Přejít na obsah

On Board Camera - vše o kamerách (jakou vybrat, umístění, zapojení)


bicista

Doporučené příspěvky

Já jsem si na kameru přidával drátek do pojistkové skříňky, chtěl jsem jí mít na spínaných 12V. Dále jsem to vedl jak píše Ozi. A kamera zapojená do zapalovače, kde je napětí i při vypnutém klíčku mě nepřipadá šťastné řešení, přestože ta moje přechází po několika minutách do parkovacího režimu.

 

 

post-37877-0-65544100-1378282336_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Robik: jaky mas typ kamery ??  ja mam vyhledlou tuto : http://www.alza.cz/lea-dvr-d3-d366636.htm

 

Jinak nedari se mi dostat za pojistkovou skrin, abych tam nekam nabastlil drat, i kdyz jsem vyhaknul ty drzacky, tak porad vepredu zaclani nejaky plast, abych pojistkove tablo vyklopil a dostal se za nej.

Nebo jak jste resili ???  Jinak vepredu pojistkoveho tabla je jeden takovy volny velky PIN na kterem je stalych 12V, to bych to musel, ale resit pres nejaky vypinac abych vypnul napajeni kamery. Ale preci jenom je lepsi to mit tak abych na to nemusel myslet. Ackoliv je otazkou zda se vubec kamera sama po zapnuti zapalovani zapne a nebude chtit zmacknout tlacitko Power na kamere. Pokud by nemela nejaky HW tlacitko tak by se taky sama nemusela zapnout.

Editováno: , autor: bicista
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkusim zajez na konzultaci do servisu, treba budou ochotni nejake konzultace a treba mi taky prodaj nejaky dratek s konektorem. Prave proto to resim tady, pac ochota neco jen tak sdelit a zadarmo je v servisu otresna. Obvzlast pokud si to auto clovek tam nekoupil. Mam ho z prahy a jsem z CB.  kolikatku pojistku si tam dal ??,

Editováno: , autor: bicista
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kamera je malinka, lepi se primo na sklo, takze nebude tam zadnej morbidni pricucavaci drzak.  Nasel jsem tam dve volne spinane pozice. Dam tam asi 5A.
Sem netusil ze ty volne pozice jsou zapojeny - takze diky za inspiraci.  Kdyztak prijmam tipy na kameru. kemeru chci dat nekam za zrcatko.

 

Jeste se chci zeptat, ta volna pozice ma aktivni jen jeden vstup. Na druhe strane nic neni.  Abych drat nepajel primo na pojistku, je mozne nekde sehnat ten vnitrek toho volneho slotu ?? Ten vnitrni konektor. ??
Daj mi ho u skody ?

Editováno: , autor: bicista
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nikde jsem nenašel jaký má ta tvoje kamera rozměry. Ale pokud chceš tip kup si tu co mam já :-)

 

Jaký vnitřní konektor? Ten drátek s pinem strčíš přímo do pojist. skříně a pojistka kterou dáš z druhý strany dosedá přímo do toho pinu.

 

Tady máš drát pro OII:

 

http://www.amd-autodily.cz/elektricka-vybava/kabel-s-konektory.html

Editováno: , autor: Robik5
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

konektor jsem myslel ten pin co na jedny strane chybi na tom volnym portu v pojistkach. Mne prodali za 3,- kc jen ten pin, stejne to tam musim zbastlit, te pin tam do poj-skrine jde stejne jen smerem od zadu, a tam se nedostanu. Prej poj-skrin nelze vyklopit bez demontaze koleniho airbagu. Tak asi drat k pojistce pripajim a normalne to pak vrazim s pojistkou do svorkovnice.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Postup: koupis si samici zapalovaci zasuvky http://www.ges.cz/cz/asb-12-GES06601496.html
K ni napajis draty, koupis si 10A auto pojistku.  K jedny nozicce k ni pripajis plus od te koupene zasuvky zapalovace a strcis ji do svorkovnice, viz obrazek nahore.  Minus si nekde najde nejaky sroub spojeny s kostrou a tam pripojis druhy drat ze zakoupene zapalovaci zasuvky.    Vycvaknes bocni kryt u pristrojovky (u dveri). do rohu okna provleces pevnejsi drat. Protahnes ho dolu a navazes si na nej kabel od nabijecky (ten konec kde je miniUSB). Pak zatahnes a protahnes si USB kabel nabijecky zkrz palubovku nahoru.  No a pak to zastouchas mezi okno a sloupek, a pak nahore taky mezi sklo a tapec.

Nabijecku a udelanou zasuvku pak spojis dohromady, zafixujes izolepou,  no a pak to nekam umistis dole u pojistek, nebo na tom boku pristrojovky, je tam mista dost. Zacvaknes zpet bocni dekl, no a je to.

Prace na 15 minut.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Robik5: video z kamery je z podveceru je o asi 3 prizpevky vyse.  Nataceni v noci neresim, protoze vim, ze to nezvladne zadna kamera, proste to neni technicky dobre mozny. To by to musela byt proste kamera s nocnim videnim.  Jinak kamera bud nataci nepretrzite do smycky, nebo si muzes vybrat  rozdelene nahravani po 1,3,5 minut. a radi ti to soubory za sebe, do zaplneni karty a pak stare odmazava. ja osobne to mam po 5ti minutach.  Neprijde mi dobre naravat video v celku. Uz jen proto ze dany soubory jsou velky, a pak kdyz z jistis, ze si natocil nejaky karambol, musel by si ho z toho vystrihnout, takhle si najdu jen sekvenci ktera danou cast obsahuje a tu si treba prekopiruji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...