Přejít na obsah

Palubní "černá skříňka" (onboard kamera)


loupeznik

Doporučené příspěvky

  • o 4 týdny později...

Nazrál čas a tak jsem do auta nainstaloval kameru. Volil jsem malou TrueCam H5, lehce z držáku odnímatelnou, která má standardní parametry. Napájení vedeno dle vámi výše uvedených rad skrytým kabelem od pojistkové skříňky do držáku autokamery. Díky odstínění kabelu vznikla mezi čalouněním a držákem autokamery krátká smyčka, která však výhled z vozidla neomezuje.

Toto řešení napájení plně vyhovuje standardnímu provozu autokamery. No jo, co ale v případě, že by bylo potřeba autokameru použít pro napájení v režimu parkovacího módu? To je taky jednoduše realizovatelné. Můj Rapid má trvale autozásuvku pod napětím. Koupil jsem tedy nabíječku do autozásuvky s USB výstupem a při parkovacím režimu stačí zastrčit nabíječku do autozásuvky a propojit kabelem s držákem autokamery. Aby při tomto režimu se stal napájecí kabel "neviditelným", tak ho mám černý a u střechy ho zastrčím za stínítko a pak opřu o opěrku hlavy a svedu dolu. Práce do 10 sekund.

Laboroval jsem i s umístěním autokamery. Díky její velikosti se snadno umístí za zpětné zrcátko. Bohužel toto umístění je nevhodné při její obsluze a i nasazování do držáku. Prostě na ni nevidíte. Proto jsem ji umístil těsně vedle zpětného zrcátka. Není to ideální, jelikož znemožňuje plné vyklopení stínítka k čelnímu oknu, ale jako kompromis všech kladů i nedostatků přijatelný.

S umístěním budu ještě laborovat, jelikož po dodání vyměním držák za integrovaný s GPS modulem. 

20190412_2.jpg

20190412_1.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Suko:

Trochu jsem s ní pocestoval, trochu i potestoval a přicházel na klady i zápory. Po cca 2 tis. km s tímto společníkem v různých světelných podmínkách jsem si potvrdil, že recenze fakt nekecaly. Za ideálních světelných podmínek je záznam nadprůměrný. Noční záběry průměrné. Ovládání vyhovující a některé funkce zbytečné, díky tomu, jak fungují. "Hlídání" jízdních pruhů je sice věc dobrá, ale jelikož není "hlídání" eliminováno podnětem (vědomé přejíždění z pruhu do pruhu), tak funkce naprosto nepoužitelná díky její otravnosti. Stahování souborů pomocí WiFi zní dobře, ale funkce je zase pro mne nepoužitelná. Komunikace s mobilem pracuje zcela korektně, povely kamera vykonává, ale soubor se stáhne pouze do cca 12% a dále zámrz. Tak než laborovat, tak do 5 sekund je kamera z držáku vyňata, karta vycvaknuta a kamera do držáku vrácena. Pak stačí kartu vložit do dodané redukce, zastrčit do USB PC a kochat se. Aby kamera komunikovala v CZ, tak musí být aplikace v mobilu nastavena na Italštinu. Divné nebo zábavné :-)  ….  atd.

Přes všechny neduhy jsem s H5 spokojen. Klady převyšují zápory. Tak asi tak.

 

Dodatek:

Dnes jsem zkusil stáhnout do mobilu letošní specifikace tříminutový záznam prostřednictvím WiFi a ejhle, soubor byl za 25 sekund bez problému do mobilu nahrán. Takže je rozumné kontabilitu stahování kamera => mobil před koupí vyzkoušet a nebo soubory z karty přenést přímo do PC výše popsaným způsobem. Pro bezproblémové automatické zapnutí kamery je dobré nastavit funkci opožděného vypnutí. Stačí nastavit 10 sekund. Tím se zamezí vypnutí kamery při startování motoru pokud je napájení připojeno na pojistku příslušenství, které se při startování motoru automaticky deaktivuje a po nastartování opětovně zaktivní. Pokud funkce zpoždění vypnutí nastavena není, tak se kamera při startování vypne a po nastartování se již nemusí automaticky zapnout.

Editováno: , autor: MiKy*
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Další zkušenosti s kamerkou TrueCam H5. Dnes jsem instaloval GPS modul, který je integrovaný do základny držáku kamery. A zase trochu úsměvný návod. Připojení GPS se dle návodu nezdařilo. Takže momentální nápad. Ze stránky firmware pro H5 stáhnut soubor aktualizace SW pro kameru i GPS modulu a provedena aktualizace v pořadí kamera, GPS modul. Teprve pak začalo vše pracovat jak má.

