Přejít na obsah

Clintův pirátský klub


Clint

Doporučené příspěvky

před 2 hodinami, Petrrr napsal:

Dobrá volba, má ji také, předchozí MR a to dokonce pro obě děti. Jedno má s pultíkem, starší už bez pultíku.  Cybex je prostě Cybex. navíc myslím, že je to český výrobce snad.

 

před 2 hodinami, Stringo napsal:

Já mám podobnou jako Cybex. Je to "Kiddy Guardian Pro 2". Máme je pro obě děti. Když jsem sháněl sedačku pro první, tak tahle vyhrála v německých testech plný počet hvězdiček, pro druhou už jsem ji kupoval automaticky, protože jsme ji měli vyzkoušenou a naprostá spokojenost.

 

Super, díky moc, pánové. Teď máme Maxi Cosi s ISOFIXem, ale myslím si, že na ty větší sedačky to bude zbytečné. Přeci jen ten Cybex se zapíná tam brutálně, že se to ani nepohne. 

 

Na Kiddy Guardian Pro 2 jsem se taky díval a vypadala docela zajímavě. Ten Cybex jsem bral, protože měl dobrou známku v Autobildu a v dTestu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Isofix, tečka.  Třeba u cybexu nepoutáš bez isofixu, ale i s isofixem, pásem samotnou sedačku, ale sedačku přes dítě. Cybex nemá svoje popruhy, využívá popruhy vozu. Tedy zatím co u isofixu drží isofix sedačku a v ní je poutaný dítě s pásem z auta. tak bez isofixu sedačku nedrží jako by nic jen ten samý pás který je poutaný přes dítě. Patrné je to z videí. Ale pokud má auto isofix, tak mě nikdy nenapadlo na tomto šetřit. Prostě s isofixem a hotovo. Támhle si tvrdil, jak Tvá žena šla už po půl roce do práce, aby měla love a karieru a tady budeš řešit 2tis za isofix navíc. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Počkej, špatně jsi to pochopil. Co jsem se díval, tak sedačky od Cybex, které mají v názvu FIX, mají ISOFIX. Na ty taky koukám, ale předpokládám, že to funguje trochu jinak než vajíčka pro nejmenší děti. Ty fungují přeci jen tak, že mají stanici s ISOFIXem, do které se zaklapává vajíčko. 


Teď mám vlastně toto:

Maxi_Cosi_Easy_Fix_Isofix_Base_Isofix_an

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dělá se to ve víc provedeních, buď máš taky podložku a do té zasadíš celou sedačku po ukotvení, nebo je to už součást sedačky. Záleží na výrobci. Prostě si buď vyber Cybex nebo Kiddy s isofixem a neuděláš chybu. Hodně jsem v tom seděl tenkrát a jsou to top produkty v tomhle odvětví. Nic lepšího neseženeš.

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně jak píše Stringo. Podsedák za 350 mám pro tu starší holku (4,5 roku) do druhého auta jen na převoz 1km do školky, když jedu při cestě do práce druhým autem. Ale jakmile jedou děti, vždy rapid s těmito sedačkami. 

To co píše Motos je Top tether, pro možnost tohoto uchycení to tam mám taky. http://cybex-online.com/cz/safetycenter/co-je-top-tether.html

Ale píšou tam, že to není zrovna good system.

Editováno: , autor: Petrrr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, proč ne, ale dle mého je systém s pultíkem bezpečnější, při čelním nárazu kdy takhle malý děti mají vyšší poměr velikosti hlavy k velikosti těla. Tak u systému s pultíkem ti hlavičku lépe podrží ten pultík. Než když tam nic není. Pultík má i své nevýhody a to, že te´d v těch vedrech se pod ním dítě logicky více potí a naopak v zimě kdy má dítě na sobě vrstvu oblečení a pokud je dítě na svůj věk větší, tak se pod pultík třeba už nevejde i když má výsuvná nastavení.

  • Líbí se mi 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem nakonec objednal Cybex Pallas 2-Fix. Uvidím, jak to bude vypadat, jak se v tom bude malá cítit. Vzal jsem k tomu i letní návlek, tak se v tom snad nebude moc potit, protože teď ve vajíčku je to masakr. Jedeme hodinu v těchto vedrech a je úplně durch od potu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 48 minutami, Petrrr napsal:

Nesmis setrit na nafte a pustit klimu.

 

Tak ona klimatizace pro tak malé dítě, kór v takových vedrech, není úplně fajn. Jako snížit teplotu o třeba 14 - 16°C je masakr i pro dospělého, natož pro dítě. 

 

před 16 minutami, Clint napsal:

Kinderkárka má dětské sedačky ve standartu vpředu i vzadu emoji23.pngemoji23.png

Oktávka pro chlapy, Rapida dětem emoji1.png
 

 

Standartu drží Putin. Standard je to slovo, cos chtěl napsat, což? ;) 

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já tohle neřeším, píšu v práci, kde kolem mě poletuje řada lidí a není vždy žádoucí aby někdo viděl, že se ne vždy věnuji práci. :D  Tak, že kolikrát jeden příspěvek píšu i na několikrát, při odskakování z jiných pracovních činností a dle toho to pak tak občas vypadá. 

A Clint, protože se v tomhle vyžívá, tak si mu to pěkně vysmahnul a to je fajn. :D:D:D

  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk uzamkl následující téma
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit nový...