Přejít na obsah

Zadní náprava - kliková a víceprvková


Pawouk

Doporučené příspěvky

Není pravdou, že to bouchalo jenom ze začátku výroby OIII, jezdil jsem jedním z prvních FL a ten vzadu zvukově dupal úplně stejně, jako auta ze začátku výroby OIII. Tam opravdu asi záleží na kombinaci motorizace, tlumičů, pružin, výbavy a já nevím čeho všeho ještě. Můj předfacelift toto ale nedělá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 30. 12. 2019 na 5:49, pava napsal:

Nic neodskakuje ani nebouchá, je úplně v pohodě. Nápravy bouchaly ze začátku produkce, řešilo se v záruce, kdo si stěžoval.

 

Kolik máš s víceprvkem najeto? Podotýkám, že srovnávám víceprvek a několik kusů s vlečnou nápravou z roku 2016 a 2019. Tedy verze, které nebyly vyrobené v prvních měsících výroby.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 14. 12. 2019 na 22:01, Qub1k_svk napsal:

Ahojte, 

Kupil som si o3 style+ Liftback 2.0tdi 110kw 7dsg predokolka 2019. Nemam DCC (adaptivne tlmice). Mam jednoduchu tuhu napravu vzadu zrejme. Pri prejazde po hrbolcoch a kanaloch predok pekne odfiltruje nerovnost no zadok vyda dunivu ranu ako z dela a pre zadnych pasazierov je to krasne prebudenie. Na to, ze to auto stalo nemale peniaze si neviem predstavit vozit v nom moje buduce dieta na ceste. Je to naozaj neprijemny dunivy zvuk, odhlucnenie od kolies a podvozka je tiez na katastrofalnej urovni. Moze to byt zimnymi penumatikami (16tky) a tym, ze je auto uplne nove? - ma najazdene 764 kilometrov. Sadnu si pruziny/tlmice troska lepsie alebo pomoze vymena pneu? Pneu som nechal na plechacoch co som dostal zadarmo od predajcu. Pripadne nepomohlo niekomu nieco ine? V autorizaku vedia dotlmit interier ? Pripadne dorobit DCC adaptivne tlmice alebo hocico ine? Som dost sklamany a sokovany :( rodinne auto by urcite nemalo byt takto hlucne. Na predvadzacke sme sa vozili asi polhodku po meste a obchavate, no bolo to na letnych a pomerne dobrych cestach. Ked moju o3 teraz prehanam cez dialnice pri 130km a po rozbitych okreskach - hluk od kolies a bomby do interieru od zadnej napravy po kazdom hrbole su neznesitelne - zalaha mi po case v usiach. Neviem si predstavit vozit v tom deti napr do chorvatska na dovolenku. Vdaka za odpovede. 

Ahoj, mám ten samý pocit a problém. Taky mi zaléhají uši z toho hluku od kol. To odhlučnění je katastrofa. Na jaře chci zkusit odhlučnit podběhy, snad to trochu pomůže. Přítelkyně ma Renault l Captur, za 300000kč a je daleko tiší a komfortnější než moje octavie za 650000kč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 10 hodinami, bojler napsal:

 

Kolik máš s víceprvkem najeto? Podotýkám, že srovnávám víceprvek a několik kusů s vlečnou nápravou z roku 2016 a 2019. Tedy verze, které nebyly vyrobené v prvních měsících výroby.

Měl jsem OII FL, když srovnám oba podvozky je ten u OIII na 17" lepší a tišší, než OII na 15"

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Ahoj, loni jsem koupil zánovní Octavii 1.5TSI (najeto 7 tkm). Nyní jsem překonal 20 tkm a všiml jsem si změny v chování zadní klikové nápravy.

 

Její uložení nejspíš změklo. Auto je citlivější na boční vítr. Při pomalém přejíždění nerovností jsou citelnější pohyby zadní části karoserie ze strany na stranu. Na některých nerovnostech je cítit, že zadní náprava nedrží tak dobře přímý směr.

 

Je normální ta změna v chování nápravy po překročení určité hranice najetých km nebo je něco špatně? 

Editováno: , autor: rkonf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...