Přejít na obsah

Jaká kola na zimu? Rozměry, plechová nebo ALU?


nuff

Doporučené příspěvky

beuticek , j57

Díky moc za informace. Čekám na 2.0 tdi 110kw. Já si právě našel, že mohou být 16´´ s rozměrem 205/55 na té stránce http://www.skoda-auto.cz/other/alternativni-pneumatiky ,avšak nebyla tam uvedena šíře disku. Já si právě vybavoval, že by to mělo být 6´´, ale nebyl jsem si jistej, protože pár lidí někde tady na fóru psalo, že jezdí i se 6,5 resp 7 palci. Kola tedy koupím nový. Díky.

Editováno: , autor: Tattoomaen
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Může to být kterýkoli povolený rozměr disku, tedy i 6.5J a 7J (dokonce i 7.5J v případě R18), v tomto směru nejsou kola pro zimní pneumatiky omezeny. Limitující jsou pouze sněhové řetězy, které na širší kolo než 6J povoleny nejsou - viz manuál (v praxi je tu ale údajně někteří používají).

Editováno: , autor: j57
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A nadpis "letní a zimní" znamená asi co?

 

205/50 R17 je rozměr, který je povolen pouze pro zimní pneumatiky. Všechny ostatní rozměry (mimo Scout) jsou povoleny pro zimní i letní pneumatiky.

 

V případě pochybností jaké rozměry zimních pneumatik jsou předepsány v TP vozidla bude asi nejlepší zeptat v autorizovaném servise ;)

 

 

Editováno: , autor: j57
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Já ty Fleshe mám s gumama Pirelli na zimu. Vzhledově to není žádná hitparáda, ale zároveň se na ně zvládnu dívat aniž by se mi hnusily. Ovšem cena za sadu při koupi rozhodla. Auto mám hlavně jako spotřebku na dopravu z bodu A do bodu B a design jde hodně stranou. Kupoval jsem je za tuto parádní cenu a nelituji. Ovšem pro milovníky pěkných kol v žádným případě nejsou

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Prosím o radu. Pokud bych pro zimní provoz použil litá kola Ilias, která nejsou ŠA označená vločkou jakožto pro zimní provoz, pak předpokládám, že to není žádný problém? Předpokládám, že budou i tak stejně odolná atd. A s tím souvisí druhá věc. Pokud mám v TP zapsány pneumatiky pro tyto litá kola bez označení M+S, pak předpokládám, že na nich mohu mít nejen letní pneumatiky, ale i zimní a ničemu to nevadí?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za odpověď. Případně policie, pojišťovna či na STK by toto nějak zkoumali (co se týče pneumatik vzhledem k tomu, že v TP nejsou přímo zimní M+S k tomu zapsány) nebo to vůbec nevadí? Spíše předpokládám, že ani to není z tohoto hlediska problém nebo ano?

Editováno: , autor: sNT
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná je to subjektivní dojem, ale řekl bych, že od té doby co mám litá kola na zimu, tak za určitých podmínek (hlavně za deště) pozoruji takovou prodlevu při účinku brzd. Jako kdyby se dostalo více vody na kotouče a malý moment trvá, než se kotouče "vyčistí" a auto začne brzdit jak jsem zvyklý... Někdy to dokáže překvapit... Někdo podobnou zkušenost? Přisuzuji to také tomu že jsou to pěti paprskové a tudíž je tam hodně "děr" kudy se tam voda a sněhová břečka dostane... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemusi to byt zas az takova hloupost...

 

https://auto.idnes.cz/hlinikova-kola-v-zime-mohou-zpusobit-problemy-pri-brzdeni-pn7-/automoto.aspx?c=A080129_135944_automoto_fdv

 

https://www.tipcars.com/magazin/aktuality/pri-testech-ve-svedsku-selhaly-fabii-combi-brzdy.html

 

 

 

 

- voda se, nejenom, na kotouc samozrejme dostava

 

- brzdy prototypu a seriovky bych vubec nesrovnaval....

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...