Jump to content
Bemo

Klimatizace - nefunkční, problémy

    Recommended Posts

    Panove trosku sem to tu procital ale muj problem je jinej . Me u fabie klima tlacitko AC zezloutne ale nechladi a jde slyset z palubovky syceni . Zjistil jsem pres diagnostiku ze je v chybach vadna klapka na vnitrni okruh . Ta chyba bohuzel blokuje klimu aby jela . Nejaky napad jak to obejit ? Dat 4tis za servomotorek a to jeste s nejistym vysledkem se me nechce . Navic to pise chybu 010596 55-00 coz je spatne nastaveni klapky . Kdyz dam zakladni nastaveni tak test sice probehne cisla se meni az to skonci na 255 255 N/A N/A tak nevim . Nejaky napad ?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Ten servomotorek mam mrtvy uz tak 5 roku a klima funguje jak ma. Takze tim to nebude.

    Jde slyset , kdyz zmacknes tlacitko , takove slysitelne cvaknuti?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    v tom  motorku problém být může. Zkus ho rozebrat a vyčistit dráhu potenciometru.

    To syčení je ale divný

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Zapnu klimu a zacne to sycet klima jede ale nejede sahara ! Tlacitko AC sviti . Tod vse co muzu delat . Jakmile napojim diagnostiku a dam test akcnich clenu na klimatizaci tak se sahara na cca 3s pusti a pak sama vypne . Dal test nedela nic aspon teda nic nepozoruju . Tlacitko dalsi je jen KONEC testu . Co je ale divne ze pri tom jak se sahara rozjede tak to sycet prestane . Chyba na diagnostice je jen 01596 55-00 jinak nic . PS: to syceni uz sem mel jednou u jineho auta a byl to vadny sahara vetrak . Kdyz auto jelo tak to vcelku chladilo jakmile ale stalo klima se prehrivala a tim padem zapinala a vypinala . Proto sem sel po sahare ale kdyz ji zapnu tak predpokladam ze je ok a jedine co to ted blokuje je ta debilni klapka .

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    začal bych tou klapkou - tím nic nepokazíš a máš to zadarmo. Pak bych se blíže podíval na bloky hodnot (konfrontuj to s DP), pak bych vyměnil ŘJ dochlazování a nakonec tu saharu...

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Nešla mi klima najprv odsate a znovu naplnene či nebolo malo chladiva ale chladiva bolo dosť tak som sa pustil do opravy. Po zisťovaní zavady som sa pustil do vadneho dielu no to bol porod. Reguačny ventil bol po celej dlžke zaoxidovany v kompresore. Musel kompresor dole a vrtal som, zavit rezal pre šroby aby som silou vytiahol ale nič. Potom rusky vercajg sekač a kladivo a pol dňa mlatenia kym sa to pohlo. Vidieť oxidaciu v kompresore a tam je vysekany regulator.  (16V, 2010)

    CIMG1050.JPG

    CIMG1048.JPG

    CIMG1047.JPG

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Zdravím

    Před týdnem jsem koupil Fábii 1.4 16v 55kW konec roku 2005 - auto jede jako drak, ale klimatizace vůbec . Začal jsem naplněním - nebylo tam ani ň, ale neukazovala netěsnost, tak se naplnila. Mám v plánu s tím jet do jiného servisu a nechat to opravit, ale chlapík, co to plnil po zjištění že nejede hned začal automaticky hovořit o nutnosti vyměnit kompresor. Upřímně se mi nelíbí představa měnit celý kompresor za 6 nebo kolik tisíc, když se ani pořádně neví co s tím kompresorem (jestli vůbec) je. Je trochu evidentní, že je to moje první auto, tak si říkám jestli mu nešlo jenom o kšeft...

     

    Při zapnutí tlačítka AC se neděje vůbec nic - sahara netočí, otáčky motoru neklesají, nic necvakne. Podle diagnostiky z prvního servisu (plnění) je malý signál vysokotlakého snímače (viz. foto).

     

    Moc díky za rady

    IMG_20180811_164239.jpg

    IMG_20180811_164219.jpg

    IMG_20180811_164210.jpg

    IMG_20180811_164142.jpg

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Takže nakonec vyřešeno klasicky - kompletní výměna kompresoru za nový značky Denso. 

