Přejít na obsah

bolest zad v eleganci


Kazimir80

Doporučené příspěvky

To já vim, ale buď když je ta beder. opěrka nastavená málo, tak mně bolí v kříži, když ji nastavim víc "vylezlou", tak zas mně bolí uprostřed zad. Nicméně ta kožená sedačka je pro mně tvrdá v obou případech a po půl hodně mně bolí páteř stejně.... Snažim se s tim poprat, nechce se mi to řešit výměnou auta, se kterym jsem jinak spokojenej - v jinejch autech - služební BMW, AUDI, Octavie, problémy se zádama nemam.

 

:kol-32::kol-44:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Já mám látkové a maximální spokojenost...taky jsem řešil tyhle problémy a vyřešila to první návštěva rehabilitace. Po hodině kdy jsem musel mít ramena stejně vysoko jsem sednul do auta a zjistil, že mám opěrku moc vysoko(hurá sedačku zvednout sedák a bylo po problému). Prostě jsem seděl v autě tak, že jsem měl pravé rameno výš než druhé a nikdy mě to nepřišlo...

 

Tak návštěva rehabilitace byla potřebna aby se zjistilo, že opěrka byla moc výsoko? :D

Apoň, že to stačilo :)

Editováno: , autor: Modest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 let později...

Zdravím. Mám stejný problém jako Kazimir80. Bederní opěrka nejde zcela vyfouknout a ten hrb dost tlačí. Po letošní jízdě do Tater mě bolely záda 2 dny. Nevíte někdo jak se dá ta sedačka vyresetovat? Jak tu někdo psal, že mu to přehráli v servisu. Nejde to třeba přes Caristu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, můžu se podělit o vlastní zkušenost, že rok jsem to sice řešil pokus-omyl, nicméně se mi podařilo dojít k řešení, že auto mám dodnes a záda mne již nebolí.

- na rehabilitaci jsem si zašel, tam jsem se dověděl, že záda mám stuhlá a mám se víc hýbat a plavat + masáže. Tam mi hlavně poradili zásadní věc, že tvar páteře se při sezení taky měni podle roviny sedáku, nejen skolnu opěradla. Takže celkem dobrý benchmark jak si na tom se to hodí,

- druhak jsem tedy začal laborovat s tím sedákem a zjistil jsem, že mi nejvíce vyhovuje, když je trochu zvedlý předek. Narozdíl od sedaček co sklon sedáku nemají, elegance je má, takže se s tím musí počítat,

- dále jsem zjistil, že mi vyvhovuje více mít opěradlo vzpřímeně, než jakoby mírně v záklonu, tím pádem tak bederní opěrka už nebyl takový problém doladit.

 

Jiná auta s měkčími sedačkami mají více toleranci, jak se tam skroutím, kožené sedačky v S2 ale moc ne.

 

Sedačky se nedají resetovat, že by dojely do tovární polohy, jenom smazat paměť. Nicméně to ti nepomůže v hledání vhodného posezu, minimálně když lovíš tři proměnné, tedy rovina sedáku, úhel opěradla a % bederní opěrky.

 

Nicméně co to mám sladěné a uložené, co kdyby mi to někdo rozhodil, tak jezdím zase stovky kilometrů a auto mám rád, zatím si ho nechávám :)

 

Tak hodně zdaru a snad ti to pomůže.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím Kazimir80,

ano přesně jak píšeš. Taky sedím nejradši tak, že mám vzpřímený opěrák a přední část sedáku trochu výš. I sedadlo celkově mám vysoko, spousta lidí si dělá srandu, že v tom sedím jak v náklaďáku. 

Střídám Ford Mondeo v práci a SUP 2 doma a v obou autech sedím jak v kamionu. S Fordem jezdím běžně dálky a pohoda. Když sednu do SUPa, tak okamžitě poznám ten hrb na bederní opěrce. Není to opravdu o seřízení sedačky, ale o nějaké závadě na té bederní opěrce, která se ovládá tlačítky. Prostě nezajede tak aby byl opěrák rovný.

Nevíš něco víc o tom firmware co ti nahráli do ŘJ sedačky?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdar Koltíku,

 

jasně, leda zkus se nějak podobně usadit na místě spolujezdce, jestli ti ta opěrka dělá to samé, nebo ti to vyhovuje na druhém sedadle. Auto jsem kupoval v Belgii, kde jsem ho servisoval tři roky než jsem se vrátil do ČR. Firmware mi tam nahráli jako možné rešení, kdy předchozí verzi Škoda evidovala že za nějaké konstelace párování klíče při odemykání se ta sedačka nějak rozjela, ale ne podle příslušné paměti k tomu klíči. Neřešilo to však nefunkčnost těch motorků a pojezdu jako takového.

 

Pokud tedy bys byl přesvědčený, že to je tím mechanismem opěrky, tak pak leda oslovit někoho, kdo to sedadlo umí svlíknout a opravit to.

 

Já třeba dlouho zvažoval, jestli si pořídím S3, autosalon mi jej půjčil na víkend, ale nějak mně to auto nezaujalo, zase jiný posez, jinak to jezdilo, jinak se to chovalo. Čili jsem zůstal mezi pár skalními, dokud to funguje, netřeba měnit.

 

Tak dej vědět, jak si s tím postoupil.

K.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja posez v superbu 2 dost ladil a meril uhly, vzdalenosti apod. Idealni pro mne nakonec bylo zhruba toto (uhly mereny pres aplikaci "Bubble level" na androidu):

uhel sedaku 15 stupnu (sedak je tvarovany a podle mista mereni je to mezi 10 a 20 stupni sklonu, prumerne 15 stupnu)

uhel zadove casti cca 27 stupnu

 

pak mam i zmerene vzdalenosti  od sedaku k brzde (50cm), vyska sedaku od podlahy (30cm), sedak-volant (15cm) a prdel-volant (48cm), ale tohle je uz individialni (mam 180cm).

Mel jsem obdobi, kdy me zada boleli hodne a obdobi, kdy vubec, tak mam pocit, ze jenom autem to stejne nebude.

Editováno: , autor: 5icz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak problém s bederním hrbem vyřešen. Před další delší jízdou mi to nedalo a strávil jsem v autě zhruba hodinu nastavováním sedadla. Přišel jsem na to, že když je bederní opěrka ve spodní poloze (blíž sedáku), tak nejde zasunout zcela do opěradla. Metodou pokus omyl jsem zjistil, že je nutné bederní opěrku posunout co nejvíce nahoru, skoro pod lopatky a poté zasunout dovnitř opěradla. Mám krásně rovné opěradlo a jsem fakt happy....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...