Přejít na obsah

Palubní "černá skříňka" (onboard kamera)


loupeznik

Doporučené příspěvky

YouTube bohužel dost komprimuje a původní video je o hodně kvalitnější, ale pro názornost to snad postačí :(

Při použití kamery bez polarizačního filtru se hodně odráží slunce a palubovka v čelním skle. Po nasazení CPL filtru jsou tyto odrazy a odlesky velmi výrazně eliminovány a obraz je velmi kvalitní B)

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

zdar, tak ta viofo 119s teda vypada ze nataci luxusne.... drzi to prilepeny na takovych tech cernych teckach na celnim skle? Jeste by bylo fajn aby ta lepici paska nebyla bila ale cerna (je to pak z venku na cernych teckach hrozne videt).  Me tam ted stvou ty plastovy bazmeky senzoru deste a tech laserů tak uvidim (to sem do skoda fora ale nepatri :-) )... ale diky za tip

Ja mam furt TrueCam A3 a je to bída :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
V ‎14‎.‎07‎.‎2017 na 18:55, osobne napsal:

Ja koupil tuhle podobnou za 30 USD, ma take cip novatek a sony jako Viofo A119s. Drzi to nalepene na tom vyteckovanym miste, paska neni bila.

 

https://www.aliexpress.com/item/Car-DVR-Dash-Camera-Cam-Video-Recorder-Camcorder-DVRs-dashcam/32809626345.html

 

 

Jak jsi s ní spokojený? Vše bez problému? Hledám adekvátní náhradu za moji bývalou TrueCam A7S.

 

rogerer > právě napojení do pojistkové skříně je jedno z nejpohodlnějších řešení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem spokojen, vymenil jsem ji prave za Truecam A7s, protoze to byl fakt obrovsky prekazejici kram. Tahle je mala, vejde se mezi zpetne zrcatko a celni sklo, vubec neprekazi. Mam ji ve Skode Yeti, musel jsem tedy objednat jeste adapter na midle pojistku, abych mohl zluty kabel pripojit na pojistku pro 12V zasuvku. Na kabelazi jsou mini pojistky.

odkaz

 

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jsi mel asi kameru s baterii. Tahle potrebuje zapojit zluty kabel na stale napeti, cerveny kabel na pozici, kde je napeti po otoceni klicem ve spinaci skrini (napr. autoradio) a cerny na kostru.

Kamera se da propojit pres wifi s mobilem s androidem ( aplikace Finalcam). Na nejnovejsim androidu 7 Nougat mi to sice kameru nepripoji, asi nemaji aplikaci uplne aktualizovanou, ale na starsim mobilu s androidem KitKat jo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 13 hodinami, osobne napsal:

musel jsem tedy objednat jeste adapter na midle pojistku, abych mohl zluty kabel pripojit na pojistku pro 12V zasuvku. Na kabelazi jsou mini pojistky.

odkaz

Ahoj, mohl bys prosím Tě ten odkaz z citace opravit? Je nefunkční. Děkuji. Tahle kam vypadá že bude plnit moje požadavky. Předpokládám že to stálý napětí bere z akumulátoru minimum. V zimě občas auto stojí 2-3dny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo kamera je pri parkovani vypnuta, ja mam auto odstavene ted v lete klidne i pul mesice, jezdim v lete do prace na kole, kdyz neprsi, s autobaterii to nic nedela. Da se ale nastavit i aby se automaticky zapnulo nahravani pri detekci pohybu behem parkovani, pak by byla asi spotreba vyssi, to jsem netestoval. Anebo kdyz ke kamere pripojis mobil pres wifi, tak zustane take zapnuta i po vypnuti motoru.

 

Zaznamenane soubory se daji stahnout pres wifi do mobilu, ale je to pomale stahovani. Lepsi vyndat microSD kartu a stahnout soubory pres nejaky adapter do pocitace, to je rychlejsi.

 

 

LukasCBR: Jo doporucuji sledovat a vyckat, az zas bude za cenu kolem 30 USD.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak zalezi asi, kde parkujes. Jinak souhlasim.

 

Ta kamera ma take detekci narazu, tri urovne, nahravany soubor to pri narazu presune do slozky LOCK, a pri zaplneni karty se soubory v teto slozce neprepisuji, musel jsem nastavit tu nejnizsi uroven narazoveho cidla, protoze jinak mi to zamykalo i soubory, kde jsem pri vystupovani z vozu bouchnul dvermi, a ve slozce LOCK tak pribyvaly zbytecne soubory.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za reakce. Ještě bych jednou poprosil o ten odkaz na adaptér pro pojistku, nebo název a najdu si ho. A ještě jedna otázka, je tam i funkce ručního uložení do složky lock? Např. když zase potkám blba kterej jede 50, což mi až tak nevadí, a po víc jak kilometru ho konečně můžu předjet, ale on nepoužívá zpětná zrcátka, a ve chvíli kdy ho předjíždím na dlouhý rovince, si usmyslí že pojede po prostředku. Sice zareagoval na klakson ale už sem nezabránil tomu aby se nepotkaly zpětný zrcátka, to by se asi automaticky neuložilo. Bohužel se takovejch, a podobnejch situací stává čím dál, tím víc.

 

Edit: Tak adaptér sem si už našel na alli ;)

Editováno: , autor: šulda
Editace
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dík za odkaz na adaptér. Jak už sem editoval vejš tak sem si ho na ali našel, když už bych tam bral i kameru. To je docela nešikovný že tam to ruční uložení není. Ještě to promyslím a zkusím pohledat i něco jinýho. Mě se u týhle líbí že se dá šikovně umístit, není to "mamut" a nepotřebuju nic extra, chci to jen pro záznam jízdy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja nakonec objednal viofo a119s + cpl. je to drahy jak pes teda. Chtel jsem puvodne alespon o tretinu levnejsi. Navic tady zbytecny gps nechci. No ale nataci asi hezky.

Ja to lipnu na cerny tecky u spolujezdce vedle senzoru deste a znacek a vseho moznyho a nebude to skoro videt. Zapojeni mne vyhovuje do zapalovace - navic tato ma usb a je k tomu i usb rozdvojka do zapalovace a kdybych potreboval neco s klasickym zapalovacovym konektorem tak mam dalsi zasuvku hned za sebou na stredove konzoli.

Zejtra ji budu mit tak uvidim.

Do pojistek to davat nechci, za prvak se v tom nevyznam a za druhak ja mam pojistky asi jen v motorovy casti :-D

Editováno: , autor: rogerer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Dobrý den, už jsem se tady na forum ptal a byl jsem odkázán sem, takže abych to nějak vysvětlil. Nedávno jsem dostal od táty jeho starší auto, protože si pořizoval nový. Je to moje první auto v životě a táta chce abych si koupil kameru do auta kvůli bezpečnosti, takže bych od Vás potřeboval radu jakou koupit. Chtěl bych něco okolo 2000 Kč a nejlíp aby se dala koupit v ČR. Nechci na ní čekat třeba měsíc. Děkuji za případnou pomoc Petr.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte, taky uvažuji o montáži kamery do auta. Instalace Whispererse mi hodně líbí, je to decentní a jede to prakticky samo. Zajímalo by mě, jak dlouho Vám trvalo kameru do auta nainstalovat (ideálně řešení na pojistky). A potom další věc - pročítáním vlákny jsem si povšimnul, že někomu se začalo objevovat rušení na FM pásmu, objevujete tento jev taky ? Taky by mě zajímala celková investice, na kolik to cca vyjde krom kamery? 

 

 

Zaujala mě Xiaomi YI, má s ní někdo zkušenost ? 

Díky :) 

 

Editováno: , autor: Durannn
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

s řešením na pojistky to byla zálěžitost 30 min. Co se týká rušení, dělala mi to pouze druhá montáž (první F I, druhá Roomster), když mi z alíku poslali blbý pojistkový adaptér, kde na jeho konci bylo namísto autozapalovačové zásuvky, 2x USB koncovka. Koupil jsem tedy 1,5m kabel USB/microUSB a tam šel FM příjem do háje. Takže jsem koupil autozapalovačovou zásuvku, vyhodil 2xUSB pryč a použil origo napájecí kabel od kamery se zásuvkou do zapalovače. Co vím, tak Woody tady, měl problém s tou kamerou co se zabudovává okolo zrcátka, ta má svůj zdroj uvnitř a ten nebyl dobře odfiltrován, takže s FM též problém. Takže pokud to má origo kabel se zapalovačovou koncovkou, neměl by být problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je docela zajímavá informace. Takže když je to vedeno origo kabelem k pojistkám, je to OK, jo? Docela by mě to trápilo, sice nejsem zrovna nadšený poslouchač rádia kde je plno reklam, ale mám Bolero a zvuk si užívám, tu a tam mimo zdroje z SD karty si pustím i rádio a nechtěl bych tam pozorovat nějaký šum. 

 

EDIT - ještě by mě zajímalo kam kameru zapojit, na jakou pojistku. Jestli si správně pamatuji, někdo psal na pozici 30, ale ta mi nepříjde úplně vhodná u RAPIDa (Elektrické stahování oken, spínač zpětného světla, klimatizace, pomoc při parkování, nastavení polohy skla vnějších zpětných zrcátek, napájení středové lišty tlačítek, napájení postranní lišty tlačítek, vnitř- ní zpětné zrcátko, spínač varovných světel).

Spíše bych to viděl na pozici 36 (USB nabíjení), to by se mělo v případě vypnutí motoru vypnout, jestli se nepletu ? 

Editováno: , autor: Durannn
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no řekl bych že ty origo napájecí kabely budou mít lépe udělaný/odstíněný převod 12V/5V. Co se týká Rapidu, nevím, záleží totiž na účelu kamery, zda chceš řešit jen nahrávání po dobu jízdy, tedy od otočení klíčku do polohy I až po vytažení klíčku ze spínačky (s nějakým spožděním, daným nastavením kamery), nebo ji potřebuješ mít pořád pod šťávou, aby v případě aktivace otřesového čidla provedla záznam. Pak budeš potřebovat buď pojistku s napětím dané klíčkem, nebo stálým napětím (jako třeba pojistka pro zapalovačovou zásuvku).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...