    Mmch. z doplněných 555g chladiva během 3 týdnů "vyprchalo" 200g patrně vadným kompresorem :-/ 

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Dobrý den

    Chci poprosit o radu a řešení problému s klimatizací / topením.

     

    Koupil jsem si před rokem Fabii jako dočasnou náhradu za svoje bourané auto; dočasnost se protáhla na rok a 35tkm, a z vrakové Fabie se z původního stavu po mnoha opravách udělalo auto takové, že bych za něj dal snad i ruku do ohně. Vlastně už mě netrápí nic, než jedna pitomina:

     

    Nezřídka často se mi stává, že pokud je klimatizace nastavena jinak, než na minimum (např. na 22°C), z ničeho nic sepne topení na plný výkon, což např při jízdě po dálnici v těch 35°C, co byly nedávno, prostě skoro nejde přežít. Situaci nelze eliminovat jinak, než že se klima na chvíli vypne, stáhne se teplota na minimum, a po čase se opět zapne a pokračuje se dál.

     

    Raději než toto šokové řešení bych přišel záhadě na kloub.

     

    Je někde v interiéru čidlo např. teploty, které by mohlo blbnout?
    Klapka, která se zblázní?
    Má někdo s podobným jevem zkušenost?

    Díky.

    Z.

     

    PS:
    2003 Fabia 6Y 1,4 16V 55kW

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Ahoj. Mám fábii už 4 roky a ze začátku se mi to párkrát taky stalo. Vypozoroval jsem, že se to nestává, když mám "výkon klimatizace" nastavený na míň než půlku (teda dejme tomu pozice 11 hodin). Prostě když chci aby to nefoukalo tak studeně, uberu ventilátor nebo odkloním výdechy aby nefoukaly přímo na mě, ale nezvyšuju nastavenou teplotu, protože pak se stane právě tohle.
    Myslím, že je to tím, že teploměr, kterej je pod tou mřítkou okolo tlačítek klimy, už po letech pod vrstvou prachu neměří moc přesně a jakmile si začne myslet, že chceš tepleji než je podle něj v kabině, začne zběsile vytápět.
    Ale když čtu jak to popisuješ, tak u mě pokud už situace s topením nastane, stačí otočit voličem na minimum a ona se po cca 10 vtěřinách chytí a začne zas chladit. Nikdy jsem klimu nemusel vypnout :) 

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Problém je, že ta fabiácká klima je v oblasti regulace velmi "prkenná", což se umocňuje chronicky nefunkčními potenciometry v klapkách. Dá se to opravit, dá se to vyměnit, ale trvale to nepomůže. Pokud to stabilně funguje alespoň na "minimum", tak bych to skoro označil za bezproblémový chod.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Díky, pánové. Na výměnu z výšky (v tuto chvíli)...

    Pročistím dostupný teploměr a budu doufat, že se to celý nepo... v zimě v -25°C :)

     

    Z.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Jo mel jsem to same. Prvni co je , tak muzes poradne vycistit ten plast s mrizkou , co je na cidlo v interieru. Pote nejlepe valit vzduch treba na okno a na nohy. At je nejvice ovlivnene prave to cidlo teploty interieru. Pote pres vag zjistis , jake ti cidla ukazuji teploty v interieru a teplotu vhaneneho vzduchu do interieru. Ale na 90% mas ko servo pro klapku michani studeneho a tepleho vzduchum. Nekdy jeste pomuze udelat zakladni nastaveni , nebo servomotor demontovat , otevrit a prostrikat konktaktolem drahu potenciometru. Nove servo stoji dost no. :-/ od te doby mam , ale klid.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Ahoj, mám trabl s klimou ve Fábii I. Podle VAGu žádné chyby, při sepnutí AC se tlačítko rozsvítí, otáčky vzrostou, jen klima nechladí a nechladí. Test akčních členů bez chyb. Chladivo doplňováno (chybělo asi 20g), vakuum test taktéž Ok. VAG píše při sepnutí skupinu 001 - 13,3V / 4,1V (záleží na kolik jede vnitřní větrák) / vyp. / vyp. Skupina 002 - 86% / 7,2 bar / 0.0 / 32.0°C. Skupina 003 - 32°C / 31°C / 32°C / zapnuto. Od kompresoru jsou všechny trubky zdá se beze změny teploty... prostě ani horké ani studené. Dokážete někdo poradit prosím?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Pri zapnuti tlacitka se ozve sepnuti spojky klimy? Jento takove cvaknuti slysitelne.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Posted (edited)

    Nic slyšet není, ale tenhle kompresor spojku mít nemá pokud vím... Při zapnutí teče do konektoru kompresoru cca 11,6V.

