Přejít na obsah

Vaše spotřeba


Pawouk

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...

po 31tis km jsem pořád tak nějak mezi 5,6 - 6,1ltr (předpisová jízda, na dálnici do 125km/h)...na nádrž ujedu tak 880km, z toho mi už ale počítač minimálně 40km hlásí nulovej dojezd

a pořád se těžko srovnávám s tím, že u předchozího auta jsem byl úplně v klidu někde mezi 4,5-4,8....1000km na nádrž nebyl problém...

 

v tabulkách uvedené hodnoty spotřeb nemá smysl komentovat...přílohami to, co bylo snad nejníž, co se mi za těch pět měsíců povedlo

 

post-96528-0-71593000-1460217728_thumb.jpost-96528-0-27889900-1460217737_thumb.j

Editováno: , autor: wilevra
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jestli přijedu domu o deset nebo dvacet minut dřív, je mi jedno - hlavně, abych dojel v pořádku, proto jezdim volně.

navíc jsem vypozoroval, že mi trochu dělá potíže multitasking, takže když během jízdy telefonuju (což se děje často), tak vždycky trochu zvolnim :-)

 

zajímal jsem se o to hlavně někde mezi 15-20tis, kdy by si měl motor tak nějak sednout a spotřeba se ustálit, ale nepřišlo mi, že by se udála nějaká zásadnější změna. od té doby to už nějak neřešim a dle pořekadla "darovanému koni na zuby nehleď" si nestěžuju :-)

chápu, že rozdíl 32kW a kilogramy navíc, co má automat, se musí někde projevit, ale ať do*rdele neuváději do brožur laboratorní hodnoty :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zdravím vás. Pročítám si Vaše údaje o spotřebě a nestačím se divit. Mám OIII 2.0 TDI CR 110 kW, DSG a "trápí" mě spotřeba. Mám najeto cca 3000 km, dle PP mám dlouhodobou spotřebu 5,8 l/100, ale podle tankování dlouhodobě 6,8 a poslední nádrž podle tankování dokonce 7,5 l/100 (dle PP na nádrž 6,6 l/100). Tankuji při dojezdu 0 km a nenatankuji víc než 43 litrů... (nafta už teče ven). Dojezd na nádrž max 600 - 650 km. Nechápu trend zmenšování nádrží... Mějte se!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rick03: To bych spíš věřil tomu počítači než výpočtu na základě jedné nádrže od natankování po údaj o dojezdu 0. Z mojí zkušenosti je ten údaj o nulovém dojezdu lehce "plovoucí". Vyjezdi tak 10 nádrží, posčítej naftu a rozděl na kilometry, to ti dá mnohem přesnější výsledek.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...
  • o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 6 měsíců později...
  • o 4 měsíce později...

Zdarec lidi,

 

Letošní trip do chorvatska  za super spotřebu 4,2 l/100km s průměrnou ryclostí 84km/h, klima 30 procent cesty.Palivo VERVA

Zpět dotankováno u INA za 4,3l/100km.

 

Ověřoval jsem to kalkulačkou a odchylka mi vyšla do desetiny.

 

Myslel jsem, že staré Tdi 66Kw už nic nepřekoná, co se spotřeby týče...docel mě to mile překvapilo

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já už skoro z principu nekupuju Slov. známku, na objíždce jde samozřejmě průměrná rychlost dolů.Výměnou je uspora 30 eur ,  pauzička v klídku a napojení zpět na běžně ucpanou dálnici až kousek přes hranicemi.Od nás do Znojma se taky moc letět nedá...

I tak jsme za 10 hodin čistýho času u moře, což mi přijde fajn.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

na prvy pohlad sa 7 moze zdat vela, no v hre je X faktorov...

manual alebo DSG? nove alebo ojazdene auto? ak ojazdene, tak ako je (bolo doteraz) servisovane? ake pouzivas pneumatiky? jazdis prevazne sam alebo viaceri, pripadne nalozeny batozinou?

 

ja jazdim prevazne mimo mesta a dialnicu, obvykle s posadkou dalsich 2-3 ludi a drobnou batozinou. prevazne kratsie trasy (do 70km). obvykle jazdim rychlejsie (rychlostny limit +20 az +30), casto pouzivam tempomat... zaroven jazdim skor sviznejsie (vyrazne sviznejsie ako priemer)  dlhodobu priemerku mam 6,7. myslim, ze je to OK spotreba s ohladom na moju sviznejsiu jazdu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...