Přejít na obsah

smrad z klimatizace


mgazda

Doporučené příspěvky

Mám rok a něco starou OII - klimatizace jela jednu sezonu, v breznu preventivne vycistena v aut. servisu (desinfekce) a pred 14dny, jak se oteplilo, tak zacla smrdet, minuly tyden podruhe vycistena v aut. servisu (desinfekce) a smrad neprestal. Vylozene ted citim smes hnusneho zatuchleho "zpoceneho" vzduchu s plisni.

Nesetkali jste se s tim? - Zitra to vezu do servisu at mi s tim v ramci zarucni opravy neco udelaji, rozeberou, vycisti, vymemi, apod... Je to fakt smrad...

Dejte si bacha na myši. Někdy hledají teplo a zalezou okolo motoru do průchodů klimatizace a topení a při jízdě tam chcípnou. Pak top smrdí cca 2 měsíce,než se myš vysuší. Je to jako kafilérka :kol-26:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

zdarec odborníci, mam takovej problem, zacala mi smrdět klimatizace, když ji spustim tak cca 20 vteřin smrdi, pote vse v pohode, když ji vypnu tak take cca 20 vteřin jde z fukaru smrad... Klimatizace byla již 2 krat čištěna a nepomohlo to :( ... když sem se ptal zda nemuže byt ucpanej ten odtok zkondenzovaný vody, řekl mi že ne, že by voda tekla do auta, nic neni nikde mokre...Čistil to tak, že vyndal filtr, něco tam pridelal nasadil tam hadicku a střikal tam sprej, auto bylo nastartovane, klima vypla jen pustenej vetrak... a stejne z toho jde smrad...řekl mi že se to muže stat že se to na poprvý nebo podruhý nevyčistí.... nejake napady??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Není sprej jako sprej.

Je sprej, který se vyfouká do kabiny za současného chodu klimy, kdy má projít soustavou.

 

Pak je sprej, který se aplikuje přímo do vedení vzduchotechniky a vytvoří pěnu.

V posledním příspěvku na první stránce odkazovaného vlákna je návod na desinfekci právě tímto přípravkem a HLAVNĚ!! ukazuje jak se dostat přímo k ventilátoru a výparníku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky se nemůžu zbavit "zbytkového" zápachu z klimy. Není to nic hrozného, ale jiná auta nesmrdí vůbec, tak mi to vadí více méně z principu. Přímo na výparník není od nikud přístup (nebo jsem ho nenašel, není to škodovka), tak chci zkusit nastříkat pěnu do klimatizace otvorem pod autem kudy odkapává kondenzovaná voda. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Hoši kurwa, vyserte se na spreje a nechte si vyčistit klimu ultrazvukem. Minulej rok mi auto v létě po necelých 3 letech provozu začalo smrdět jak pes, vždy několik vteřin po startu, nechal jsem vyčistit ultrazvukem (p. Kábele, Pardubice, na pohodu a stálo to necelé 4 stovky), hned vyměnil v zápětí kabinový filtr a klima doteď vůbec nesmrdí, takže na podzim to preventivně udělám znova :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Žádný sprej..normálně ultrazvukem OII za 390,-Kč..byl jsem tam letos už 2x, jelikož můj výparník byl totálně zarostlý..někde jsem to tu i psal..už mám pokoj..jak jedeš starou cestou z Příbora na Lubinu, na kruháči se dáš doprava na Kopřivnici a po cca 200m vlevo je speciálka na gumy, těsnění, ložiska..dělají tam i ten ultrazvuk na počkání a u vjezdu mají i velkou ceduli s upozorněním na čištění klimatizace ultrazvukem. Jak jsem tam byl poprvé, stálo mě to jen 300,- Kč ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...