Přejít na obsah

kontrolka oleje


pokernights

Doporučené příspěvky

Dobrý den.

Měl bych dotaz. Za jízdy se mi rozsvítila červená kontrolka oleje, která asi po 5s zhasla. Stalo se mi to jeste jednou asi po 15 km. Kontroloval jsem olej a ten byl v pořádku. Z motoru se nepařilo.

Prosím moc o radu. Kde hledat příčinu?

Mám octavii první generace rok výroby 1997 1.4 16V 55 kW

Editováno: , autor: pokernights
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem tuto závadu měl kdysi na favoritu, taky se mi to rozvítilo, pak jsem zastavil a znovu to zhaslo, na měrce olej jak má být. Normálně jsem pokračoval v jízdě. Pak asi za dva dny se to opakovalo, tak jsem to vyměnil a bylo to ok. Cena byla relativně pár korun co si vzpomínám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Může to být to čidlo, nebo jen špatný kontakt na něm. U 1.8T to často dělá ucpaný sací koš v olejové vaně. Moc mi ale nesedí ta tvá motorizace - rok výroby 1997 1.4 16V 55 kW. Tyhle motory se do předfaceliftů vůbec nedávaly, až od roku asi 2001.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdravim lidickove....

Bude tomu mesic co jsem si poridil z Rakouska dotazenou Octu.. Najeto bez mala 140 000 km.. Dost jsem pochyboval o vykonu ,,nakopnute" 1.4ky a vaze... Ale z prvu jsem byl nadseny.. Motor je pruznej jde pekne za plynem.. Najivne jsem si vsak myslel, ze vymenou oleju, filtru, spojky, rozvodu a vlastne vseho co clovek pri koupi ojetiny prejde a vymeni se vyvaruju pozdejsich potizi.........

Ale opak je pravdou.. Po vymene mam najetych 1500km a po 150 km najetych vkuse mam stejny problem... Kazdopadne po rozsviceni kontrolky jsem auto odstavil... A nemam koule na to ho zadrit.. :-) kazdopadne bych rad podekoval za rady a tipy... Chvilku jsem si lamal hlavu a jelikoz vymena cidla tlaku nepomohla... Tak to vypada ze budou vymackane saly na klice... Ale je zvlastni ze olej ma idealni hladinu pri kazde kontrole a dno vany sice nebylo uplne azuro ale minimum necistot.. ( v porovnani s humusem, ktery na me cekal pri vymene)... Mno kazdopadne neni slozite najit hezky vypadajici ojetou karu za dobre penize.... Ale horsi je pak prichazet na to ze neni v takove kondici v jake by mela byt...... Jeste jednou dekuji....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

To je klasický problém 1,4 řek: http://servisdecin.cz/golf-4-1-4-16v-vymena-rozvodu-hydraulickych-zdvihatek-ventilu-a-oleje/

 

Jak se ti ořeje olej a rozstříká po všech čertech tak chybí. Pak to svítí, ale při měření je ho tam dost ( je naředěnej benzínem ). 

Otevřít hlavu a kontrolo, nic jiného není řešením.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...