Jump to content

Zimní pneumatiky

Pawouk

Recommended Posts

• 2 weeks later...

Mam Michelin Alpine 4. Spokojenost. Hlavne hlucnost good. Zadny rozdil po prezuti jsem nepostrehnul. Ale vybirat jsem si nemohl. Byly mi prideleny. Obvykle jezdime na continental winter contact T850. Ale nebyly nikde okamzite k odberu. Kdyz jsem jel kolem servisu a hned sem chtel prezout.

Tak nastal cas kdy shanet zimni pneu...
Rozhodl jsem se pro Continental ContiWinterContact TS 850 a kdyz jsem je chtel objednat, nasel jsem snad 3 verze .. :kol-33: 

Continental ContiWinterContact TS 850 225/45 R17 91 H FR .... 3750,-
Continental ContiWinterContact TS 850 225/45 R17 94 H XL FR .... 3850,-
Continental ContiWinterContact TS 850 225/45 R17 94 V XL FR .... 4200,-

a ted, ktery teda kupovat? Kdo jaky kupoval a proc? ;)

• Pozitivní 2

Jak pises, nosnostni index 91 by mel i podle TP stacit; rychlostní index H (co si vzpominam max 210km/h) na zimu OK, ale tim XL-kem (zesilena konstrukce) jsem si nebyl jistej. Nekdo by rekl, ze se na zimu zesilena konstrukce hodi.. Ale pokud je to pro dodavky, neni co resit :)

Označení XL u pneumatik neznamená že je pro dodávky, ale jen to že má zesílenou bočnici, u nízkých profilů je menší šance na poškození ráfku o nějakou díru, navíc u Continental TS850 má o třídu lepší valivý odpor než nezesílená verze, ....

• Pozitivní 1

Označení XL u pneumatik neznamená že je pro dodávky, ale jen to že má zesílenou bočnici, u nízkých profilů je menší šance na poškození ráfku o nějakou díru, navíc u Continental TS850 má o třídu lepší valivý odpor než nezesílená verze, ....

Tak jest, a s tím se pojí i vyšší hmotnostní index (94). Ještě bych dodal, že index FR znamená ochrana alu ráfku před poškozením,např. při najetí k obrubníku. Ale toto si každý může najít na netu sám.  :kol-28: