Přejít na obsah

Zimní pneumatiky


Pawouk

Doporučené příspěvky

Já jsem po špatných zkušeností s celeročkami continental all season zkusil opět continental ale už zimní TS 850P. Musím říct že chování za mokra a otestováno už i na ledu je super a myslím si že i při teplotních výkyvech budou fakt dobré. Jedině co mi na nich opravdu vadí je hlučnost od vozovky, nikdy jsme neměl hlučnější gumu na koncernovém autě a to mám odhlučněné podběhy. Nicméně časem se vrátím asi zpět k michelin crossclimatic. Ty mi vyvrhovali naprosto po všech stránkách. Hlavně se úžasně chovali za vysokých teplot a v zimně zase na břečce, lepší gumy na břečku než crossclimatic neznám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
V 10. 11. 2022 na 20:08, marfan napsal:

V rozmere 205/50r17 nebudú športové zimné ale to je tak všetko a cena je tak o 20% nižšia.

Cena obou variant 17" zimních pneumatik vychází víceméně stejně, rozdíly jsou do 5%. Nicméně příplatek za 17" zimní pneumatiku místo 16" může být řádově 30-70%.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

On 11/18/2022 at 11:26 AM, JirikHL said:

Díky za reference na celoroční gumy. Od příští zimy na ně plánuji přesedlat (na Honde) a víceméně jsem měl ve výběru Michelin a Conti, takže dík za pomoc s rozhodováním 🙂🙂

Tiež som mal dlho v pláne kúpiť Michelin Crossclimate 2, ale nakoniec som po detailnom preštudovaní testov zistil, že aj keď sú to vynikajúce pneumatiky, testy vyhrávajú hlavne preto, lebo sú dobré na vode aj suchu a zároveň excelujú na snehu, čo z nich robí perfektnú univerzálnu gumu. Ale keď som vybral z hodnotenia výsledky testov snehu (čo v mojom prípade naozaj nemá žiadnu váhu) a zameral som sa na celoročné pneumatiky ktoré excelujú hlavne na vode a suchu, tak som nakoniec zvolil Hankook Kinergy 4S2 ktorá boli aj výrazne lacnejšie (v mojom rozmere).
Nepoznám tvoj spôsob prevádzky, ale ak by to bol aj tvoj prípad, že na snehu jazdíš minimálne, alebo vôbec, zváž túto alternatívu. Ja tie Hankooky mám obuté od polovice novembra a zatiaľ som spokojný. Oproti letným eko Bridgestone T005-kám cítim mierne zvýšenie spotreby (bavíme sa zhruba a 0,2-0,3 litroch na 100 km), ale to je určite z časti spôsobené aj samotným teplotným rozdielom (pomalšie zohrievanie motora, viac zapnutých spotrebičov, atď.). Zhodou okolností som ich mal možnosť hneď na tretí deň obutí vyskúšať aj na snehu a mal som pocit ako keby som jazdil na zimných pneumatikách strednej triedy, žiaden náznak toho, že to je "iba" celoročná guma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Blíži sa nová zimná sezóna a bude treba vymeniť pneu. Testy ešte nie sú, no pomaly už bude treba zajednávať termíny v penuservisoch. 

Zimné disky mám R16. 

Uvažujem nad Continental, Michelin, Nokian a pod. Keďže sa jedná "značkových" výrobcov, tak jazdné vlastnosti na snehu, suchu a ľade dám bokom a budem im veriť, že sú super. Požadované vlastnosti sú hlavne nízka hlučnosť(v nejakom teste z 2022 bol Dunlop kritizovaný za hlučnosť), aby vydržali aspoň 3 sezóny (najazdím 15-20t km za sezónu) a nakoniec, aby spotreba nebola moc vysoká.  

Čo doporučíte a čo nedoporučíte? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...