Přejít na obsah

Clintův pirátský klub


Clint

Doporučené příspěvky

Jo, ač jsem jen středoškolák a nyní oproti tobě jen onuce, zas tak blbej nejsem. Musím ale uznat že i Kokta na to přišel i když místo nezná. 

jo a protože jsem vodař beru ještě jako alternativu využití vody, tedy vodní elektrárny. Jinak jádro, to je jednoznačné - to je budoucnost dle mého. Hlavně nové reaktory 3. generace.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kluci, měli byste vědět, že větrné el. jsou tzv. "špičkovací el." jen málo větrných el. jede na stálou výrobu el. energie. U nás se požívají výhradně jako záložní, proto když se pořádně budete všímat, většinou jedou třeba jenom některé, nebo se netočí žádné ačkoli vítr fouká jako o život. Většinou v denních špičkách se na pár hodin připojí do sítě nebo když vypadne nějaká elektrárna kvůli odstávce, tak zaskakují, protože záložní turbínový provoz je hodně nákladný a hlavně na to nejsou turbíny stavěné, aby se používali tímto způsobem, musí se předehřívat, a dochlazovat, tyhle větrníky nemusí a jsou najeté během chvíle  :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jenže tahle křivka je předpokládám v letním období, v zimě takových hodnot nedosáhneš a hlavně ne v takovém časovém rozsahu, neříkám že to je špatné, ale v noci ti to moc nepomůže na to co jsou primárně určené ty větrníky, ono všechno má něco, ty pole fotovoltaických el. to je taky hnus, jediný význam to má v pouštích s těmi zrcadlovými jádry, tam to opravdu dokáže využít potenciál světla na maximum...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

význam to má, udělali si krásnej tunel politici a čezáci :D ale dovolili to i běžným lidem, takže sis nějakou malou elektrárnu mohl taky hodit na barák nebo tak....

udělat pořádny baterky, tak to pak bude mít taky větší smysl....

Editováno: , autor: kokta7
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Clintův čaj o páté

Krušovice, hotel U Lípy

Termíny akce níže, pište kdo jaké termíny může a pak jeden vybereme ;)

 

 

14.8. pát.....Pancho

15.8. sob

16.8. ned

17.8. pon

18.8. úte.....Ozi, Motosman

19.8. stř.....Ozi

20.8. čtv.....Honza9007, Ozi, Pancho, Motosman

21.8. pát

Editováno: , autor: Clint
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hlavně se Ozi nezapomeň podívat do diáře, jestli máš volno a můžeš se jít vykakat. :kol-28:   Mám jednu dobrou kámošku co je jako ty. Když ji zavolám když vím že mám přijed jestli spolu někam nezajdeme nebo tak a ona odpoví ať chvíli počkám, že se musí podívat do diáře kdy má čas, tak se mi ježí chlupy na ruce. Až mě to uráží, že se musí dívat do diáře jestli má čas na to jít se svým dobrým kamarádem třeba na hodinu na pivo nebo na kafe. Tyhle "zaměstnaný", mám nejraději. 

  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele tak jako kdyz mam trebas neco na slovensku, kde sidlime v Trencine, tak je problem stihnout se vratit do Krusovic. Navic mi v tom ruzne lita skola a predem domluvene veci treba se spoluzakama.

A hlavne tak jen 10% z toho je ohrozeno praci, 10% skolou, ostatni jsou kamaradi a pratele a tam to je proste tak, ze kdo driv prijde ten driv mele. ;)

 

Navic jak jsem rikal uz i Clintovi vickrat tak patky jsou pro me mimo, vikendy mam naplanovane hooodne dopredu obvykle a v patek se z 90% uz odjizdi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk uzamčeno a odemčeno toto téma
  • Pawouk uzamkl následující téma
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit nový...