Přejít na obsah

Clintův pirátský klub


Clint

Doporučené příspěvky

Správně, jen že to by mělo být i trochu zohledněno o jaké povolání se jedná. Pokud nějaký montér z ŠA nebo od jinud bez zodpovědnosti se základním vzdělání např. bere 40tis a inženýr projektant, nebo lékař v nemocnici s praxí a vysokoškolským vzděláním nesoucí za svou práci nepoměrně vyšší zodpovědnost bere 35 nebo to samé ( v tom lepším případě) pak je něco nastaveno špatně. Řeči o tom, že to mají dělat také neberu. Proč, protože když všichni budou montéři kdo bude navrhovat ty haly, ty stroje (v kterých Ti montéři jsou), ty nemocne, kdo nás bude léčit atd. Již dnes začíná problém v mém odvětví ( projekční činnost), že nás začíná být ukrutně málo, mladí každý chce být po škole Itťákem nebo nějakým manažerem, každý chce hned co nejrychleji zbohatnout a neumí přitom ani hovno. Technické profese nikdo nechce dělat. Mně je třeba 35 let a patřím mezi ty mladší v projekci ( bez rozdílu o jaký obor se jedná, stavař, silničář, topenář atd.) a za námi už nikdo není, za čas se to projeví tak, jako že už se to projevuje, že lidi budou chtít stavět a nebudou mít kdo by jim ty projekty dělal, protože už teď jsou všichni bez rozdílu zahlceni prací a zakázky se začínají odmítat.  Tedy každý by měl být za svou dobře odvedenou práci adekvátně odměněn, všechna povolání jsou důležitá o tom po tom. Ale musí to odpovídat náročnosti a schopnostem toho onoho povolání. Nebo se z toho dřív nebo později všichni poserem. Jako příklad mohu uvést i zdravotnictví, kam to dospělo, že nejsou sestry atd.   

  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 19 minutami, Petrrr napsal:

Správně, jen že to by mělo být i trochu zohledněno o jaké povolání se jedná. Pokud nějaký montér z ŠA nebo od jinud bez zodpovědnosti se základním vzdělání např. bere 40tis a inženýr projektant, nebo lékař v nemocnici s praxí a vysokoškolským vzděláním nesoucí za svou práci nepoměrně vyšší zodpovědnost bere 35 nebo to samé ( v tom lepším případě) pak je něco nastaveno špatně.

Tak si po základce měl jít makat na pás do montovny ŠA a vykašlat se na školu. Ta maturita se stejně u tebe minula účinkem, alespoň co se pravopisu týče. Měl by ses jak prase v žitě, každou chvíli nové auto se slevou atd... Bože, kam jsi dal rozum? Dnes jsou tady samé perly. To si fakt myslíš, že tam za ty prachy vezmou někoho se základní vzděláním? Možná, že na zametání dvorku v areálu fabriky těch osm tříd ZŠ stačit bude. Ad technické profese - a co myslíš, že je v automobilovém průmyslu základ? Vystudovaný filozof, či kulturolog? Netahej sem doktory, ti s tímto nemají nic společného, to je jiný problém, vytvořený bolševikem a soustavně neřešený zásluhou postbolševiků, co tady vládnou poslední desetiletí.

  • Pozitivní 4
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je fakt, co věta to hrubka, Petrrr asi na češtinu chyběl už od třetí třídy. A to by chtěl inženýrskej plat :-D
Ten si musí nejdřív zasloužit dlouholetou kvalitní práci, tak jako já a Pawouk :-)

Odesláno z mého SGP712 pomocí Tapatalk
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jestli nejsi spokojen, u kinderplačky na dráze příjmají. Vyfasuješ kýbl s olejem, kladivo, štětec a schéma kolejiště. Krátký zácvik a můžeš dělat plačkovi důstojného zástupce. A nemusíš řešit nic, domů s čistou hlavou. Dokonce i slevu na dráhu dostaneš [emoji6]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyby jim v MB stála před bránou fronta dělníků asi by nebyl důvod jim tolik zvedat plat. O tom to dnes je, holt práci o kterou není velký zájem je nutno lépe platit. To platí všude. Jinak je potom v daném odvětví lidí nedostatek.

Vidím to ve svém oboru - na dílnu se k nám nikdo nehrne a ani se tomu nedivím...

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 minutami, Clint napsal:

No jestli nejsi spokojen, u kinderplačky na dráze příjmají. Vyfasuješ kýbl s olejem, kladivo, štětec a schéma kolejiště. Krátký zácvik a můžeš dělat plačkovi důstojného zástupce. A nemusíš řešit nic, domů s čistou hlavou. Dokonce i slevu na dráhu dostaneš emoji6.png

Tož pravda, dráhu mám od baráku co by kamenem dohodil. ;) Já ovšem psal o inženýrech - a to nejsem. Doma nic neřeším, neberu telefony ani maily nečtu. Jediná výjimka byla teď, co jsem doma, potřeboval jsem určitou informaci. Jinak na to kašlu. Nejsem majetek firmy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, stanmar napsal:

Dnes jsem měl možnost vidět zblízka a v klidu Karoq a.... na fotkách je hezčí než ve skutečnosti. :kol-140:

 

min.pátek mě předjížděl na D11 v červené barvě, musel jsem pak na to šlápnout abych ho dojel, místy 150 (abych měl záznam na kameře, ovšem zapomněl jsem vzít pak kameru domů a myslím že už to bude přemazané), ale nevím, ty šikmé prolisy na pátých dveřích od světel směrem do středu, vypadaly fakt divně :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk uzamkl následující téma
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit nový...