Přejít na obsah

Systém ochrany chodců do 21. týdne 2013


Host PetrHravec

Doporučené příspěvky

Host PetrHravec
Jak tomu rozumět? - viz příloha - už ho tam nemontují a byl tam jen kvůli získání pěti hvězdiček? 

Já ho tam mám - máte ho tam také? 
 
popravdě už jsem viděl jednu O III co ho tam neměla...
 
 
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ANO uz se nemontuje,... duvod nikdo asi moc nevi, podle meho nazoru se system jeste neosvedcil a proto ho zrusily

... nebo-li byl asi poruchovy a kapota strilela napotkani ;) tak to stahli, aby mozna ho trochu doladily a treba v budoucnu se jeste na OIII objevi ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja ho tam na sve O3 nemam a jsem rad. Pri malem stretu treba se srnou to komplikuje zivot. Kapota vystreli a je po vtakach. Vymena patron taky prodrazuje servis. Asi to nebude tak horky s prostorem mezi motorem a kapotou kdyz to mohli jen tak zrusit. Za mne jedine plus ze to tam neni. Az to bude a principu jak to ma mercedes, kde se to da vratit zpet bez navstevy servisu tak pak to smysl ma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Host PetrHravec

přesně tak, v případě kdy vozidlo má systém ochrany chodců nesmí být značka v plastové podložce, ale musí být přímo přišroubovaná na nárazníku.... - mimochodem daleko vzhledově přijatelnější řešení než platový rámeček s reklamou servisu...

 

v servisu mi dnes potvrdili, že opravdu modelový rok 2014 nemá sytém ochrany chodců a ani nelze objednat... údajně mimo to nezveřejněné, proč tam není i problém se samoaktivací nebo nepotřebnou aktivací a nechuť pojišťoven hradit následnou opravu ani z HAV... (jak jsem nakoupil prodávám)

Editováno: , autor: PetrHravec
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Host PetrHravec

ano je to tak, protože Euro NCAP u O III probíhal s vozem s i bez aktivní kapoty (celkem bylo testováno 5 vozidel) a dnes se prezentuje jako konečný výsledek jen vůz bez aktivní kapoty viz: http://www.euroncap.com/results/skoda/octavia/512.aspx 

 

Pedestrian

In May 2013, Skoda decided to discontinue the 'active' bonnet on the Octavia which had previously been standard equipment across EU27. Accordingly, the results presented here are updated to show the normal bonnet. Cars with the active bonnet (VINs before TMBBG7NE8D0040380) would also be rated as 5 stars but achieved a score of 30 points (82 percent) in pedestrian protection. Without the active bonnet, protection of the head was generally adequate, with good areas towards the centre of the bonnet surface and some poor regions around the windscreen pillars. The protection provided by the bumper to pedestrians' legs was good but the front edge of the bonnet provided marginal or poor protection to the pelvic area.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Host PetrHravec

zajímavé řešení... v ČR v legislativě že RZ musí být zabezpečena proti ztrátě .... a sucháče mi tak moc nepřipadají... ale jiný kraj, jiný mrav....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 3 měsíce později...
  • o 2 týdny později...

K této zajímavé diskuzi jen krátké vysvětlení, nejde vůbec o to, že by se systém neosvědčil, nebo že nedejbůh systém "sám vystřeloval". Když se Octavia III připravovala, nebylo dopředu jednoznačně určeno, jaké motory se budou používat a proto se řešil tento bezpečnostní prvek pro motory s různým sklonem. Šlo o to, že v době střetu s chodcem byla mezi motorem a kapotou malá mezera a účelem není chodce "vystřelit" nahoru, na sklo, ale naopak nechat jej propadnout do "měkkého". Všechny Octavie, u kterých tento systém odpadl, mají jiný sklon motorů, potažmo dostatečnou mezeru mezi kapotou a motorem, a tím se problém vyřešil. A samozřejmě se ušetří jak ve fabrice, tak i při následných opravách. Není třeba v tom hledat nic víc. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Všechny Octavie, u kterých tento systém odpadl, mají jiný sklon motorů, potažmo dostatečnou mezeru mezi kapotou a motorem, a tím se problém vyřešil. 

 

Jak to píšeš to chápu tak, že jsou i verze OIII, kde tento systém zůstal zachován? Pro některé verze motorů? Měl jsem dojem, že to bylo zrušeno pro OIII úplně...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...