikoz z vyjezdu bylo potreba trochu zrychlit. Uz to vickrat zkouset nebudu. Ta soustredenost eko jizdy by mi brzo pomackala plechy.:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to jsi to hodně lechtal :). Jel jsem s podobnou spotřebou ve fábii 16V 55kW na 80 km, na hlavní rychlost kolem 85, ale to zrychlování z vesnic jsem asi tolik nesledoval, hlavně tu max.rychlost a hodně dojížděl k vesnicím atp. Ale rychlost jsem měl myslím kolem 54.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tyhle eko jízdy jsou na kulku...

U mě je eko jízda po okresce, udržovat 80-100 na tachu, vesnice a města jet normálně, pouze bez prudkých rozjezdů a nazdar. U nafty to je pak cca o 1-1,5L méně. Ale všude vyřazovat a dojíždět velkou setrvačností se troufám říct, že je to laboratorní měření odpovídajícím údajům v TP

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...