Přejít na obsah

Nosic bicyklov na zadne dvere


Feejay

Doporučené příspěvky

Osobně se obávám, že by to s dveřmi dost zamávalo.. Nebudou asi konstruované na to aby se takhle na nich něco vozilo a už i 1 kolo není zrovna malá váha + když se přičte poskakování po našich cestách.. Na auto bych si to nedal.. Když se dveře kroutí už i přitom, jak si tam někdo dá pružiny, aby se jim to otevíralo samo jak jsem tady na foru někde četl... Jestli kola, tak bych je dal na střešní nosič.. Sám mám odjezděno dost se střešním nosičem a 3 kolama na českých silnicích a placeném tankodromu a zatím se to vždy obešlo bez problému.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohuzial nemam na streche ziadnu pripravu... proste nic.. v skodovke mi dali cenu 200 eur s namontovanim tych "hagusov".. trochu vela mi to pride teraz.. no tak neviem, asi to necham zatial tak .. resp. este takto - prosim poradte mi, co vlastne treba dat na strechu, aby som tam mohol dat nosic na bicykle..stacia iba tie pozdlzne "hagusy" a na tie uz dam nosic bicyklov a je hotovo? V podstate nemam teraz na streche vobec nic..ziadna priprava ani nic ine, tak neviem, ci sa tie hagusy montuju na uplne holu strechu alebo tam este nieco treba... vdaka.

Editováno: , autor: Feejay
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prohlídni si pořádně při otevřených dveřích rám dveří. Závity pro nosič jsou výrobcem vozu zhotoveny v horní části rámu dveří pod těsněním dveří. Mohou být překryty páskou a přelakovány. Nebo mohou být na střeše vozu chráněny plastovými krytkami, které je nutno před montáží nosiče vyšroubovat. Závity slouží k přímému přišroubování nosiče pomocí přiložených imbus šroubů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, veď práve toho sa obávam. Totiž ťažné nemám, takže hľadám iné riešenie.

Je to nesmysl, ty dveře trpí nejsou na tu váhu stavěny.Já jsem měl tažné a vozil jsem to na tažném. Na novém autě již tažné nemám, tak jsem si koupil nosiče na kola na střechu a spokojenost dám dvě kola a ještě se vleze Rakev(autobox).

Uvidíš sám, viděl jsme ty dveře u dosti aut kde vozili kola na pátých dveřích, hruza..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ok, nosic na dvere si škrtám. Strechu som ale dnes popozeral a nevidim tam vobec nic, na co by sa dalo nieco ukotvit.  :kol-32:

http://www.nosice-stresni.cz/kategorie/fabia-ii-5-dr-hatchback-2007-/

Na to si vybereš nosiče kol jaké chceš, já mám např. toto a max spokojenost http://www.nosice-stresni.cz/detail/nosic-kol-thule-proride-591-akce!!!-sjednoceni-zamku-zdarma-!!!--1/

Doporučuji střešní nosič vybrat uzamykatelný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

http://www.nosice-stresni.cz/kategorie/fabia-ii-5-dr-hatchback-2007-/

Na to si vybereš nosiče kol jaké chceš, já mám např. toto a max spokojenost http://www.nosice-stresni.cz/detail/nosic-kol-thule-proride-591-akce!!!-sjednoceni-zamku-zdarma-!!!--1/

Doporučuji střešní nosič vybrat uzamykatelný.

Ako je uvedené v popise nosiča - Patka nosiče zapadá trnem do připravených bodů v střeše vozidla. A tie body su kde? Ja tam nemam vobec ale vobec nic, pozeral som to pomaly mikroskopom..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám v rámu dveří nahoře tyto připravené závity, viz obr. Na štítku výbav auta (v kufru a v servisní knížce)mám ale úplně poslední kód 3S4 = příprava pro příčný střešní nosič.

Ovšem moje zkušenosti s nosičem Thule na zadní dveře jsou úplně opačné, než se ti snaží napovídat ti, co ho nemají. Vozím ho čtvrtou sezónu na druhém autě. Vůbec není pravda, že by nějak poškozoval, natožpak uvolňoval páté dveře. Ty jsou na to dimenzované dostatečně. Hlavně, jde nasadit a sundat během 20-ti vteřin. Při nasazování se zaháknou packy na horní hraně pátých dveří. Dveře se nepatrně pootevřou, zaháknou se spodní packy, zaklapnou se dvě rychloupínací páky a je hotovo. Opačným postupem se nosič sundá. Je opět třeba pootevřít kufr, aby se spodní packy vyhákly. Pokud se kufr nepootevře, packy nejdou vyháknout, takže nosič nejde z auta sundat i když nemá zámek.

To s montáží příčníků na střechu a dvou nosičů na kola je zábava několik minut a člověk se pak moc rozmýšlí, jestli nosič má cenu pracně sundávat, když zase někdy kola brzo poveze a většinou jezdí s nosičem i bez kol.

Na nosič na pátých dveřích zvedám kola jenom 80cm nad zem a upnutí je dílem okamžiku, takže není třeba je vzpírat 150 nahoru a šlapat na prahy otevřených dveří abych nasadil a dotáhl držák rámu.

Na druhou stranu s kolama na držáku se nedá otevřít kufr, takže je třeba napřed naložit kufr a pak kola (bez kol lze kufr s držákem otevřít a víko drží nahoře aniž by se muselo podpírat). Na nosič se vejdou jenom dvě kola do váhy 30kg. A taky spotřeba je vyšší, než u kol v držáku na střeše. Kola vzadu přečnívají střechu a kladou větší odpor vzduchu, než na střeše. A taky nesmí se použít zadní stírač (je třeba na to myslet, když stírají přední stírače a zařadí se zpátečka), u FI se při zaseknutí stírače pod nosič vyhodila pojistka, FII to má nějak lépe vyřešeno, při zaseknutí stírače pojistka vydrží.

post-516-0-78701300-1374921184_thumb.jpg

Editováno: , autor: Dula
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

právě jsem se vrátil od tchyně, měla by s rakví víc jak 75kg ......, no teď vážně, potkal jsem dnes spoustu kolařů s nosiči na kouli a pouze jeden měl RZ/SPZ správně na nosiči, ostatní měli více či méně zdařilé padělky nebo ji měli za kolama což jak zažil jeden kolega že PaCH to velmi tučně a právem oceňují

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...