Přejít na obsah

Rozvody 1.4 16V 63 kW


ales-r

Doporučené příspěvky

original sada pouziva remeny contitech, jake jsou tam kladky a pumpa ovsem nevim.. Co mi rikal mechos, tak potkany motory delal 2 a cena je cca 20 000+- dle skod.. vse bylo o tom, ze na kratsim remenu se ohoblovaly zuby a skocilo to..  uvidime co bude za dalsich xxxx kilometru, je mozne, ze to udelam drive.. mechanik sam napsal na viko rozvodu 260 000 a nerikal nic o tom, ze bych to mel delat drive..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Dnes som kontroloval rozvody,iba tak vizuálne ako to ide zhora a narazil som na problém keď bude treba asi ich dať čo najskôr vymeniť.Dal so m dole ten vrchný plastový kryt a zbadal som že ten krátky remeň je na jednom okraji trochu rozstrapkaný,sice málo ale je a po naštartovaní sa ozýva pískavý zvuk od niektorej kladky aspoň si to myslím a mám taký pocit že to je od tej vrchnej čo práve napína ten krátky remeň.Mám pár km po 120 000,tak som spravil podľa servisnej knižky kontrolu a takto dopadla,keby tá časť remeňa zostala na inom mieste myslel by som si že je remeň ok.Klinový remeň aj s kladkou napínaka boli menené minulý týždeň,takže odtiaľ to nepíska.a ešte jeden poznatok,minulú jeseň sa mi začala objavovať schladiaca zmes na spodnom kryte,iba trošičku,predpokladám že slizí vodná pumpa,počas zimy sa to stratilo a zatiaľ som nebadal únik kvapaliny.To pískanie tej kladky začalo nejak po novom roku.

Aké máte skúsenosti s týmito rozvodmi:

https://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel/036198119e-rozvody-1-4-16v-de-13507.html

a pumpou:

https://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel/036121008k-vodne-cerpadlo-1-4-16v-kolbenschmidt-16761.html

https://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel/036121008k-vodne-cerpadlo-1-4-16v-hella-behr-22891.html

https://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel/036121008k-vodne-cerpadlo-1-4-16v-hepu-7771.html

alebo nejaké iné?

IMG_20170314_111113.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

zdravím neviete náhodou či je v poriadku ak ten dlhší remeň čo ide smerom dole, je z prednej časti auta akoby malo napnutý - dokažem ho pomerne dosť stlačiť

zo zadnej časti (od kabiny)  je napnutý poriadne - nestlačiteľný .. je to OK? lebo sa mi to nezdá..,, diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

do originalu jit nemusíš, škodovka používá řemeny contitech.. a pumpu stačí vybrat nějakou lepší.. já kupoval sadu od contitechu i s pumpou, cena kolem 3000kč.. práce 1000kč+nový fridex a klíňák.. mám na tom najeto už 8000km a vše ok.. no já bych s tím zajel ale rychle k mechanikovi, .. oprava potkaného motoru 20000+-

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

video pekné, díky.. co se týká cen, muj mechoš bere za rozvody 1000kč bez papírku za práci.. co se týká samotné práce.. že to venca dělá v bílých ponožkách a tapkách.. dobrý.. koment.. máš to moc vole... je taky gut, asi se venca zaučuje.. co mě ale zarazilo je to, že vubec nepoužívá momenták, asi to dělá na cit v ruce? Já když jsem se o rozvodech bavil s mechošem říkal, že vše dělá na momenty tak, jak je to předepsané teda.. no nevím, ti dva týpci na mě moc dojem neudělali...každopádně podstata vide-jak se dělaj rozvody je super.. dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 5 měsíců později...

Zdravím,

sice jsem ženská :-D ale akorát před týdnem jsme koupili s manželem fabii 1,4 16v 63kw z roku 2009, najeto 117t. Dneska jsem byli na prohlídce v servise, který patří bazaru, kde jsme auto kupovali. A proč píšu, páč nás taky čeká výměna rozvodu a ještě k tomu teče ona pumpa, o které tady píšete, takže doléváme fridex taky :-) a cenu nám vyčíslili na 9000,- s prací, bez pumpy, na kterou nám chtějí dát slevu, protože to byla skrytá závada :-) Co si o tom myslíte? Podle toho co tu píšete, je to dvojnásobek toho co to stálo někoho, viz výše. Jinak původní cena byla 15000 za ještě doplnění: svíček, palivový filtr, silenblock, geometrie, záruby do tlumičů, drážkový řemen. (9000,- materiál a 5800,- práce)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tu sú zhruba orientačné ceny čo stoja tak rozvody. https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/036198119e-rozvody-1-4-16v-contitech-13507.html

https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/036121008k-vodni-cerpadlo-1-4-16v-kolbenschmidt-16761.html

 

Mňa osobne stálo všetko čo ste napísali 280€ (cca 7200 czk) aj s materiálom. Tak si treba spraviť obraz koľko to reálne stojí a za koľko to chcú spraviť.

 

Inak ak tečie len pumpa a remene, kladky sú OK tak by som vymenil len pumpu a hotovo. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Martina Jeřábková: vykašlat se na ně a udělat si rozvody u svého mechanika. Dávám většinou rozvody INA a sada vč. pumpy stojí na Cardu, kde dlouhodobě beru 2560 kč  https://www.autodily-cardo.cz/nic/sada-rozvodoveho-remene-s-vodni-pumpou-ina-in-530008931/

Když k tomu připočtu nový fridex a práci která mi u tohoto motoru trvá max. 4 hodiny vč. zkušební jízdy, tak chtít za rozvody vč. vodní pumpy a práce víc než 5000 kč je zlodějina.

 

Dávat při těchto km a stáří jen pumpu je nesmysl už jen vzhledem k ceně celé sady, nehledě na to, že za práce je téměř stejná - jen ten malý řemen mezi vačkami by nebyl třeba demontovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj,

 

pokud je můj dotaz z kategorie "lamích", omlouvám se, ale zatím jsem ještě rozvody na žádném autě neměnil.

 

U Fabia 2 Combi (VIN: TMBGC25J383205972; kód motoru: BXW) r.v. 2008, koupena 2009 jako nová, nyní najeto něco málo přes 124 tis. km můj mechanik nedávno ze svého popudu vyměnil klínový řemen.

 

Vzhledem ke kilometrovému nájezdu uvažuji o výměně rozvodů. Je klínový řemen standardně součástí sad náhradních dílů pro výměnu rozvodů, nebo není?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Klínový řemen pohání alternátor a klimu, rozvodový řemen u tohoto motoru 16V,  pohání vačky dva rozvodové řemeny, sada obsahuje i řemeny i dvě kladky, respektive ještě 3-tí vodící kladku.

Editováno: , autor: Casy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...