Přejít na obsah

Motor 2.0 TDI CR 103 kW


KRYSIMLADE

Doporučené příspěvky

ide o to ze mi svieti chyba motora a mechanik povedal ze je vadny snimac vyfukovych splodin - cidlo odchylky tlaku. a nasiel som toto:

nechyba na tej hadicke ktora je v kruzku nieco??? kukal som aj v etke na jednom obrazku mi ukazalo ze tam ma byt nejaka trubka ktora ide k DPF ale na duhom obrazku tam uz zakreslena nebola. tak teraz neviem co stym. preto potrebujem niekoho kto ma kod motora CFFB aby to kukol na svojom aute ci to ma tak ako ja alebo mne tam nieco chyba. dakuejm za vase odpovede a rady.

post-42640-0-67792500-1376083810_thumb.j

Editováno: , autor: kapo1222
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Nevím kam to hodit, vláken je tady několik využiji tedy toto.

 

Všiml jsem si dnes, že při přidání nebo ubrání plynu, se ručička otáčkoměru jako by zhoupne, jakoby tam byl prokluz. Dělá vám to taky? Nikdy předtím jsem si toho nevšiml, ani u předchozího Supu. Jinak to jede normálně, nic necuká, řazení je bez problému. Najeto necelých 26 tis. km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zajímavé, že jsem si toho u předchozího SII nevšiml a i u toho současného až skoro po 3 měsících :D

Je to blbost, ale zvláštní. Asi to bude jen věc budíků. Už u předchozího SII mě zarazilo, že ručička rychloměru nestoupá plynule, ale kolísá, což třeba u předFL OII nedělalo, ani u FI, ale poFL OII už to dělalo taky. Takže to bude věc HW nebo SW budíků. Nic, jezdit to jezdí, tak co.

Editováno: , autor: Lancelot
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Mate nekdo srovnani motoru CR CFFB se starsim PD BMP (oba 103kW)? Jake mate zkusenosti? Zacinam ted vice jezdit s CFFB moje dojmy-po meste a celkove urcite motor tizsi,plynulejsi nastup vykonu a necha se vic vytocit,takze bych rekl prijemnejsi..Kdyz jedu mimo mesto,tak mi pripada slabsi vykonove((dle papiru temer totozne parametry 208km/h(207 PD) 10,1s(10,2 PD) 0-100km/h))  takze o chloupek by mel byt i lepsi CFFB.

Mozna s CR jeste proste neumim jet,ale proste mi prijde,ze tak razantne netahne.

 

Dik

 

P.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měli jsme doma BKD v octavii, a ten motor mi taky přišel jakoby svižnější a lépe zrychlující. V superbu před čipem jsem měl pocit že je to líný proti té octavii. Ale taky si myslím že to bude tím turbo efektem, CR táhne od začátku pěkně proti tomu PD. Ten motor CR je takovej kultivovanější. A to já rád :D

Jirka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já jsem zaznamenal poměrně výrazný rozdíl i mezi CR navzájem. Kdy pocitově ten v tom bílém SII jel lépe a taky byl hlučnější, nicméně spotřeba byla stejná, respektive rozdíl byl 1-2 dcl.

Zase je třeba říct, že jsem srovnával motor s 43 tkm a mladší s 19 tis.km, kdy nebyly oba stejně zajeté. Teď už by asi rozdíl nebyl tak markantní (už jsem ten s méně kilometry pořádně zajel :D).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj, někde jsem četl, že CR motory jsou buď I. generace a II. generace, nevíte je tam nějaký rozdíl???

Asi mám I. generaci a zdá se mi, že to mám hlučnější než jeden kolega, ale není to až tak směrodatné, protože já mám Superb Combi 2,0Tdi, 125kW a on mám VW Caddy Maxi 2,0Tdi, 103kW... on má výroba 06/2011 a já mám 12/2011... 

 

ale nevím asi mám slyšiny... to víte něco tam lupne, na zvuku motoru se mi něco nezdá a hned je to rozbité... :-)

občas si připadám, že tam něco chci slyšet, abych s tím mohl do servisu... je to asi chorobné... :-) asi jsem si měl koupit feldu, abych tam mohl pořád něco spravovat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...