Přejít na obsah

KESSY - bezklíčkové odemykání, zamykání a startování vozu


Host PetrHravec

Doporučené příspěvky

Ahoj, prosím zkušenější o radu. Mám Kessy s alarmem a vozidlo mi píše, že je slabá baterie - už i kessy (otevírání a zavírání) nefunguje a musím otevírat přes DO.

Nejsem úplná technická lama a podle netu jsem si našel návod, jak vyměnit baterii v klíčku, tak bych si to klidně vyměnil sám - navíc v ŠA to asi neudělají na počkání....

 

K věci, mohu to prostě vyměnit, respektive není třeba ještě něco udělat? Jen vyměním baterii (samozřejmě za správnou) a vše Kessy/alarm bude fungovat, jako by se nic nestalo?

 

Díky

Tomáš

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo máš pravdu, že ne-všude jsou neochotní... Mám servis ŠA, kde jsem spokojený, ale mám to dál a kvůli této banalitě tam nechci jezdit.

Díky za info, že již není třeba nic (elektronicky apod.) dělat, prostě jen vyměním baterii a hotovo :-).

 

 

Díky

Tomáš

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, o tom tématu jsem věděl a koukal na něj, ale nechtěl jsem tam psát, neboť to téma se netýká KESSY, ale pouze k DO (bez Kessy) - někdo tam psal ke KESSY a dostal za to zp.cáno, že to tam nepatří, že je téma ke KESSY jinde... tak proto.

 

No a k tomu návodu, stalo se mi to s klíčem čerstvě a návod nemám v aktuálním místě bydliště, ale jinde a chci to vyřešit ještě v pracovním týdnu. Ale OK, máš vlastně pravdu, že na netu ŠA je vlastně návod ke stažení, to jsem si neuvědomil...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
V 13/11/2017 na 19:40, Aleš_BX napsal:

leda vyndat z klíčku baterku, odloupnout krtku na klice a otvírat klíčkem a startovat stlačením tlačítka klíčkem (nouzové startování).... nebudete tomu možná věřit, ale znám jendoho paranoika, co to takto v nákupních centrech řeší... jen je třeba s sebou nosit pětikorunu na rozloupnutí klíčku...

 

Na to by snad měla stačit plechová krabička, která bude blokovat signál z klíčku, nemýlím-li se.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 3 měsíce později...

Ahoj. Mám Rapida, (leden 2018), tedy cca 4 měsíce. Najeto něco přes 2000 km.

Včera jsem přišel k autu, chci odemknout a ouha- nejde to, ani dálka, ani rukou, jen ovladač vždy párkrát zabliká. Musel jsem tedy "rozebrat " zámek a odemknout klíčem. Následný start rukou tlačítko samozřejmě také nešel, tedy nutný start zamáčknutím tlačítka klíčem.

Jak jsem dojel domů, vše fungovalo jak má... Dnes jsem zajel do servisu a prý slabá baterie- vyměnili (za mé peníze). To jsem si myslel, že to je jako reklamace.

Ptal jsem se, jestli je to normální měnit po 4 měsících vybitou baterii a řekli, že jo, že klíč stále "komunikuje, vysílá" a tedy že se rychle vybíjí. 

Tak to zlatá fabia s normální dálkou, co mi vydržela 6 roků.....

 

Jakou máte vy majitelé zkušenost s klíčem kessy? Jak dlouho vám vydrží baterka? Je to normální měnit po 4 měsících????

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V žádným případě bych s platbou nesouhlasil. Záruka na baterky bývá standardně jen 6 měsíců, ale ty jsi se vešel i do tohoto termínu. Navíc §616 občanského zákoníků jasně říká, že pokud se vada na zboží projeví v prvních 6 měsících od koupi/dodání zboží, má se za to, že tato vada tam byla již při prodeji a je na prodejci aby ti dokázal, že tam při prodeji nebyla a byla způsobena tvým užíváním. A pokud s autem nejezdíš v jednom kuse po Evropě nebo nejezdíš jako taxi, kdy by to mohli hrát na míru opotřebení vyšší než je míra běžná (což s tvým nájezdem cca. 500km/měs nehrozí), tak ti to nemají jak dokázat. Škoda, že jsi to zaplatil a netrval jsi na vyřízení reklamace včetně protokolu. Takto ti nezbývá než být jen naštvanej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Povinností prodávajícího je v případě zamítnutí reklamace vystavit protokol o reklamaci. Mě, v pozici zákazníka, je jeho čas ukradenej. A když už do toho servisu jel a zkoušel to řešit (reklamovat), tak by s tím nebyla žádná práce, cesta ani čas navíc. Jinak souhlasím, znovu bych tam pro těch pár drobných nejel a neřešil to.

Mě baterka v klíčku od passata vydržela necelý 3 roky, teď v oktávce ji mám teprve půl roku a zatím dobrý

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...