     

    Edited by korabt

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Ja v F1 combi. 1,4 8V 50kw , elektrospojku podle me mam , pri zapnuti tlacitka sepne az to je slyset do kabiny.

     

    Ale muzes to mit jinak podle motorizace.

     

    Je mi divne , ze podle kanalu 2 ti kompresor jede.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Tak jsem se posunul zas o kousek dál. Jak jsem správně tušil, byl vadný klimakompresor.... řemenice vůbec nebyla spojená s tělem kompresoru, zřejmě se utrhla jistící guma které pojí hnací kolo kvůli zakousnutí kompresoru. Výměna za použitý "funkční" kus ale tak úplně nepomohla. Při vakuovém testu klima uchází (rozumějte nasává). nejspíš kolem hřídele kompresoru, ale to by se dalo ještě odpustit. Horší je to s plněním. Při plnění tam mašina natlačí sotva 150g chladiva z předepsaných 550g. Zkoušeli jsme s mechanikem v průběhu plnění klimu zapnout, klima chladila ale posléze skokově vzrostl tlak na nízkotlaké větvi na asi 200 barů. Klimu jsme okamžitě vypnuli... Do hlavy mi nejde v čem může být problém. Můj první odhad je klimakompresor samotný - před výměnou se klima naplnila bez problémů, ale může to být jen krátkozraký odhad. Možná totiž měla klima někde po cestě problém už před tím, po zapnutí se přetlakovala a kompresor to zastavilo, utrhla se pojistka a už se pak nerozjel. Dokážete někdo poradit? :)

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Jsem tu zas. Dnes výměna kompresoru za jiný (opět jetý), tentokrát z jiné motorizace ale vše sedí. Po instalaci a vakuovém testu vše OK. Podtlak suprový, držel 5 minut. Říkal jsem si že už je vyhráno, ale ejhle... Klima opět nejde naplnit !!!! 110g chladiva a dál už ani ťuk. Tak co se mohlo pokazit. No, přístroj na plnění klimy to plní do nízkotlakého okruhu. Trubka nízkotlaku je poměrně krátká, a servisní ventil někde uprostřed. Na jedné straně končí v kompresoru odkud kompresor nasává a na straně druhé končí expanzním ventilem který je naštěstí ještě v motorovém prostoru. Takže zítra budu shánět expanzní ventil a budu se modlit aby to bylo tím. Pokud to nebude příčina, vezmu kompresor se stlačeným vzduchem a profouknu jednotlivé cesty okruhu protože už mi pomalu dochází nápady. Kdyby Vás někoho něco napadlo, dejte prosím vědět. Moc díky, Tomáš.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Tak to že je něco ucpané je mi jasné, ale otázka je co :) dva neprůchozí kompresory mi přijdou až moc velká náhoda. Ještě mě napadá výparník, tušíte někdo kde se u Fabie nachází?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Jako fakt plní plnička chladivo do sání?

    Nikdy jsem plničku nepoužíval, vždy ale plním kapalinou do výtlaku....

    Edit. Teď ještě koukám na dřívější posty: vzrostl tlak na sani na 200 barů- nemožné.

     

     

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Hele, nevím jestli jde na kompresoru přehodit sani s vytlakem, pak si dokážu trochu představit, že to takto blbne. Nebo je chyba v obsluze/napojení plničky.

    Expansnim ventilem to nebude- ten nekupuj.

    Ten je na straně sání zcela průchozí (díra velká jako v trubce:-) ) Pokud by byl TEV ucpaný ( na straně vstupu) a bylo by vše ostatní správně (viz moje pzn o prehozeni trubek na kompresoru) , pak by se ti saní za chodu podsavalo= tlak příliš nízký. To samé vyparnik....

     

     

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now

    ×