Přejít na obsah

Vybratie a oprava fukárov (ofukovačů)


samsung2223

Doporučené příspěvky

Zdravím páni,

mám Superba TDi a mám taký problém resp.otázku či je možnosť opraviť doma svojpomocne fukár/výduch(neviem presne),fotka :

1005325_608896555800089_804146782_n.jpg?
1010592_608898965799848_33880478_n.jpg?o

Potom je tu ešte otázka ako to vybrať ? Mám to plochým šrubovákom vypáčiť ? Neutrhnem niečo ?

Nerád by som zakladal dalšiu tému ale mám problém s rozsviecovaním interiérových svetiel po otvorení dverí ľavej strane(šofer+miesto za ním),pokiaľ otvorím dvere na pravej strane rozsvietia sa všetky interiérové svetla.V čom je chyba a kde ju hľadať ?

Vopred dakujem za odpovede :-)

Editováno: , autor: samsung2223
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fukary opravit jdou, mám ten samý problém. V těch žaluziích jsou na bocích zobáčky, které jsou utržené. jsou malé a jde to nahradit třeba kouskem jehly, je to ale pintlich práce a já na to nemám pazoury. Musíš je prostě celé vypáčit tím šroubovákem, jde to, nic bys utrhnout neměl, ale je to tam docela nafest. Nedělaj to z boku, ale shora a ze spoda. Ohledně osvětlení se v tomto případě nejedná o známý studený spoj na komfortce, resp. možná ano, a to v uzlu za ní, ale zkotroluj celé vedení kabelů od dveřního spínače až po komfortku, spíš bych hádal na rozpojené ukostření, které by mělo být dole pod levým A-sloupkem, resp pod nášlapem na levou nohu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja to měl zničený před tim u octy, u supa zatim držej, ale prej to moc opravit nejde, hned se to zase podělá, lepší asi celé vyměnit a vyndal si to tim šroubovákem ze zhora a ze spoda vypáčit, jak psal sup1, a nic se nezlomilo, přemejšlim, že bych je dal do jiné barvy, tak je zda jdou dobře vyndat nebo je to na .....

Editováno: , autor: Doktorone
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To zvládneš určite,len mne to nešlo vysunúť ale musel som to vypáčiť zo spodu.Hore aj dole sú také zobáčiky,ktoré sa zaistia do palubovky.Takže kľudne zospodu tam vraz plochý skrutkovač a vypáč to úplne,nepolámeš nič toho sa neboj.Kábel na osvetlenie sa odpája zo začiatku od palubky.

Pozor ! To platí len pre tie bočné ofuky,nie pre ten dvojitý stredný,resp.zadný v opierke.

Pokiaľ by si to chcel do inej farby tak aspoň na mojom je to v tom hnusnom "gumovom" prevedení takže to ešte treba olúpať od toho.

Nevie niekto kde by som našiel tie fúkare nové ? Hľadal som aj podľa čísla ale nikde nič :kol-60:

Idem na další týždeň na vrakáč tak skúsim niečo nájsť tam,a ak by mal niekto nepotrebné repro 165mm originálne zo supa alebo lepšie čo pasujú a za pár korún tak sa prosím niekto ozvite kol117 Ďakujem

Editováno: , autor: samsung2223
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemáš začo :kol-35:

Inak tu gumu som dával preč z madiel(alebo tak nejako je to),pomohla vriaca voda,pozor ale nikdy tu vriacu vodu napr.z čajníka vliať na ten plast lebo obledne ako môj vodičov(išiel ťažko dole :kol-18:),ostatné z toho vyšli celkom pekne ale asi to budem striekať do čiernej matnej myslím :rolleyes:

Fotky :

 

DSC_0734.jpg

Editováno: , autor: samsung2223
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

díky za radu, asi hned o víkendu to zkusim seškrabat, černej mat nezní špatně, ja nejdřív přemejšlel nad bílou, vzhledem k barvě vozu, ale myslim, že by to bylo často dost špinavý a ohmataný, takže nevim možná ale takovou jako má tapec na stropě a udělat tak ty větráky, madla a okolo kliček na otvírání dveří, možná i tu lišty na straně dveří, jak to maj někteří šťastlivci ve dřevě a tak

Editováno: , autor: Doktorone
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

SUP1 -poslal som ti správu.

Doktorone - myslel som použiť sprej,u nás sa predáva za 15,50€,a myslím že by vystačil na 4 také plasty a cca 2vrstvy.Ked hovoríš že to drží ako nové 2 roky tak to je super kol1 myslel som že každý rok to bude treba robiť znova,no za vyskúšanie to stojí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Ahoj,

 

při přejezdu nerovností se z prosředku palubky, z míst středního ofukovače ozývá takové nepříjemné drnčení plastů. Chystám se tedy ofukovač vyjmout, abych zjistil, jestli to je z něj, ale nikdy jsem nic podobného nedělal, našel jsem si to v příručce, zatlačit dolu, nahoru, vytáhnout... nemáte na to nějaký fígl, nebo radu, abych to nějak nezkonil a dokázal to tam pak zase v pohodě vrátit?

 

Díky  :kol-47:

 

/tak teď jsem si všiml, že o vyndavání ofuků se tu už píše, jen slovensky, takže jsem to nenašel... tak snad to půjde :)

Editováno: , autor: Allo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...