Přejít na obsah

On Board Camera - vše o kamerách (jakou vybrat, umístění, zapojení)


bicista

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...

Teď za tmy jsem si všiml, jak některý auta s kamerama za noci z čelního okna šajní jak nějací kamioňáci...je mi jasný že to je asi ledka na přisvětlení za noci, ale dotaz zní: Je to uvnitř auta nějak (více) obtěžující, nebo to člověk ani nezaznamená? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V Saturday, October 29, 2016 at 20:47, LukášCBR napsal:

Ani nevím, že led přísvit je aktivní. Nijak mě to neobtěžuje a ani neosilňuje. Mám TrueCam A7S.

 

V Saturday, October 29, 2016 at 23:04, Losky83 napsal:

Jj, dnes jsem si toho dvakrát taky všiml. Podle mě ten přísvit nemůže mít smysl. Jedině infra a to je neviditelné pásmo

Přísvit na TrueCam je nesmyslně defaultně zapnutý a přitom je dobrý (i podle návodu) jen na pořizování fotek. Na kvalitu natáčeného videa nemá žádný vliv.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V Monday, October 17, 2016 at 14:27, Losky83 napsal:

A nějaká kamerka do 3t? Můžete doporučit? Koukal jsem na ty Truecam a ta kvalita obrazu mi přijde tragická. Teda videa na YT. Měl jsem SJ4000 a to byl krásně ostrý obraz, ale v autě byla moc nápadná

A není to tím YouTube? Používám A7S a video vnímám jako kvalitní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 4 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Ahoj všem,

děkuji Bicistovi za podrobný návod na zapojení přední kamery. Šlo to jako po drátkách :-)

Potřeboval bych ale poradit nebo nějaký nápad se zapojením zadní kamery. Budu ji dávat mezi osvětlení SPZ a madlo na "kufru" - 5.té dvěře nebo jak se to jmenuje. Tahat ji budu vnitřkem 5.tych dveří nahoru, průchodnkou (kde jsou kabely) se to pokusím protáhnout do stropu a stropem (na pravé straně - vedle tesnění rámu dveří) to protáhnu ku přední kameře).

Ale potřebuji ji ještě někde "napíchnout" na světlo zpátečky" (Po zařazení zpátečky se mi rozsvítí display). A teď babo raď :-)

1.Táhnout to od té průchodky u stropu zase (dva samostatné kabely) spodkem ke světlu a tam to nějak zapojit u svorkovnice?

2. Napíchnout to někde "po cestě"? U sedaček a pod. Kudy vlastně jsou tahany kabely ke zpátečce? Levým - pravým prahem prahem, středním tunelem?

3. Táhnout dva kabely (jeden na kameru a jeden plusový (mínus bych napíchl na kostru už někde v kufru) až někam dopředu a tam to napíchnout na nějakou pojistkku (po zjištění, která je pro zpátečku) To bych ale musel kabel napojit, poněvadž v originálu je asi metrový.

 

Když to napojím na přívod ke světlu zpátečky, nebude mně maxidot vyhazovat chybu? Jak máte vy zapojenou zadní (nikoli pouze couvací) kameru?

Kameru mám tuto - obraz nic extra, ale účel splní - bude znát kdo je viníkem nehody :-(

http://www.gearbest.com/car-dvr/pp_312580.html?wid=21

 

Děkuji

 

Editováno: , autor: pcnatko
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 3 týdny později...
  • o 6 měsíců později...

Zdravím kolegové, koupil jsem kameru Lamax C 3 drive a buď je chyba ve mě nebo v kameře. U této kamery by mělo být cyklické nahrávání,ale po určité době mě kamera píše, že karta je plná a jsem nucen smazat staré záznamy.  Můžete mi poradit kde je chyba jestli ve mě nebo v kameře. -_-

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teď jsem ho vypnul úplně a uvidím. Jestli správně chápu kam míříš, tak každá smyčka je zamknutá a proto se nesmaže kvůli příliš citlivému nastavení G přetížení, protože naše kvalitní silnice jsou jedno velké přetížení. -_-

Editováno: , autor: Dave33
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A neměl by se právě při nehodě záznam zamknout aby nehrozilo jeho přemazání ?

Ze stránky Lamax:

G-senzor je dnes již nedílnou součástí autokamer. Zaznamenává směr Vaší jízdy a v případě nárazu okamžitě uzamkne záznam. Díky tomu máte důkazní materiál chráněný před přepsáním nebo vymazáním. Zároveň máte k dispozici i čas, kdy k nehodě došlo.

Editováno: , autor: Dave33
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to s nejvetsi pravdepodobnosti tak.

 

Mam to taky, muzes si vybrat - bud  jednou za cas smaznes manualne uzamknute zaznamy nebo G-sensor vypnes a budes mit klid. Ovsem bez automatickeho zamykani napr. v pripade nehody. Ja mam sensor zapnutej pro pripad nejakeho kontaktu treba na parkovisti v me nepritomnosti, kamera pak udela zaznam/foto, coz se muze hodit.

 

Na druhou stranu - pokud mas SD kartu vetsi nez nejakych 8GB, vejde se na ni dost zaznamu na to, aby se posledni zaznam (ja mam nastavene 3min zaznamy) po nehode nepremazal. A kdyz uz k nehode dojde, budes zaznam z karty stahovat defacto okamzite, takze premazani nehrozi.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...