Přejít na obsah

Drnčení plastů a pazvuky v interiéru


Lucasse

Doporučené příspěvky

já jel o víkendu a najednou vrzání … a šlo jako od spolujezdce z pravý dolní strany okna … no laboroval jsem asi 20km … pořád jsem se nakláněl, kde to je …  výsledkem byl vrzající kryt snímačů u zpětného zrcátka. Zřejmě se to neslo po okně. Sáhnul jsem na kryt, cvaklo to a  .. klid :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Dobrý den, takže zámek snad už definitivně vyřešen samotnou Škodou. Trápí mě ale dlouhodobě ještě vzadu vpravo nějaké povrzávání klepání, jakoby od plata nebo tak. Plato to ale není,.... Neřešil někde? Čalounění kufru, nebo tak? Tapec dveří mi kvůlu tomu podlepovali v návaznosti na svolávací akci, ale to tomuto problému nepomohlo....

 

Díky kolegové

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle me si clovek moc nevybere, taky mi v O3 FL drnci pri prejezdu plasty ale to uz neresim, predtim sem mel DS4 a tam zas pro zmenu bzucelo servo a hucela palivova pumpa. Akorat pro pobaveni vcera sem vezl babicku z Liberce do Prahy k doktorovi a celou cestu divna rezonace az sem z toho zacinal bejt fakt nasranej a v praze sem zjistil ze celou cestu vibrovala pul litrova lahev s kolou v prihradce ve dverich ?

Editováno: , autor: Lukáš Vik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kazdopadne nevim jestli to tu bylo reseno ale neco mi silene drncelo od stredovyho panelu a prisel sem na to ze tyhle dva plasty u sedadla spolujezdce nebyli spravne prilepeny a silene to drncelo pri prejezdu cehokoliv, dal sem tam oboustranku protoze s takovou prkotinou se mi do servisu nechce a vsechno je v pohode

35596084-2585-4C01-9664-E6076F5C23CC.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Tak jsem si teď přečetl všech 34 stránek a to je teda počteníčko. Jsem na rezonování čehokoliv v aute dosti alergický a po tom co jsem teď vyměnil auto, jsem neměl ani tucha, že jsem měl zřejmě hodně povedený kousek. Měl jsem O3 2014 1.4TSI (prodána s nájezdem 98k) a v kabině vždy klid a mír i při vypnutém rádiu. Teď mám O3 RS naftu po fl 2017 a při otáčkách 1800 až 2100 něco hrozně moc rezenuje v místě budíků a mě hrozně moc vytáčí. Najeto 26k a pořád se to zhoršuje  :-/  jsem teď na dovolené a pak to chci hned začít řešit. Auto vyšlo na 1,1 mega a tohle mě fakt vytočilo, ještě po tom co jsem si tu vše přečetl!

Editováno: , autor: Sestbit
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Všechny by sedělo na tu sponu, jsem zvědavý. Samozřejmě jim to co nejdřív fláknu do servisu. Přijde mě i že to každý stupeň řazení dělá při trošku jiném spektru otáček. 2 a 3 stupeň to dělá při 1800 az 2100. 4 stupeň při 1500 až 1700... každopádně je to tak hlasité, že to ani moc nezachraňuje rádio, abych to neslyšel, musí být opravdu hodně nahlas

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 14. 3. 2019 na 21:23, Jackal VT napsal:

Ahoj,

    jen se optam, zlobi me drceni budiku... jakoby za nema... nema to vliv na otacky motoru, ale na kvalitu cesty...

Je to 1.4. FL  najeto 10k+... objevilo se to nedavno... Nesetkal se s tim nekdo? 

Reklamovat se mi to nechce neb vysledek muze byt horsi:-)

Tak kdyby bylo zname leceni svepomoci tak bch byl moc rad

Diky!

Úplně stejný problém u stejného auta, i kilometry sedí :-D. Zkusím koupit nějaký sprej s trubičkou a nastříkám za plasty kolem budíků, uvidim co se stane.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

sprej a stříkat za plasty? ježiš jen to ne.... Vyndej budíky, oblep takovou tou "chlupatou páskou s molitánkem" a máš po drnčení, jak jednoduché. Dáš jednu vrstvu, budíky zpět, zkusíš zahýbat a pokud budou stále vrzat a vydávat nějaký zvuk, tak znovu ven a dát druhou vrstvu, aby v přístrojovce byly víc na těsno a bude po problému.