V návodu pro PC přehrávač je uvedeno, že lze pohyb zobrazit v mapách Google. V nabídce přehrávače je uvedena možnost Google map nebo Baidu map. Mapa Google se nezobrazuje, ale mapa Baidu ano. Takže máte názvy měst a ulic v čínštině i v češtině. 

Editováno: , autor: MiKy*
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravím,Tak jsem se konečně dokopal k tomu, abych natáhl přívod ke kameře z pojistkové skříně. Ještě že tady to fórum je:) Už mě nebavilo dávat pořád pozor na to, jestli je vytažená ze zásuvky...

Bylo teda dilema jakou velikost pojistkového rozbočovače zvolit. Šel jsem nakonec do střední velikosti. Ale příště bych šel radši do Mini. U těch malých pojistek se víc místa a snad by jich bylo i víc spínaných. Takto jsem to hodil na tu prostřední řadu, pozici 26. Ale doufám, že se to při jízdě nevytřepe. Jak je pojistka nad i pod, tak se mi zdá, že ten rozpobočovač tam nejde zasunout nadoraz.

Kabel jsem nakonec neprotáhl celým sloupkem. Překáží mi tam ten držák parkovacích hodin. Nechtělo se mi ho oddělávat a při mém štěstí bych ho ulomil:) Ale jinak by tam kabel nacpat určitě šel. Jak jsem tu už četl.

Kamera je jen od Sencoru, ale svůj účel zatím plní. I tropické dny za oknem přežila. Záznam za tmy jsem ještě teda neměl možnost vidět. Možná bych ji i schoval víc za zrcátko. Ale s přísavkama mám špatné zkušenosti, tak dokud drží, tak ji nechám tak jak je. Mám pocit, že na tom tečkovaném povrchu kolem zpětného zrcátka to moc dobře stejně držet nebude...

 

20190715_123308.jpg

20190715_123321.jpg

20190715_123635.jpg

20190715_123646.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já ho používal a bez problémů. Mám Viofo A129, která je rozměrově velmi malá a byl to skvělý pomocník. Jelikož jsem používal starý hardwire kit (bez kontroly napětí baterie), vypnul jsem ho a do týdne si někdo “vypůjčil” originální Škoda čepičky ventilků. To mě vytočilo.

Jinak krádež kamery samozřejme chápu, ale to bych musel zakrývat i např. navigaci atp..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlas. Já už takové věci neřeším, mám dobrou pojistku a sundávat stěrače, čepičky, spzky, kameru, to už by mě nebavilo. Postřeh z provozu. Ty Navitely mají takový příšerný kroužek kolem objektivu (modrý nebo zlatý podle verze). Kamera je celá černá a docela nenápadná, ale ten kroužek přes čelní sklo vždy krásně "svítí". Stačí pár vteřin, jehla, podebrat a je fuč.

IMG_20190711_172639.thumb.jpg.38e9422117d00905baecdc02b1090ff1.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na Fabii pojistku nemám, stojí často na ulici a je to jediná věc, která v ní může někoho zaujmout, tak si chci ušetřit nervy.:D Jj, o kroužku už jsem četl. Ale pořád si říkám, jestli neušetřit a nevzít TrueCam. 

@slapnahrabe v nějaké recenzi jsem četl, že po vytáhnutí z držáku se R600 zresetuje (čas atd.). To je asi blbost, že?

Editováno: , autor: Twisted
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V ‎15‎.‎7‎.‎2019 na 20:02, Martab napsal:

Přechod dole je trucu problém skrz airbag, ale ten sloupek jde dolů velmi dobře, takže je super to sundat a táhnout kabel pěkně sloupkem.

 

V ‎15‎.‎7‎.‎2019 na 19:12, Malta napsal:

Ani nemusí sundavat ten kryt stačí když tu přesmyčku co má dole,přemístí nahoru mezi stropnicí a kryt sloupku a pak půjde dolů mezi černým gumovým těsněním a krytem až dolů k pojistkovce

 

V ‎15‎.‎7‎.‎2019 na 17:06, Martab napsal:

Sundej kryt toho sloupku a držák na lístky to vadit nebude.

Díky všem moc za rady. Zkusím si s tím teda ještě pohrát. Jinak rozpobočovač zatím drží na svém místě. Tak snad bude i dál, když se nevytřepal po cestě na D1...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...