Přejít na obsah

Zimní pneumatiky


Pawouk

Doporučené příspěvky

  • o 3 měsíce později...

Mám to taky tak, kupoval jsem pneu s rychlostním limitem do 210 a jen nastavil varovaní na maxidotu a na léto ani nevypnul.

Pokud neumí palubák varování, tak se lepí samolepka s limitem nekam na viditelné místo u řidiče.

citace:

Vyhláška dokonce umožňuje řidiči obout zimní pneumatiky s nižším rychlostním indexem, než je samotná nejvyšší konstrukční rychlost. Doporučuje se snížení o jeden rychlostní stupeň. Jde však o doporučení a tedy v tomto případě může auto dostat například i zimní pneumatiky s rychlostním indexem spadajícím pod označení S (180 km/h). V interiéru však musí být v zorném poli řidiče umístěna nálepka připomínající maximální rychlost pneumatik, případně v novějších autech musí být aktivována funkce upozornění na překročení rychlosti zimních pneumatik.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Vybírám nějaké zimní pneu 225/45/17 na soukromé auto COMBI - nájezd v zimě tak 5000 km Vysočina. Chtěl bych něco levnějšího - Barum Polaris, Matador, Nexen apod. Máte s tím někdo zkušenosti v tomto rozměru. Zkušenost mám loňskou zimu 205/55/16 Polaris 5 - jen 1000 km a pak 225/45/17 Continental TS860 na firemní Octavii, které jsou už moc drahé a připadají mi profilem jako právě zmíněné nexen 

Editováno: , autor: ryzen
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dve zimy som mal Nexen Winguard Snow'G WH2 rozmer 205/50/17. Tiché, spotreba ako na letných.

 

Jazdne vlastnosti: 

- sneh: veľmi dobrý záber, podarilo sa pár krát aj vyhrabať zo záveja. Niekoľko krát som bol v horách na lyžovačke a v pohode.

- ľad: taký lepší priemer by som povedal (na Nokian/Michelin to nemá), do prudších zákrut treba opatrne má tendenciu nedotáčavosti, zadok sa mi ale ani raz neodtrhol. 

- voda: veľmi dobre, na dialnici som v kľude mohol jazdiť aj pri veľkej vrstve vody nad limit aj +10-20kmh.

- sucho: dobrý záber, tvrdšie ako Nokian, Hankook, na svoju výšku sa dá aj trocha športovejšia jazda.

Výdrž: Po nejakých 35tkm čo som s nimi za tie dve sezóny spravil tak mali ešte 5mm vpredu a 5,5mm vzadu.

 

Za mňa by som hodnotil vzhľadom na cenu známkou 2. 

 

Aktuálne mám Hankook W330 a zdajú sa mi o máličko lepšie na ľade ale sú podstatne hlučnejšie. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem studoval zimní pneu 225/45/17 - chci něco levnějšího na těch svých 5000 km v zimě na Vysočině.

 

Rozhoduji se mezi Barum Polaris 5, Matador MP 92 Sibir Snow a nebo Nexen Winguard Sport 2 - cena za sadu kolem 7000 Kč, které byste z těchto tří vybrali ??? Dle různých fór ale chválí Dunlop Wintersport 5 - cena za sadu o 3000 víc - cca 10 000 Kč. Tak teď nevím zda přidat a mít třeba 6 let pokoj.

 

 

Editováno: , autor: ryzen
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak dnes jsem nakonec pořídil nové pneu na zimu Hankook W452 Winter i*cept RS2 225/45 R17 94 H - cena 9200 Kč i s přezutím v pneuservisu. Komplety mě stály 17000 Kč, naštěstí jsem prodal staré 2 zimní sety za 14500 Kč - takže za 2500 tento krásný set na zimu. Pneu mají všude 8,5 mm - DOT 3221 - vyrobené přesně před měsícem v Maďarsku. Chtěl jsem Dunlopy, ale všude mi tvrdili, že tyto Hankook jsou stejné a 1600 ušetřím tak jsem do nich nakonec šel. Vypadají docela dobře tak uvidíme jak na sněhu na Vysočině. Mám to do práce 4 km -)))))))

 

IMG_20210916_170028.jpg

Editováno: , autor: ryzen
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám aktuálně ve výběru na letošní zimu:

- Nexen WinGuard 2

- Nokian WR Snowproof (dočetl jsem se ale, že jsou dost hlučné)

- Conti WinterContact TS870 (letošní novinka)

 

Pokud máte někdo zkušenost s prvními dvěmi ze seznamu, budu rád za zpětnou vazbu. Doteď jsem měl Conti WinterContact TS850. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nexeny som jazdil dve sezóny v rozmere 205/50/17. Tichučké pneu, tichšie aj ako podaktoré letné. Nemal som problem sa prehrabať aj v 30cm čerstvého snehu. Dva krát zapadnutý v záveji, dva krát bez nejakých ťažkosti som sa vyhrabal. Na čistom ľade sú taký priemer. Aj pri trocha viac šmyklavejšej ceste vždy podržali nikdy sa mi neodtrhol zadok ako pri Barum. 

 

Po dvoch sezónach a asi 35tkm mali výšku dezénu ešte 5,5mm zadné a 5mm predné. Osobne by som si ich kúpil znova akurát už nie také úzke.

 

Na zimu už beriem široké pneu. Viac sa mi to na ľade osvedčilo. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Ahojte. Pred 2mesiacmi som kúpil Octaviu 3 facelift, teraz jak sa blíži zima plánujem kúpiť zimnú sadu kolies. Moja otázka ku vám znie takto: pri kúpe nových kolies potrebujem kúpiť do disku aj snímače tlaku pneu? Mechanik mi vravel že Octavie maju od výroby snímače na náprave a nepotrebujem kúpiť zbytočne. Takže je to pravda? Potrebujem iba disky s pneumatikami? Kontrolka nebude hlásiť ? Dik za odpoved

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano bez snímačů.

 

Octavia žádné senzory ani snímače v kolech nemá.

 

Má to nějak na náboji nebo tak.  Prostě po přehození kol se to dá uložit tlaky a pokud bys píchnul a kolo mělo třeba 1 Bar místo 2,3 z pneuservisu. Tak když je kolo měkčí, otočí se víckrát než druhé na nápravě a zahlásí chybu tlaku v pneu. 

Tento systém není tak přesný jako má třeba nyní kolega na nové Toyotě Corolla, kde jsou přímo v kolech nějaké snímače a tuším, že teď poprvé musí jet do značkového servisu na nějaké nastavení či co mi to říkal.

 

Normálně si kup alu kola a k tomu nové pneu nebo nějaký komplet ať auto vypadá pěkně i v zimě a hlavně nekupuj plecháče - to už je za zenitem -))

 

Já bral vždy alu kola na bazos - sada cca 7500 Kč se sjetýma letníma pneu a na to hodil nové zimáky za 6 - 7000 - 16 tky - 8000 - 9000 17 tky apod.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ok. Ďakujem za info. Pneu už mám doma 205/55 R16. Disky chcem hliníkové, momentálne na letných sú originál skodovacke Alcatras R16 6,5j et46 5x112. Len neviem či to ET je nutné dodržať alebo je tam nejaká tolerancia? Diky za odpovede vopred

Editováno: , autor: Bubuxin1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...