Editováno: , autor: Devil...
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
V 17. 5. 2019 na 12:13, ZbyšekSU napsal:

@Sestbit to bude buď spona vložky topení, nebo klasické packy infotainmentu, případně u RS ještě TPI na rezonující sound generátor.

Ale jelikož je to v záruce, tak ať si chlapci v servisu poradí (a hlavně nerozjebou něco jiného, co pak začne dělat ještě větší hluk)

 

rezonance topení.pdf

 

Nějaké info k mému autu, všechno toto bylo vyloučeno. Garanční technik všechno slyšel a uznal, že je to příšerný zvuk. Auto dnes předáno do servisu a zítra na tom mají dělat. Rovnou jsem reklamoval mlácení ve střešním okně na nerovnostech a neustálé odsouvání roletky před střešním sklem. Navíc se mě včera zbláznil parkovací asistent (čidla). Jsem zvědavý co z toho vznikne, auto tam budu vozit tak dlouho, dokud nebude vše, tak jak má u tak drahého auta být :-)

 

video poblázněných čidel (v mém okolí nikde žádná překážka):

 

 

Editováno: , autor: Sestbit
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím Vás pánové...

 

Resumé po všech mých návštěvách servisu.

 

Ke všemu se servis stavěl kladně. I když někdy něco "neslyšeli, nazaregistrovali", vše se vždy snažili řešit.

 

Cvakání v zámku byl prý porod. Do auta nainstalovaný nový zámek ale stejně při lomcování s dveřmi něco rachtá v zámku. Není to ale slyšet do interieru a to je podstatné. Vrzání tapecu podle TPI opraveno páskou pod obložení. Také pomohlo.

 

Nyní už jen vrže okno opět u levých předních dveří (joo dělaj si ze mě ty dveře očividně pr*el). Pokud se okno o 1cm stáhne dolů přestane vrzat. Zkusim po vyčistění promazat těstění a uvidíme.

 

Díky všem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravim vsechny,

taky prispeju jednim originalnim zvukem. Pokusil jsem se to natocit: 

 

 

Projevuje se to pri jakemkoli pocasi, vetrak to neni, brejle taky ne, v kasliku nic nemam a vsechny klasicky znamy drnceni jsem uz vyloucil... Prijde mi, ze zvuk vychazi jakoby zespodu pod volantem. Nesetkal jste se s nim nekdo? Dela to cca od 2000ot. Vim, ze hledam jehlu v kupce sena, ale jsem z toho na svestku. Co jsem mohl, tak jsem zkusil utahnout atd...

 

Mam 1.6 77kW, 2013.

 

Dik :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně jsem si myslel, že to dělá střešní okno, nakonec jsem zjistil, že to dělá něco zvenku vpravo pod čelním sklem, ale nese se to až do interiéru. Když se v tom místě zatlačí na ten plast pod stěrači, ozývá se takové praskání, dost nepříjemné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nezpůsobuje ti onen rachot plastový trojůhelník, který dosedá na A sloupky? Už jsme to zde řešili a stačí podlepit, nebo nechat v servise vyměnit - ví se o tom a nové vozy od jistého MR by to měly mít vyřešené.

Mně něco začalo drnčet v oblasti spolujezdce. Jde to od odkládací skříňky a nejvíce se to projeví na příčných nerovnostech za sebou, takže prakticky na všech cestách v ČR :-)). A abych nezapoměl, kaplička přístrojů mi krásně různymi způsoby pocinkává/povrzává.

Když si vezmu bývalou OIII, která zůstala v rodině a aktuálně má najeto 100tis.km, ta byla zlatá a stále je. Do dneška krásně tiché auto - asi štěstí na kus.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně, jde to z palubky, ale jak říkám, když venku mačkám ten plast na skle pod stěračem, je to přesně ten zvuk, tak že tam někde. Pamatuju na O1 byl ten plast v takové drážce pod sklem, když je zima tak to nedělá.

Editováno: , autor: axicom
překlep
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2 hours ago, Clint said:

Co mě sere je ten horní lesklý plast kolem řadící páky s tlačítky. Když je pod 18 stupňů, tak děsně vrže, když mám z boku opřené koleno. Nevím co s tím.

Zlaté české ručičky přeci... vyndat, pokud je možné tak zobáčky apod úchytky oblebit páskou, aby vymezily patřičné vůle a je po problému. Mně takto vrzal celý panel na ovládání oken ve dveřích řidiče, sloupky, apod...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...